561 total views

În urmă cu 6 ani, mai exact pe data de 21 martie 2016, ONU și FAO au stabilit Ziua Mondială a Pădurilor. Această importantă zi pentru iubitorii naturii a fost sărbătorită și la noi de către silvicultorii și invitații lor, în sala Teatrului Anton Pann, unde a avut loc un simpozion dedicat pădurilor.

DSVSA 2016 1

În expunerea sa, directorul Direcției Silvice a județului Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, a vorbit printre altele despre importanța pădurilor, rolul pădurilor în protecția apelor ca factor esențial în stabilirea solului, despre funcțiile de protecție a mediului furnizate de pădure, etc. Din expunerile celorlalți vorbitori, George Mierliță, Irinel Marica, Gheorghe Iorgulan și alții, am aflat lucruri interesante despre gospodărirea durabilă a pădurilor și elementul fundamental al gospodăririi, George Mierliță comparând pădurea cu un cont în bancă din care, dacă se extrage numai dobânda, se menține valoarea contului.
DSVSA 2016

S-a vorbit la acest simpozion aniversar despre o tăiere raționată a pădurilor pentru a se crea posibilitatea refacerii fondului silvic care, așa cum spunea Irinel Marica, are nevoie de 100 – 150 de ani pentru refacere, chiar și mai mult, în funcție de specie. Cu această ocazie, am aflat că România deține cele mai valoroase păduri din Europa, în ciuda tăierilor legale și ilegale care s-au făcut în ultimii ani. Vorbitorii au subliniat importanța creșterii conștiinței forestiere, invitând pe toți vâlcenii la o plimbare prin pădure, unde vor simții mirosul naturii în splendoarea ei.
Pe lângă câteva oficialități locale, la acest simpozion au participat elevi de la Colegiul Pedagogic și Colegiul Silvic, avându-se în vedere alternanța dintre școală și producție, iar elevi de la Liceul de Artă au susținut un recital de muzică și poezie.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.