148 total views

Ieri 30 decembrie 2014, a avut loc ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea condusă de noul preşedinte interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat. Şedinţa a fost deschisă de un grup de colindători, care au urat legislativului judeţean un An Nou mai bun şi tradiţionalul: La mulţi ani! Trebuie menţionat că acest obicei a luat fiinţă în mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, al celui care a fost OMUL Ion Cîlea.

O şedinţă grea, am putea spune, ţinând cont că pe ordinea de zi a acesteia au fost 26 de puncte. Şedinţa a decurs relativ bine, până la anumite puncte, unde consilierii judeţeni au fost nevoiţi să voteze schimbări majore în organigrama instituţiilor din subordine. Deşi schimbările directorilor de la instituţiile subordonate CJ trebuiau făcute cu mult înainte, dar alte „proiecte” au tegiversat amânarea lor, liberalii s-au gândit că nu trebuie să mai piardă nici o şedinţă pentru a pune pe ordinea de zi supunerea la vot a acestor schimbări.

Schimbări la instituţiile subordonate CJ Vâlcea

Aşadar, consilierii au votat în unanimitate mandate de interimat la instituţiile – Muzeul Judeţean „Aurelian Sacerdoţeanu” – Claudiu Tulugea – Şcoala Populară de Arte şi Meserii Râmnicu Vâlcea – Doina Gănescu – Teatrul Anton Pann – Adrian Roman. De menţionat, este faptul că interimatul va fi pentru nici mai mult, nici mai puţin de 120 de zile, adică, până la organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor cu mandate pline. Discuţii pro şi contra au fost pentru conducerea Memorialului “Nicolae Bălcescu”, unde Nicolae Ologu îşi încheie mandatul la data de 31 decembrie 2014. Aici, schimbarea de conducere, a obţinut un mandat plin pentru următorii cinci ani în persoana lui Dumitru Antonie Chelcea, Nicolae Ologu împlinind vârsta de 60 de ani nu mai poate ocupa o funcţie de interimat, legea nepermiţând acest lucru.

Discuţii pro şi contra pentru validarea lui Gheorghe Vieru

Pe ordinea de zi a şedinţei a fost şi Proiect de hotărâre privind validarea mandatului de consilier judeţean al domnului Gheorghe Vieru, precum şi cooptarea acestuia în Comisia pentru Cultură, Culte, Educaţie, Tineret şi Sport. Deşi, au fost discuţii pe marginea acestui punct, cum că pe lista membrilor supleanţi, altcineva trebuia să ia locul consilierului judeţean, Alina Lupu, consilierii au luat act de demisia acestuia şi a fost validat în locul său, Gheorghe Vieru.

Bulacu cere o extraordinară în ianuarie 2015, pentru RAJDP

Nici Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri nu va scăpa de schimbări majore. Începând cu 2015, societatea îşi va schimba denumirea şi organigrama. Astfel, noua denumire a regiei va fi Societatea de Drumuri şi Poduri SA Vâlcea şi va avea cu 100 de angajaţi mai puţin. Vicepreşedintele Romulus Bulacu susţine că din 2008 a solicitat restructurări de personal la regie, datorită pierderilor foarte mari, 50 miliarde vechi, cel mai mare datornic către regie fiind la ora actuală Consiliul Judeţean Vâlcea care are de plătit regiei peste 15 miliarde lei vechi, pentru lucrări executate pe drumurile judeţene. Primăriile datornice şi-au achitat lucrările în urma proceselor câştigate de RAJDP în instanţa de judecată, în prezent societatea mai are de recuperat aproximativ 4 miliarde de lei vechi de la câteva firme. Din luna ianuarie, directorul Nicolae Vălimăreanu va fi obligat, la cererea conducerii CJ Vâlcea, să dea afară 100 de angajaţi din cei 256, peste 50% fiind TESA.

La finalul şedinţei consilierii judeţeni şi-au urat un An Nou fericit!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.