413 total views

După ce duminică, 1 noiembrie, cei amintiţi au lipsit din nou de la o şedinţă ordinară, aceasta neputându-se ţine din lipsa cvorumului, edilul a convocat o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local (CL) Lungeşti pentru joi, 5 noiembrie. Liberalul face astfel o ultimă încercare de a nu pierde cei 200.000 de euro pe care Compania Naţională de Investiţii (CNI) i-a alocat modernizării căminului cultural.

Paradoxul face ca organizaţia locală a PSD să se opună unei investiţii a Guvernului PSD, compania fiind în subordinea executivului condus de Victor Ponta. În ce priveşte căminul cultural, consilierii nu au de făcut nimic altceva decât să aprobe trecerea căminului în administrarea CNI pe durata derulării modernizării respectivei clădiri. Dacă nici de această dată şedinţa nu are loc sau proiectul este respins în urma votului, va fi depăşit termenul pentru depunerea documentaţiei şi banii vor fi pierduţi. La şedinţa ordinară de duminică, 1 noiembrie, veniseră şi peste 50 de locuitori ai comunei, dornici să afle de ce acest scandal nu ia sfârşit şi dacă motivele pesediştilor sunt întemeiate. Din păcate, şi-au sacrificat o oră din zi şi au bătut drumul de pomană, pentru că n-au avut argumentele cui să le asculte.

Lungesti 1 nov 1

Viceprimarul ia bani lunar, dar nici măcar nu se prezintă la şedinţele CL

La capătul răbdării, primarul Tiberiu Costea a anunţat că, împreună cu aparatul tehnic al primăriei, le va face celor şapte aleşi plângeri penale pentru abuz în funcţie, neglijenţă, sabotarea activităţii administraţiei locale şi va cere magistraţilor să le impute prejudiciul adus comunei. Edilul a susţinut că Instituţia Prefectului ar fi trebuit să intervină de mult în această poveste şi să protejeze comuna de acţiunile politicianiste ale aleşilor.

“Recunosc că m-am gândit de câteva ori şi la dizolvarea consiliului local, dacă altfel nu se poate. Dar cei şapte consilieri de la PSD, PMP şi independenţi folosesc Legea 215 după interesul politic dictat de la partid şi împotriva interesului comunităţii. O să-i acţionăm penal! Este ultima variantă care ne-a mai rămas la îndemână. Vorbim de subminarea economiei locale şi dezinteres faţă de problemele cetăţenilor. Dumneavoastră, locuitori ai comunei şi toţi invitaţii prezenţi, trebuie să înţelegeţi că investiţiile pe care le derulează Primăria Lungeşti nu le facem pentru mine sau angajaţii primăriei, nu le luăm după noi acasă, sunt pentru comună! În câţiva ani, maxim şase – şapte, ne vor veni acasă copiii plecaţi la muncă în străinătate. Acei copii ar trebuie să găsească sisteme de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare puse la punct, ar trebui să găsească drumurile asfaltate, cu podurile necesare construite, şcolile, grădiniţele, căminele culturale renovate şi modernizate”, a explicat edilul.

Lungesti 1 novlDe mai bine de un an de zile, patru aleşi PSD, doi independenţi şi unul de la PMP lipsesc în bloc de la două şedinţe ordinare (adică cele obligatorii lunar) consecutive, iar la fiecare a treia se prezintă, dar nu votează decât stabilirea unui nou preşedinte de şedinţă, ulterior împotrivindu-se ordinii de zi. Dintre cei şapte face parte inclusiv viceprimarul comunei, ales la sfârşitul anului trecut. Pentru ce primeşte un astfel de om salariu din banii publici?

Liderii PSD Vâlcea, muţi, absenţi, dar co-autori ai blocării unei comune

La şedinţa de duminică au fost trimise invitaţii presei, Prefecturii şi CJ Vâlcea. Duminică, la căminul cultural din Lungeşti în care s-a ţinut şedinţa au ajuns doar jurnaliştii şi doi consilieri judeţeni de la PNL, Victor Popescu şi Mihaela Andreianu.

“Nu se poate şi să vii să nu votezi un proiect de hotărâre important, cum este acum cel privind modernizarea căminului cultural! Pentru ce? Până la alegerile locale de anul viitor mai sunt vreo şapte luni de zile. Consilierii PSD, independenţi şi PMP ar trebui trecuţi ca pe vremuri, pe o listă a ruşinii”, a susţinut consilierul judeţean PNL Mihaela Andreianu în faţa celor 50 de locuitori ai comunei Lungeşti prezenţi la şedinţă.

Faptul că de la şedinţa CL Lungeşti au lipsit lideri ai PSD Vâlcea ne îndreptăţeşte să credem că blocajul pur politicianist este coordonat din umbră chiar de unii dintre ei. Tăcerea îndelungată a aceloraşi pe acest subiect chiar susţine ipoteza noastră! Ce spui, domnule deputat Constantin Rădulescu?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.