152 total views

”Instanța din birou de pe șezut le-a dat în prima instanță un căștig de 11 miliarde și  săptămâna trecută încă 5 miliarde”

Pentru că juriștii primăriei sunt degeaba sau îi depășeste situația, Gutău aruncă vina asupra instanței de judecată pentru că a pierdut în primă fază unul din procesele cu Romprest. Mai mult, în loc să spună că vor face tot posibilul să căștige în instanță, el o dă înainte că a pierdut. Nu, încă nu s-a pierdut în instanță, domnule primar!

Pe 27 iunie 2017 are loc primul termen la Curtea de Apel Pitești în dosarul celor 11 miliarde, iar pe 25 mai soluția pe scurt pentru dosarul celor 5 miliarde – transport deșeuri la București, amână cauza –  ”față de lipsa raportului de expertiză încuviințat în cauză” – cu termen pe data de 21 septembrie 2017. Acesta este stadiul proceselor dintre Primăria Râmnicu Vâlcea și operatorul Romprest. Care săptămâna trecută, domnule primar ? 25 mai a fost acum o lună și după cum vedeți instanța amână cauza. Cine a dat 5 miliarde și cui? De ce vă este greu să spuneți adevărul? Uite așa ne arătați zilnic că ori sunteți foarte prost informat de către subalterni ori vă place să mințiți. Nimic nu stăpâniți concret sau nu vreți…

Odată cu implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), județul Vâlcea va fi împărțit în șase zone mari de colectare. În acest sens se va crea un Centru de management al deșeurilor în comuna Roești, centru care va funcționa ca un depozit ecologic, în care vor exista o stație de sortare a deșeurilor și una de tratare mecanico-biologică a acestora. Tot în acest proiect SMID s-a construit o stație de sortare la Răureni și una la Brezoi, stații ce au fost inaugurate, dar nu vor funcționa curând, cel puțin nu în 2017. Mai sunt pași mulți până atunci…autorizație de funcționare, autorizație de mediu, întocmire cu dedicație caiet de sarcini, licitație operator regional…ehe…mai e!

La evenimentul găzduit de Consiliul Județean, unde au participat foarte mulți funcționari din instituție (cei care au pus și pun bazele proiectului în aplicare), nu a participat nici un consilier local sau județean, nici un parlamentar și nu au fost invitați oamenii de specialitate care cu siguranță știau să ne reprezinte mult mai bine importanța și necesitatea unei astfel de stații. În schimb, la eveniment a participat Mircia Gutău care a venit pornit pentru a trasmite prin intermediul mass-madia un mesaj pentru operatorul Romprest, care îl șantajează.

Mesaj de la Gutău pentru Romprest – operatorul care șantajează conducerea primăriei

”Vreau să vă spun că din punctul nostru de vedere nu trebuie să fim foarte, foarte entuziasmați, pentru că mai avem o verigă de făcut ca acest mecanism să funcționeze perfect. Vreau să vă spun că noi avem acum sortarea deșeurilor solide și avem depozitarea. Noi am rezolvat în momentul de față cu gunoaiele cele care sunt preselectate, cele care le luăm de la ghenele de gunoi, dar în schimb, gunoiul menajer, grosul, nu avem în momentul de față o stație de sortare și acest gros constituie cam 70%, iar firma care a căștigat licitația încearcă să ne santajeze în permanență, transportânt gunoiul la București și băgându-ne în cost, solicitând locuitorilor municipiului Râmnicu Vâlcea costuri fabuloase și instanța din birou de pe șezut le-a dat în prima instanță un căștig de 11 miliarde și acum încă 5 miliarde. Eu am verificat contractul respectiv încheiat și are vicii reale. A fost o greșeală a celor care au condus înainte mea și atunci le-am pus condiția să-și facă stație de sortare în municipiu și le-am dat termen în luna mai. Eu sunt un om care îmi respect în permanență cuvântul dat și vreau să-i anunț acum, în premieră, că Mircia Gutău va iniția procedura să-și facă în regie proprie o stație de sortare la Fețeni în așa fel încât să avem tot ciclul făcut și municipiul și județul Vâlcea să fie printre primele județe din țară care să aibă absolut toate aceste cicluri făcute. Nu putem sta la mâna unui operator. De fapt sunt doi care se șantajează unul pe altul și noi stăm cu gunoiul. Ducem gunoiul din Vâlcea la București și atunci voi demara urgent și voi vedea ce vor face ei cu constructia pe care au început-o deja. Au crezut că e glumă, au crezut că Mircia Gutău îi lasă să terăgăneze ani de zile. Le-am dat termen în mai, lucrarea nu este nici în proporție de 30% finalizată și atunci vom demara procedura și ei se vor uita la ea. Pot să mă reclame unde vor dumnealor. Deci asta este prioritate pentru municipiu Râmnicu Vâlcea. Vom face o stație proprie de sortare pe care o vom cupla la cele pe care le-a făcut Consiliul Județean și atunci lucrurile vor merge strună și vom putea fi dați ca exemplu nu numai în România. Acest lucru voiam să-l prezint și să afle cei care credeau că șantajează Primăria Râmnicului”.

În loc de concluzii

Stația de sortare din punctul Constructorilor nr. 18 este efectuată de SC New Recycling SRL Drăgășani, iar Primăria municipiului a eliberat autorizația de Construcție nr. 85/2720/02.20.2017, termenul de execuție a lucrărilor fiind de 12 luni de la data demarării acestora. Cum spuneți că le-ați dat termen luna mai, dacă termenul este de12 luni? Decide Gutău limitarea timpului de execuție? Atunci, de ce i-ați autorizat fără a le pune în vedere Legea Gutău?

Sunt în termen domnule Gutău!

Semnat,

Vețeleanu, viceprimar primăria Râmnicu Vâlcea

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.