8,812 total views

De câtiva ani, magazinele Noriel, din Shopping City și River Plaza Mall, se confruntă cu o problemă inedită – furt de păpuși doar din gama Barbie. Cea care fură păpușile este cadru didactic la o școală din municipiul Râmnicu Vâlcea, iar cu ajutorul camerelor de filmat instalate în magazin a fost surprinsă de mai multe ori când sustrăgea păpușile. Să nu dea de bănuit ce face, după ce dezlipea alarmele de pe produse, lipindu-le pe raft, și le băga în geantă sau plasă, alegea un alt produs mai ieftin și se ducea să-l achite.

Angajatele și-au dat seama ce se întâmplă abia după ce la inventare începeau să iasă lipsă, din ce în ce mai mult, doar la această gamă de păpuși. Furtul de păpuși se ridică la o valoare de 3000 lei, bani pe care angajatele au fost și încă mai sunt obligate să-i achite din salariul primit. Învățătoarea a avut și un conflict direct cu angajatele care i-au spus că nu mai are ce căuta în magazin, dar a uitat repede acest avertisment și în ianuarie 2021 revine și fură din nou păpușa Barbie.

Furtul de păpuși trenează de prin 2018, iar angajatele au iertat-o pe învățătoare, dar acum se pare că nu s-a mai putut. Așadar, personalul Noriel i-a atitudine și face plângere la Poliție, dar ne contactează și pe noi pentru a trage un semnal de alarmă, cu privire la situația existentă, că poate doamna învățătoare, dacă ajunge subiect de presă, se oprește și nu le va mai crea probleme. Nici ele nu mai pot veni la muncă să știe că au o clientă care le fură și apoi plătesc după ea din banii lor.

Pe foarte scurt,

Am ajuns la școala unde învățătoarea are în acest an clasă pregătitoare. Directorul acestei unități școlare a chemat-o în biroul său și toți trei am purtat discuția despre furtul de păpuși. Chiar dacă învățătoarea nu a vrut să recunoască absolut nimic, directorul mi-a expus, în fața ei, întreaga situație cu care se confruntă și școala pe care el o conduce, și tot din cauza ei. Nu are rost să prezentăm tot ce am aflat. Este extrem de dureros ! Vă spunem doar atât – învățătoarea suferă de dublă personalitate și știe să se victimizeze tot ea.

Am decis, pentru binele copiilor pe care îi are, dar și pentru soțul care este preot, să nu public aproape nimic din informațiile pe care oficial le-am obținut, pentru a nu le face mai mult rău decât însăși învățătoarea le face. Am înțeles pe loc că avem a face cu un caz nemaiîntâlnit în orașul nostru. Însă, am convenit atât cu fetele de la Noriel, cât și cu directorul unității școlare, ca la prima abatere nu ne vom mai uita în spate și vom publica cu subiect și predicat cine este și care sunt preocupările acestei învățătoare care a primit un ultimatum, iată și de la fete și de la director.

Cum spuneam, la mijloc sunt doi minori, unul suferă deja extrem de rău din toate punctele de vedere, pentru ceea ce mama sa face, iar fetița, prea micuță de vârstă, sigur nu știe că se joacă cu păpuși furate. La fel și soțul, din discuțiile purtate cu directorul școlii, acesta a încercat și încearcă tot ce este omenesc pentru a o opri din această purtare care încalcă buna-cuviință, într-un cuvânt – moralitatea.

Chiar dacă din motivele mai sus explicate nu am detaliat ce face învățătoarea, acest articol este în atenția șefului Poliției Municipale Râmnicu Vâlcea – Christian Neghină – în condițiile în care lucrători din cadrul acestei structuri au deja o plângere pe care nu au tratat-o cum trebuie, din spusele angajatelor de la Noriel. Tocmai de aceea facem un apel public și la dumnealui să le transmită celor care au în cercetare plângerea că trebuie să trateze foarte atent și urgent cazul sesizat. Învățătoarea nu se rezumă doar la a fura din Noriel. Spuneam mai sus că nu detaliem să nu facem rău, dar lor putem să le detaliem întreaga problemă cu care mulți se confruntă din cauza ei.

Acest articol este și în atenția conducerii Inspectoratului Școlar Județean care, de asemenea, de urgență trebuie să ia atitudine, la mijloc fiind o clasă pregătitoare cu elevi care sunt educați de o învățătoare cu mari probleme de comportament și nu numai !!! La fel, acest articol este conceput pentru a o face pe învățătoare, în al 12-lea ceas, să înțeleagă că se face de râs, familia ei suferă, iar copilașii pe care îi „educă” nu trebuie să o mai aibă învățătoare, până nu e prea târziu. Să înțeleagă că a mers prea departe și în curând nu o va mai proteja nimeni. Sub nici o formă nu căutăm senzaționalul prin publicarea lui.

Avem acceptul a publica filmele care demonstrează furtul, învățătoarea neputând fi recunoscută decât de cei apropiați. În altă ordine de idei, vă rugăm, nu ne scrieți în privat a obține numele învățătoarei sau la ce școală predă, nu vom oferi aceste informații.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.