244 total views

Mircia Gutău se vede nevoit să-și ia vorbele înapoi la o lună după ce a promis solemn râmnicenilor că nu va mai exista nicio majorare de tarif la serviciul public de ridicare a gunoiului, concesionat de municipalitate către Romprest în 2015.

 Noua declaraţie marca Gutău, cea din şedinţa de marţi, 31 ianuarie 2017, a CL Râmnicu Vâlcea

ATENȚIE MAXIMĂ DE LA MINUTUL 2:28!

În ședința ordinară de Consiliu Local (CL) de marţi, 31 ianuarie, edilul-şef a declarat senin în plen că Romprest a depus la primărie cererea de adăugare la preţul gunoiului ridicat – 80 de lei/tonă reprezentând suprataxa intrată de curând în vigoare şi că aceşti bani “vor trebui suportaţi de undeva”. Dar şi asta a spus doar atunci când consilierul municipal PNL Grigore Crăciunescu a propus executivului local să studieze posibilitatea de a majora chiria modică, de 2 lei/mp, pe care o percepe Romprest pentru Staţia de sortare de la Râureni. Orice s-ar spune despre el, Crăciunescu rămâne singurul ales local care, suportând cu stoicism ironiile, de cele mai mule tori ieftine, ale lui Gutău şi câtorva colegi de consiliu, ridică şedinţă de şedinţă probleme punctuale şi obiective în şedinţe. Adică singurul care îşi ia in serios rolul de ales al comunităţii şi nu se comportă ca un ajutor de vechil pe moşie precum alţii.

Pe cât facem pariu, Mircia Gutău, că Romprest nu-şi va amenaja o staţie de sortare?

Marţi, Crăciunescu i-a reamintit edilului-şef al Râmnicului că, în continuare, deşi are închiriaţi doar 100 mp, Romprest utilizează toată staţia aflată în proprietatea municipiului, iar preţul de închiriere este şi unul derizoriu. “Timpul de Vâlcea” a publicat numeroase articole ilustrate care demonstrează că Romprest acţionează pe raza municipiului ilegal, încălcând sub ochii îngăduitori ai autorităţilor locale şi obligaţiile asumate prin contract şi caiet de sarcini. Gutău continuă să arunce vina pe anterioara conducere a administraţiei publice locale şi, deşi poate intereveni legal măcar în respectarea înţelegerilor oficiale dintre părţi, chiar aşa cum sunt ele, păguboase pentru municipalitate, face declaraţii care se bat cap în cap cu seninătatea unui farseor tupeist. Iată ce declara în 28 decembrie 2016:
“Am fost obligat să respect angajamentele asumate de instituţia Primăriei, chiar dacă la acel moment era condusă de altă echipă, dar pot, totuşi, să îi asigur pe locuitorii municipiului că, până la încheierea acestui contract, nu va mai fi nici o altă majorare a tarifelor de salubrizare”, sublinia edilul-şef.
La fix o lună după, anunţă o majorare despre care avea şi în momentul declaraţiei informaţii că este foarte probabilă. Cum ştie şi că, de la 1 februarie, intră în vigoare mărirea salariului minim pe economie, criteriu care ar putea sta la baza unei noi cereri de acceptare a majorării tarifelor la salubritate de către Romprest. Şi cum mai ştie că este foarte probabil, aproape sigur după cum recunosc chiar unii consilieri municipali din arcul puterii, că Romprest nu-şi va amenaja o staţie de sortare, aşa cum prevede caietul de sarcini asumat, pentru că mai are doar un an de contract.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.