178 total views

Primarul localităţii Ocnele Mari, liberalul Petre Iordache a intrat în război cu 7 dintre consilierii locali din cauza procesului intentat Curţii de Conturi. Primarul a postat pe pagina sa de facebook boicotul consilierilor locali la ultima şedinţă extraordinară.

Petre Iordache

,,Consiliul Local al oraşului Ocnele Mari a fost convocat astăzi 14.09.2015 în şedinţa extraordinară. Principalul punct al ordinii de zi era Promovarea Studiului de Fezabilitate pentru “Modernizare Teren de Sport al Şcolii Ocnele Mari, Teren Sintetic şi Lucrări auxiliare”.Această şedinţă nu s-a putut desfăşura pentru că au absentat nemotivat un număr de 7 consilieri locali, din acest motiv nu s-a întrunit cvorumul necesar .

Consilierii absenţi sunt :Ancuţa Constantin, Dirinea Vali, Badea Ilie, Găitănaru Constantin, Lăzaroiu Constantin, Merişel Petre, Niţescu Mihai.”

Primarul Ocnelor Mari în război cu consilierii locali

Surse din PSD susţin că cei şapte consilieri locali, majoritatea de la PSD, şi unul chiar de la PNL, că au lipsit de la ultimele şedinţe extrordinare ale primarului Iordache din cauza introducerii repetate a unui proiect de hotărâre în care li se cere să aprobe suma de 100 milioane lei vechi pentru achitarea onorariului cerut de avocatul lui Iordache în procesul intentat Curţii de Conturi. Consilierii au precizat că războiul primarului cu instituţia de control nu e treaba Consiliului Local şi că poate să-şi plătească din buzunarul lui avocatul, dacă şi-a propus să conteste controlul în instanţa de judecată.
Primarul localităţii Ocnele Mari, Petre Iordache a contestat oficial raportul de audit executat de inspectorii Curţii de Conturi Vâlcea în data de 8 iunie, în 20 de pagini, cu explicaţii pe lege la majoritatea capetelor de acuzare emise de auditori.
În urma controlului, auditorii au constatat încălcări ale procedurii achiziţiilor publice, lucrări efectuate fictiv, defectuos sau cu încălcarea dispoziţiilor legii pe ultimii trei ani de activitate.
Primarul susţine că inspectorii au fost total depăşiţi de situaţie, tema controlului depăşind expertiza auditorilor financiari, şi cere reanalizarea constatărilor şi a măsurilor dispuse prin decizia nr.13/2015 din 18.05.2015. Iordache susţine că în ultima perioadă de timp a fost ţinta mai multor instituţii de control, chiar şi a DNA, fără o bază reală, altfel îl legau demult.
Primarul vrea să se judece cu instituţia statului pe banii Primăriei Ocnele Mari, nu pe banii lui, consilierii locali sunt de altă părere şi-i boicotează toate şedinţele iniţiate de primar în acest scop, fără număr, după câte se pare.

Distribuie

2 comentarii

  1. Felicitari celor 7 consilieri care au demonstrat ca pun mai presus de orice intereselele si banii concetatenilor lor. Niciun localnic, dintre cei care au luat cunostinta de dorinta primarului pentru angajarea unui avocat cu un onorariu de 100 mil lei vechi, nu este de acord ca din banii publici sa se aloce acea suma. Domnul primar ar trebui sa gindeasca mai mult inainte de a folosi bani din buget. Contribuabilii orasului pentru ce platesc taxe si impozite? Pentru ca respecta legea, pe cind administratia locala ce respecta? Interesele personale, cumva? Consilierii locali au fost denigrati si luati peste picior ori de cite ori s/a ivit ocazia si acum le cere ajutor? Gazon sintetic pe teren? Este binevenit, dar nu te folosesti de acest lucru convocind sedinta extraordinara, cind de fapt principalul punct al ordinii de zi era altul (alocare suma onorariu avocat). Ecoul vocii consilierilor se face din ce in ce mai auzit, niciodata nu e prea tirziu !

  2. Asa face si Bebita Tabirca. Plateste avocati din banii institutiei pentru a se judeca pentru masina pe care a distrus-o cand o folosea ilegal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.