330 total views

Zilele trecute, edilul municipiului Mircia Gutău invitat fiind într-o emisiune la postul local TV Vâlcea 1, la o oră de maximă audiență, plictisit cu siguranță de subiectul Romprest, etalează în cuvintele-i proprii aceeași placă stricată în ceea ce privește activitatea defectuoasă a operatorului mai sus amintit.

https://www.facebook.com/ScoateValceaDinMizerie/videos/1222849771096400/

Îi desființăm, dar îi și aprobăm, în aceeași egală măsură, discursul alterat vis-a-vis de Romprest informându-l despre simplu fapt că fișa de fundamentare a tarifelor majorate este problema conducerii Primăriei de acum, că prin contract ei trebuie să accepte majorarea, dar nu trebuie să accepte majorarea cu orice procent și că primăria avea, prin personalul de specialitate, obligația să verifice majorările propuse, la toate capitolele și să se asigure că sumele majorate sunt corecte.

“Este un contract moștenit, nu am ce să fac, sunt obligat să accept majorarea”

Prin mai multe articole scrise de publicația noastră, am atras atenția unde s-a greșit, unde se greșește și mai mult, am explicat fișele de fundamentare pas cu pas. La o minimă verificare, cei autorizați să verifice legalitatea celor prezentate de către operatorul de salubritate, pentru majorarea tarifelor, ar fi observat și în același timp ar fi înțeles că explicațiile noastre nu au fost făcute de oricine, ci de persoane care sunt avizate să ne dea informațiile respective, pentru a înțelege cu exactitate anomaliile expuse cu intenție și prezentate în fișele ce au stat la baza majorării tarifelor, de către operator. Pe principiul, atunci când nu ști, nu te bagi sau mai bine întrebi, cei din primărie s-au crezut deștepți și au avizat și întocmit un proiect de hotărâre pentru majorare tarife, fără nici cea mai banală informare și verificare. În cazul nostru s-a aprobat exact ceea ce operatorul a propus, fără nici o modificare.
Așa cum am spus, cu aceeași placă stricată, Gutău induce în eroare opinia publică cu afirmația: “este un contract moștenit, nu am ce să fac, sunt obligat să accept majorarea” . Da, domnule primar, aveați obligația să acceptați majorarea, iar noi (prin articolele scrise), nu am contestat acest lucru, ci am menționat că majorarea nu trebuia acceptată oricum, cu orice procent! Atât dsv. cât și Consiliul Local aveați obligația să verificați propunerea de majorare, a operatorului și să aprobați numai ceea ce este legal și justificat corect! De fiecare dată când trebuie să expuneți acest punct de vedere deviați atenția de la subiectul discuției – adică nivelul procentului de creștere aprobat de Consiliul Local pentru majorare – care nu are nicio legătură cu cei care au semnat contractul acum doi ani.

“Contractul trebuie dus la capăt altfel se plătesc sume enorme”…

Nimic mai fals. Romprest lucrează în oraș pentru că Primăria i-a închiriat Stația de compost, pentru suma modică de doar 6.000 lei/lună. Dumneavoastră nu trebuie să reziliați contractul, domnule primar, ci doar închirierea Stației de compost – care nu are nicio legătură cu contractul și licitația. Dacă luați act că Romprest utilizează de la început de 7 (șapte) ori mai mult spațiu decât a închiriat la Stația de compost și reziliați această închiriere, redând Stației de compost menirea pentru care a fost realizată, atunci Romprest este în imposibilitatea de a mai presta în oraș, lucru care va duce, implicit, la rezilierea contractului, dar din vina operatorului. Atunci, Primăria va fi îndreptățită să rețină cei 2 milioane de lei (20 de miliarde), garanția de bună execuție a contractului. Dacă vreți să aplicați legea, așa cum mereu susțineți, că “eu aplic legea”, închideți-le accesul la Stație și atunci Primăria nu ar plăti nici un ban ca să se rezilieze contractul, mai mult, ar mai primi și garanția de bună execuție, adică cei 2 milioane ( 20 de miliarde) de lei! Dar, atâta timp cât aveți o pârghie, cum este cea menționată și nu o folosiți, ne ducem cu gândul că probabil în cazul de față serviți alte interese, nu ale Primăriei.

“Prin contract Primăria s-a angajat să le facă stație de sortare și din cauza aceasta am pierdut 11 miliarde”

Nu! Greșit! Suma câștigată de Romprest este pentru persoanele care nu au făcut contract. Mai mult, încă nu au câștigat această sumă, pentru că la ora la care ați dat interviul și ați făcut declarațiile respective, deși ați spus că este definitiv și irevocabil și chiar nu vă înțeleg de ce faceți astfel de afirmații, dvs, prin repezentantul legal, ați atacat hotărârea la Curtea de Apel Pitești (21.03.2017). Deci, încă o dată ați vorbit fără justificare, iar cei care v-au privit au fost informați eronat. Deci, voit faceți afirmații care dezinformează! Sau poate știți dvs. sigur că veți pierde și recursul…

 

Licitația serviciului de salubritate

Prin contract s-a impus următoarea condiție pentru cei care vin la licitație: fie dețin propria stație de sortare autorizată conform legii, fie au încheiat contract cu o stație de sortare autorizată conform legii. Ori, Romprest a depus la licitație un contract cu stație de sortare autorizată – Stația de sortare Romwaste din Dragomirești, Ilfov – comisia stabilește că Romprest îndeplinește cerința din caietul de sarcini referitoare la stația de sortare, dar aceeași comisie nu a verificat cum ajung deșeurile din Râmnicu Vâlcea la Dragomirești, Ilfov. Aici, da, vina o poartă comisia care a fost constituită special pentru licitația serviciului de salubritate și s-a făcut că nu vede lipsa de pe fișa de fundamentare a cheltuielii cu combustibilul. Și atunci, acesta era motiv de declarare a ofertei Romprest ca neconformă, dar nu au făcut-o, ci au acceptat acest calcul greșit intenționat, pe principiul că o să mărească prețul mai târziu și își vor recupera atunci costul cu transportul deșeurilor în Ilfov. Și dacă ne uităm în urmă, o parte a presei a scris pe larg la vremea respectivă despre această așa-zisă eroare, dar conducerea de atunci a primăriei nu a recunoscut nimic.

