5,033 total views

Pentru că nu are unde să se ducă cu oile, terenurile închiriate și plătite nu i-au fost date în administrare nici până acum, hărțile nu corespund și ar fii fost schimbate de mai multe ori după licitație, Gunie Constantin a decis să vină cu animalele chiar în curtea Primăriei Costești, protestând astfel în idea că poate cineva vede, aude și ia măsuri.

În comuna Costești, în curtea Primăriei cu același nume, joi 18 iunie, a avut loc protestul ciobanului cu pășunile plătite, dar neluate. Crescătorul de animale, despre care TdV a mai scris, a ajuns la faza turmei scoase pe drumurile comunei, pentru că nu mai are unde să le ducă și nici cu ce să le hrănească. Acesta acuză primarul că refuză să-l pună în posesia pașunilor deși a plătit.

Cearta crescătorului de animale cu primarul riscă să capete alte conotații, pentru că deși lipsa unei simple lămuriri a aspectelor juridice ar putea să ajungă în instanță, un proces ar urma să dureze cel puțin doi ani, timp în care ciobanul Costică va tot ieși la atac că nu mai are cu ce să își hrănească animalele, iar scandalul în comună va ajunge să scoată cetățenii din adormire, cum deja se pare că se întâmplă.

O soluție „de criză” pentru Costică ar fi să-și vândă animalele, așa cum îi tot sugerează doctorul Boeangiu și lui și altor crescători de animale, însă, de la apariția acestui scandal, pentru dreptatea lui, Costică vedem că s-a mișcat din loc, luând taurul de coarne cum se spune și preferă să lupte cu conducerea Costeștiului și sub nici o formă să-și vândă munca.

În urma protestului, pe care s-ar putea să-l vedem reluat, baciul a sperat că-l va scoate pe primar din Primărie, să-l vadă la față pe cel care păstorește comuna și să-i ceară explicații în fața noastră, a presei locale. De menționat că în afară de TdV la fața locului au mai fost doi jurnaliști locali. Primarul nu a dorit să iasă din birou, susținând că el nu ia parte la acest spectacol, chiar dacă oile lui Costică sunt frumoase.

Edilul comunei, mai spune Costică, a schimbat hărțile care au fost și așa făcute după licitație, întrebându-se, în supărarea lui, de ce le modifică și pentru cine? Mai susține că nu a venit de bună voie cu oile în curtea Primăriei, ci s-a văzut obligat să ajungă la această decizie, pentru că nu mai are unde să stea cu ele, completând la fel de supărat că nu se poate ca ei, cetățenii, să ajungă slugi pe terenurile lor, ale comunei, iar doctorul veterinar să strige cât de tare poate că dacă nu-i convine să plece, să se mute.

Până la urmă, primarul Peștereanu Toma a dat niște explicații, pe care vă lăsăm să le ascultați vizionând filmarea atașată acestui articol, deși concluzia dumnealui este că toată licitația a fost corectă, Gunie este influențat de un anume Lazăr si Crăciun ori că este an electoral. În altă ordine de idei, vă rugăm stimați cititori, să fiți atenți și la declarația viceprimarului care își dorește să ajungă primar și a consilierului local care nu a dorit să răspundă la o simplă întrebare că se grăbea.  

Așadar, motivul principal al protestului, din 18 iunie, care în continuare aduce acuze grave edilului comunei, este că cetățeanul una a licitat și alta se dorește de către conducerea Primăriei să i se dea. Concret, poziția parcelei nu mai corespunde cu cea de la licitație și de aici și scandalul care s-a deschis între cei doi, care nu va lua sfârșit curând, dar care se pare că va ajunge pe masa instanțelor de judecată.

Acest protest cu siguranță va ajunge inclusiv pe masa prefectului care, în opinia noastră, ca lucrurile să nu o ia pe altă arătură, ar trebui de urgență să trimită corpul de control să verifice dacă licitația până la urmă a fost legală sau nu.

Se pare că vom reveni!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.