119 total views

Anual în lume , la data de 22 Martie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei cu scopul de a marca importanţa şi rolul acestei resurse în dezvoltarea socio-economică planetară. În acest an, cu această ocazie, vineri, 21 martie, la sediul Administraţiei Bazinale de Apă Olt a fost organizată şedinţa Comitetului de Bazin Olt.

video https://www.youtube.com/watch?v=8SldGWsx9Ng

Şedinţa a fost condusă de noul prefect al judeţului, Dumitru Cornoiu, Preşedinte Comitet Bazin, alături de reprezentanţi din toate judeţele arondate, dar şi de directorul Administraţiei Bazinale Olt şi Vicepreşedinte Comitet Bazin, Daniel Băviţă.

Anul acesta, tema mondială propusă de către ONU pentru această manifestare este „Apa şi Energia”. Administraţia Naţională „APELE ROMÂNE” se alătură manifestărilor globale prin promovarea acestei întâlniri care reuneşte reprezentanţi ai mediului academic şi universitar, ai autorităţilor publice, precum şi specialişti cu experienţă în administarea şi valorificarea resurselor de apă şi a potenţialului hidroenergetic.

Primul punct al ordinii de zi a fost prezentat de directorul ABA Olt, Daniel Băviţă, care a dat citire mesajului doamnei Adriana Doina Pană, Ministru Delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură cu ocazia zilei Mondiale a Apei. Ministrul Adriana Pană, a dorit să menţioneze prin transmiterea mesajului “că îşi exprimă disponibilitatea să sprijine orice acţiuni şi iniţiative care sunt necesare pentru realizarea obiectivelor activităţii de gospodărire a apelor, atât la nivel naţional cât şi la nivel local, dar şi că cea mai importantă sarcină pe care o avem în perioada următoare, se referă la pregătirea pentru noua perioadă de programare bugetară a Uniunii Europene 2014 – 2020”. Cel mai dezbătut punct al şedinţei a fost, însă, „Calendarul şi Programul de lucru – Probleme importante de gospodărire a apelor în Bazinul Hidrografic Olt”, prezentat ca în fiecare an de şef birou PMB, Vasile Bojan.

De la sărbătoarea ABA Olt nu au lipsit nici copiii care i-au surprins plăcut pe mai marii Comitetului de Bazin cu o scenetă în care au arătat cât de importantă este apa pentru fiecare dintre noi. Copiii sunt elevi de la Şcoala Generală nr. 5 din Râmnicu Vâlcea,  clasele a II-a şi a III-a pregătiţi de profesoarele Mitan Camelia, Pleantă Doris şi Ciobanu Diana. La finalul programului artistic micuţii au fost răsplătişi cu mici cadouri oferite de directorul ABA Olt, Daniel Băviţă, dar şi de Preşedintele de Comitet de Bazin, Dumitru Cornoiu.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.