“Trebuie să fim corecți, deocamdată firma plătește redevența lunară la Primărie, în fiecare lună”

Da, corect! Plătește! Este vorba de numai 7.000 lei/lună! O sumă ridicol de mică față de ce pretenții avea, dacă e să ne ducem în urmă, Primăria de la vechea firmă ( fostul primar declara că este vorba de 12 milioane lei). Primăria a renunțat la vechiul operator pentru că nu-și plătea redevența, dar care a investit 2 milioane de euro la cererea primăriei într-o stație de sortare necesară orașului. Cu alte cuvinte, tu primărie mă obligi, efectiv, pe mine operator să-mi fac stație de sortare ca mai apoi să vii și să spui că nu sunt acceptat doar pentru că nu mi-am plătit redevența și faci tot posibilul să mă descalifici, în condițiile în care eu operator am fost în municipiu cât și în județ din vremuri imemoriale. Mai mult, o redevență se recuperează în instanță și nu poți descalifica un terț participant că așa vrei tu…
Acum Primăria se bucură pentru încasarea redevenței de doar 7.000 lei/lună, dar nu spune că va plăti până la finele contractului cu operatorul aproape 1,1 milioane lei despăgubire. În același timp, cei 100 mp dați prin act adițional, spre folosință, sunt de fapt peste 700 mp pentru care se primesc doar 6000 lei/lună, când ar trebui conform unor calcule făcute de cei care cunosc, măcar 45.000 lei/lună. În momentul de față, Primăria nu mai încasează nimic pentru depozitul de la FEȚENI, producând bugetului local o gaură de minim 150.000 lei/lună, fiind nevoită să suporte toate costurile lunare, din bugetul propriu, în loc ca depozitul să se finanțeze din ceea ce plătește operatorul. Primăria în decembrie 2016 și februarie 2017, prin Consiliul Local a aprobat ca toate persoanele și firmele din Râmnicu Vâlcea să plătească prețul majorat așa cum vrea Romprest, prețuri dublate în mai puțin de 2 (doi) ani.

Consilierul local analizează și verifică!

Consilierul local, tot ceea ce primește pe ordinea de zi, trebuie să citească și să analizeze dacă ce va vota este și corect și legal, pentru asta acesta primind înainte de ședință materialele care stau la baza proiectelor ce urmează să le voteze. Cu atât mai mult, primarul care face propunerea, deci inițiază proiectul de hotărâre, are aceeași obligație și anume, să analizeze dacă se impune sau nu, dacă sunt motive sau nu, dacă este oportun sau inoportun, toate sunt pentru a nu aproba de capul tău că așa vrei tu Gutău sau CL, nu! Mai mult, aparatul de specialitate și comisia de specialitate a Consiliului Local, fiecare este răspunzător pentru ce face el. Consilierul local care nu face parte din comisiile de specialitate, dar nu există așa ceva, fiecare consilier face parte dintr-o comisie, sunt obligați să analizeze. Avizul comisiei este unul consultativ, decizia fiind la tine, consilier local! Aici nici măcar la primar nu este decizia, el doar propune, că bine sau rău, prost sau bun, el propune, iar decizia este a Consiliului Local. Că deasta avem Consiliul Local, stimabililor, că altfel ar fi numai hotărârea primarului și atunci voi nu ați mai exista. Mai mult, Consiliul Local ar putea fi organ de cenzură al primarului, dacă ar fi colorat, ceea ce nu e cazul nostru, CL fiind mașina de vot a primarului, în municipiul nostru, pe legislația 2016-2020. El (CL) ar putea cenzura toate actele primarului cu care nu este de acord.

În loc de concluzii

Primarul Mircia Gutău este depășit de situația Romprest care îi va aduce sfârșitul la guvernarea municipiului și mai nou și a județului.

DOVADA CĂ GUTĂU A INDUS ÎN EROARE CONSILIUL LOCAL RÂMNICU VÂLCEA!

VIDEO Râmniceni, pregătiți-vă de o nouă majorare de tarife

TUN DE 14 MILIARDE PE CHELTUIALA RÂMNICENILOR!

Gutău mută gunoiul râmnicenilor sub nasul lui Bica

VIDEO Râmniceni, Gutău pregăteşte majorarea tarifelor de salubrizare între 18 şi 26%! Participaţi la dezbaterea publică!

Grăbită să valideze majorările de tarife la gunoi cu 26%, Primăria Râmnicu Vâlcea se joacă de-a dezbaterea şi încalcă flagrant legea

CE ASCUNDE VICELE VÎRLAN (!?)

Staţie de sortare a deşeurilor în Bujoreni, fără ca locuitorii să ştie!

 

https://www.facebook.com/ScoateValceaDinMizerie/?fref=ts

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.