411 total views

Astăzi, 13 decembrie 2019, a avut loc prima conferință de presă susținută de Virgil Pîrvulescu, singura persoană care, oficial, prin deschiderea acestei conferințe, și-a anunțat candidatura la funcția de primar la Primăria Râmnicu Vâlcea.

Conferința de deschidere a avut ca temă învățământul, un subiect care nu a primat în administrația locală actuală. Acest lucru s-a observat înclusiv prin bugetul extrem de mic alocat acestei ramuri importante, o ramură care are nevoie stringentă a se ridica la un nivel pe care la ora actuală nu-l mai deține. Problemele elevilor, cel puțin la Râmnicu Vâlcea, în lupta cu actuala conducere a Primăriei, care, cu obstinație de 3 ani de zile a refuzat să acorde burse, susținând de fiecare dată că nu sunt bani, deși, pentru flori, borduri, bile, garduri, baluri, albume foto ori alte lucruri care nu aduc comunității absolut nimic înapoi și pentru care de fiecare dată s-au găsit bani, sunt cunoscute tuturor.

La fel de cunoscut pentru toată lumea este și scandalul celor două licee de prestigiu, Oltchim și Henry Coandă, desființate ilegal de adminsitrația locală și care, după un conflic mega mediatic, a ajuns pe masa instanțelor de judecată. Situația celor două licee nici astăzi nu este soluționată. Există la ora actuală, încă, probleme majore în sistemul de învățământ vâlcean și care pleacă de la conducerea Primăriei.

Un ultim exemplu este că cineva luptă din răsputeri, dând un ultimatum părinților copiilor cu dizabilități, de la Grădinița Nord 3, să-și rezolve problema unui spațiu unde să își desfășoare activitățile. Clădirea trebuie evacuată cu orice preț!!! Un subiect care afăcut obiectul unor verificări și pe care îl vom publica curând.

Această ramură a educației, învățământul, este unul din motivele care l-a făcut pe Virgil Pîrvulescu să ia decizia de a candida la Primăria Râmnicu Vâlcea. Și-a ales să vorbească despre învățământ pentru că el consideră că suntem un popor care are nevoie de oameni culți, de oameni pregătiți, de oameni care să aibă cunoștinte, care să aibă caracter ori care trebuie să spună nu, atunci când trebuie să spună nu și da când trebuie să spună da. De oameni care să aibă curajul și demnitatea să se împotrivească la ceea ce nu este corect.

În primul rând, Virgil Pîrvulescu a deschis conferința, așa cum era de așteptat, lămurind mutarea acesteia de la Hotel Ramada, unde a fost programată, și ajungând în urma deciziei conducerii hotelului a fi susținută în altă locație, considerând că este mai mult decât necesară o astfel de clarificare. Și, deși a fost scos de la Ramada, Virgil Pîrvulescu ne-a demonstrat că un lider se repliază și nu se vaită, găsind soluții să-și ducă la capăt cele organizate, în ciuda răutăților celorlalți care au încercat să-i saboteze chiar prima conferință de presă. Ca un lider, a afișat o atitudine relaxată care a scos în evidență faptul că nu este supărat pe cei care „i-au copt-o”, pentru că ei aparțin trecutului.

„Vă mulțumesc că participați la o conferință pe care eu o consider importantă pentru orașul nostru, de aceea și tema acestei conferințe se numește „Viitorul orașului nostru” și îmi cer scuze dacă inițial conferința fusese anunțată a fi ținuă la Hotel Ramada, dar din motive pe care eu nu le cunosc, la o oră foarte târzie, aseară, 22.05, reprezentantul fundației care ne-a organizat evenimentul a fost anunțat de către directorul de evenimente că această conferință nu mai poate fi ținută în cadrul acestei locații. Nu este un impedimment pentru noi și probabil titlul conferinței noastre i-a determinat să procedeze de această manieră. Pentru că noi vorbim de viitorul orașului, iar ei probabil sunt trecutul”

De ce Virgil Pîrvulescu?

„Vreau să vă spun că, Fundația Milenium este o fundație care-și propune să contribuie la un viitor pe care orașul nostru va trebui să-l cunoască într-un viitor foarte apropiat. Întrucât Virgil Pîrvulescu își dorește să candideze în viitor la Primăria orașului și acțiunile fundației coincid cu acțiunile mele, pentru faptul că și fundația în acest moment reprezintă de fapt exact gândurile și ideile pe care eu le susțin, pentru dezvoltarea acestui oraș, pentru asta am plecat în această conferință de la o temă: unde suntem și ce vrem să fim! Unde suntem nu are rost să mai pierdem timpul să discutăm. Unde vrem să fim, ce vrem să fim, ce ne trebuie tuturor celorlalți, organizatorii acestui eveniment? Avem o carieră și o stabilitate financiară. Avem tot ce ne trebuie!”

Primăria Râmnicu Vâlcea scade bugetul învățământului cu 2 milioane de lei/an

„Rolul Primărie în învățământ este unul major și nu doar de la partea de finanțare. Plecăm de la un buget. Întotdeauna plecăm de la bani. Ne uităm pe ultimii 3 ani și pe următorii 3 ani. Bugetul învățământului pe ultimii 3 ani de zile a fost de 18 milioane de lei, constant. Pentru următorii 3 ani se prevede o diminuare a bugetului pentru învățământ cu 2 milioane de lei. Asta ce înseamnă? Nu avem nevoie de învățământ? Nu avem nevoie de oameni pregătiți? Și atunci, e necesar ca noi, indiferent care sunt aspirațiile noastre, că eu sunt candidat, că nu sunt candidat, dar sunt cetățean și trebuie să am o opinie. Acesta este motivul pentru care eu am invitat astăzi nu doar presa, ci și reprezentanții partidelor politice. De ce? Cea mai mare satisfacție a mea ar fi, ca atunci când un partid politic și-ar dori să pună în aplicare și ideile cetățenilor, înseamnă că am făcut ceva în orașul ăsta și înseamnă că într-adevăr ne dorim binele orașului”.

Virgil Pîrvulescu a răspuns tuturor întrebărilor adresate de jurnaliști, la care, comode sau mai puțin comode, a avut un răspuns pe măsură.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.