„Multe aș putea să spun aici, dar le-am pus într-un material pe care l-am înaintat primului ministru, după care vom scrie și către alte instituții, deși eu nu am făcut niciodată și nici nu cred că o să fac”, spune șeful județului, referindu-se la proiectul SMID acoperind incompetența dând vina pe „alunecări de teren, licitații ori legislație schimbată” și care susține că va scrie altor instituții, dar nu crede că o va face. Înțelege cineva ceva? Păi ori scrii ori nu scrii, domnule președinte? Dacă nu veți scrie poate se vor sesiza ei din oficiu!
Domnule Rădulescu, dacă vreți ca SMID să fie finalizat măcar în al 12 lea ceas, de urgență „tăiați” capul echipei și găsiți pe cineva competent să descurce încurcăturile doamnei care mai are puțin și plânge că iar o ia presa în pix. Nu vedeți că de 12 ani amețește pe lângă proiect? Cât mai acceptați incompetența? SMID nu poate funcționa independent. Componentele SMID nu pot funcționa independent una de cealaltă, nu așa a fost gândit Sistemul. Tot proiectul a avut un buget, iar condiția de finanțare este ca noi să realizam tot proiectul așa cum a fost gândit. Iar când spui: „componentele pot funcționa și separat”, ne spui în față că habar nu ai la ce lucrezi.
Constantin Rădulescu, incompetența echipei SMID este evidentă!
Doamna Alexandrescu, lucrați de peste 10 ani la un proiect pe care nu l-ați înțeles și tot după atâția ani veniți să ne prezentați povești, deci nimic concret. Se vede clar că toată echipa care de atâta amar de vreme lucrează la SMID alături de dvs., „creierul”, nu dă înainte, ci doar bate pasul pe loc. Sunteți pe dinafară. O vorbă spune că atunci când vezi că ceva te depășește ai curaj și predă ștafeta, adică lasă pe altul, iar tu președintele Consiliului Județean Vâlcea, oricare ai fi, ai un gram de minte în condițiile astea și ia atitudine…fă în așa fel încât lucrurile să se miște. Riscați să falimentați județul dând banii înapoi!!! Vom da înapoi toți banii luați până acum pe acest proiect: pentru închiderea depozitelor Călimănești și Drăgășani, pentru achiziția de cointainere și pubele, pentru campania de informare și pentru cele două stații de sortare – Râureni și Brezoi.
Schimbați-o de urgență pe Carmen Alexandrescu!
Ce nu a înțeles Alexandrescu după 10 ani este că, componentele SMID funcționează împreună – legate componentele una de alta – proiectul însăși prin denumirea lui fiind sistem integrat. Spuneți că ele pot funcționa și separat? Păi asta este cea mai clară dovadă că nici acum nu ați înțeles la ce lucrați, habar nu aveți. În prezentare ați spus numai tâmpenii știind că cei prezenți se vor uita la dvs. ca la un film care deși nu are nici imagine și nici sonor ei se uită și acceptă pentru că nu au încotro, fiind depășiți de subiect, deci știați că nu va avea cine să vă contrazică aberațiile. Apropo, nu am auzit despre nici un consilier să se implice și să încerce să vadă de ce acest SMID nu se poate realiza, pentru că…indiferența, incompetența…sigur din cauza asta. Deci, „istoria” SMID prezentată în fața consilierilor județeni a fost una fără explicații concrete, aberații pe bandă rulantă, iar consilierii și președintele Rădulescu se uitau și ascultau fără să înțeleagă nimic, observându-se clar că nu au legătură cu subiectul.
Carmen Alexandrescu după 12 ani spune: „SMID funcționează și separat și independent”, iar noi o întrebăm: atunci de ce se mai numește Sistem de Management Integrat al Deșeurilor?
Prima este partea de colectare care nu poate funcționa independent pentru că ce se colectează trebuie dus undeva și atunci, degeaba colectezi pe trei pubele dacă nu ai unde să duci. Stațiile de sortare, la fel, același lucru – dacă dai stația de sortare, dar nu ai rezolvat partea de colectare și distribuție de pubele și fluxurile de colectare, nu poți să faci nimic. Apoi, din sortare o parte din deșeuri se duc la valorificare, iar altele spre depozitare, dar noi nu avem depozit și atunci ce facem cu partea care iese din stație? Mai mult, stațiile Râureni și Brezoi sunt prost făcute, iar depozitul de la Fețeni nu va putea niciodată accepta deșeurile din aceste stații pentru că nu corespund. Adică aceste stații mai au nevoie de alte instalații, doamna Alexandrescu, cum ar fi cea pe care vrea să o facă Gutău și nu o mai face. Pentru că și Gutău vis-a-vis de acest subiect vorbește dar nu face nimic. De mai bine de un an se tot laudă că-și face propria stație (a se înțelege, primăria prin primar Gutău, nu el personal) și nu o mai face pentru că nu este așa de simplu pe cât pare sau pe cum gândește dumnealui.
Victor Popescu contrazice „istoricul” SMID punând: „un enunț elaborios, pe lângă adevăr și care nu are nici o legătură cu ceea ce a solicitat colegul Tomescu cu privire la CMID Roești” și a punctat foarte bine când a spus „că inundațiile au fost în 2014 și astfel proiectul trebuia demarat cel târziu în 2015, nicidecum în 2018”
Dezastru SMID
Spune tot Alexandrescu că preaderarea proiectului a început în 2006 (primele demersuri), în 2009 au fost depuse toate cele, iar noi insistăm și spunem că, după 12 ani, Carmen Alexandrescu nu înțelege la ce lucrează, când și-a permis să spună că, componentele din SMID pot funcționa și separat. Probabil că nici în următorii 10 ani proiectul nu va fi finalizat, dacă tot ea rămâne la conducerea proiectului. Probabil o șansă de a fi terminat ar fi în exercițiul bugetar 2021-2027. Cel mai probabil vom merge din nou la UE să le spunem alte vrăjeli, alte minciuni, alte povești ca să ne mute și în al 3 lea exercitiu, adică în a 3 a tură de 7 ani. Deci, poate după 21 de ani de frecat menta vom reuși și noi cu minciuni și cu noroc; asta dacă, și numai dacă vom reuși. Greșeala lui Carmen Alexandrescu este una fundamentală. Nu se poate finaliza nimic fără depozitul Fețeni și fără investiții suplimentare la cele două stații de sortare.
Proiectul SMID este un eșec și nu o spunem noi, ci voi cei care ne aburiți zilnic doar cu minciuni pentru a acopri incompetența. 99% UE ne va cere banii înapoi! 128.922.500 lei!