452 total views

Administrația orașului Horezu a sărbătorit, alături de cetățeni, 531 de ani de atestare documentară, eveniment de marcă ce a adus laolaltă oficialități județene și locale, parlamentari, directori de instituții, dar și un public numeros.

Sâmbătă 8 septembrie, de Sf. Maria, ziua oficială a manifestărilor, în Piața Horezu a avut loc un spectacol de cânt, joc și voie bună cu ocazia implinirii a 531 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Evenimentul a debutat cu „parada costumului popular” într-un mod aparte în care costume tradiționale, adunate din diferite zone ale județului Vâlcea, au fost purtate cu mândrie în fața a zeci de spectatori. Organizatorii evenimentului, an de an, aduc în prim-plan ia apreciată de toată lumea. Ca o mică paranteză criticăm faptul că edilul orașului nu a purtat o ie și apreciem că președintele Rădulescu nu uită să poarte la fiecare astfel de manifestare o ie.

Evenimentul a fost urmat de premierea elevilor cu merite deosebite la învățătură, dar și a cuplurilor care au împlinit 50 și 60 de ani de la căsătorie. Dacă elevii au primit câte o diplomă și o atenție financiară simbolică, cuplurile au fost răsplătite cu diplomă, șampanie, flori și aceași atenție financiară simbolică, toate acestea fiind înmânate tuturor de primarul Sărdărescu ajutat de președintele Rădulescu. După premiere manifestările au continuat cu un program artistict pe scenă urcând ansamblurile invitate, iar la orele 19.00 edilul a premiat și participanții la competițiile sportive. Printre cei care au mai urcat pe scena din Horezu se numără și Elena Ghițulescu sau trupa Bamby, iar seara s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.