1,538 total views

…au avut loc în Râmnicu Vâlcea, acțiuni la care au participat inclusiv copii. Una a fost în scop electoral și alta în scop spiritual pentru cetățeni.

Toată țara este în alertă, toate autoritățile informează despre COVID-19 si emit comunicate oficiale cu recomandări emise de Grupul de Analiză, față de situațiile întâlnite sau care pot apărea în urma evoluției generate de infectarea cu coronavirus. Se confirmă zilnic cazuri de cetățeni care au contactat virusul, câți au fost declarați vindecați si câți sunt încă internați ori externați, câți au fost carantinați, dar la Râmnicu Vâlcea primează orice altceva – plantare pomi, plantare borduri, reconfigurare giratoriu, concert de copii in aer liber – și mai puțin dezinfectarea instituțiilor ori spălarea străzilor, acțiune la care alți edili contribuie masiv. Noi îl avem pe Mircia Gutău care le știe pe toate și are totul sub control.

Plantare de pomi în grup

Această acțiune a început în urmă cu puțin timp și este organizată de Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, în scop electoral, acțiune care până în această primăvară nu a existat. Din promovarea pe care grupul ecologiștilor o face în spațiul public, se poate observa că participă la „împădurire”, pe lângă „membri” partidului, profesori/directori de școli, dar și copii. În condițiile în care școlile s-au închis pentru ca elevii să nu fie expuși contaminării cu COVID-19, părinții îi scot la plantat de pomi, alături de oficialități, și nu oricum, în grup de adulți care sunt zi de zi în contact cu persoane din diferite medii.

În acest sens, acțiunea de plantare, care va urma și în alte cartiere din oraș în următoarea perioadă, capătă conotații negative, fiind în antiteză cu stilul de viață impus de autorități în aceste zile pline de COVID-19. În spațiul public, promovarea acțiunii de plantare, cu care ecologiștii se mândresc, a

adunat zeci de comentarii precum: „luați măsuri pentru ce este în lume și lăsați pomii. Importantă este viața cetățenilor din Vâlcea”: „acesta este exemplu de COVID-19 pe care-l dă primarul cetățenilor?” : „ce ar fi de lăudat, impotența mintală sau ridicolul dus la extremă?” : „campanie mascată” : „dacă primarul nu respectă regulile, ce pretenții să avem la cetățeni? A tăiat pomii ca să pună alții în loc?” : „a betonat un parc și acum plantează pomi să arate că e mare ecologist?”, sau alte comentarii critice.

Observăm că importanța acțiunii de plantare primează și este în creștere, cu toate astea sutele de mesaje din partea autorităților care ne recomandă să nu ne vedem cu mulți oameni, este ignorată chiar de primarul Gutău, cel care emite dispoziții luate în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, unde dispune măsuri și primul care le încalcă.

Pe pagina de facebook denumită „organizația de femei – PER Râmnicu Vâlcea”, joi 12 martie, se promovează recomandările privind conduita socială în prevenirea răspândirii COVID-19, unde scrie destul de clar:

– evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un mumăr mare de persoane, feriți copiii de locurile care presupun atingerea de obiecte comune de către un număr mare de copii, limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți, nu stați față în față cu alte persoane și alte n măsuri care se impun.

Așadar, și astăzi Mircia Gutău a dat dovadă de iresponsabilitate, campania electorală nu-i mai dă voie să gândească pentru comunitate, ci doar pentru binele personal.

Elevii Fanfarei „Gabriel Chaborschi” expuși public să încânte cetățenii

În ședința extraordinară a CLM, din data de 28 februarie 2020, s-a aprobat acordarea unui sprijin financiar în valoare de 3000 de lei, Fanfarei, pentru susținerea unei mini-stagiuni de 5 concerte în perioada 1-28 martie, în mai multe spații publice din municipiu. Concertul are rolul de a promova cultura și muzica de fanfară, dar și imaginea municipiului, îmbunătățind confortul spiritual al cetățenilor în contextul debutului primăverii.

Concertele Fanfarei au fost programate pe 1, 8, 14, 21 și 28 martie. De cele din 1 și 8 martie nu cunoaștem dacă au fost susținute, dar cel din 14 martie, adică astăzi, a avut loc în Piața Centrală, în condițiile în care activitățile extrașcolare sunt interzise, iar copiii sunt liberi pentru a fi protejați și nu expuși pericolului de contaminare cu COVID-19.

Încă o dovadă crasă de iresponsabilitate din partea ori a profesorului care-i coordonează ori a conducerii Primăriei, deși intuim că ambele au contribuit la această neglijență prin scoaterea în Piață a copiilor să „ îmbunătățească confortul spiritual al cetățenilor”, în contextul în care debutul primăverii este plin de COVID-19. Un moment dificil, prin care trece întreaga omenire, în care toată lumea încearcă din răsputeri să se protejeze, iar alții încearcă din răsputeri să se contamineze.

Domnule primar Mircia Gutău, în continuare aveți cei mai slabi consilieri care, ori nu știu să vă sfătuiască în aceste zile ce e bine să faceți și ce nu, ori nu-i ascultați. De ce nimeni nu a gândit că acest concert trebuie sistat de îndată?

În loc să luați exemplul altor orașe, unde preocuparea edililor este să dezinfecteze străzile și toate instituțiile, dumneavoastră plantați pomi și expuneți copiii în Piață să distreze cetățenii. Felicitări!

MIRCIA GUTĂU, DEZINFORMEZ ?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.