245 total views

De foarte mult timp asist la ședințele consiliului local și conferințele organizate de Gutău Mircia, primarul, dar și la alte evenimente unde acesta participă. Am observat că din ce în ce mai mult, chiar aproape de fiecare dată, jignește și critică foarte urât, nu dur, ci foarte urât, adică folosește cuvinte pe care un edil nu trebuie să le rostească la adresa nimănui. Să-i reamintim că este ales de noi? Ori, dacă le gândește, fucția pe care o deține nu-i permite să le „arunce” public. Este o persoană publică și trebuie să-și asume în mare parte criticile aduse, iar dacă nu îi convine ceva poate ieși public pentru a lămuri ceea ce a remarcat și consideră că nu este real. Dar, Gutău Mircia, fără să jigniți! În ultima perioadă ne arătați doar o purtare abuzivă care constă în adresarea de expresii jignitoare la adresa unora sau altora.

Gutău jignește din ce în ce mai mult

După executarea pedepsei privative de libertate și ieșirea din pușcărie, Gutău Mircia nu mai este același. Dacă înainte mai avea “urme” de domn, acum, prin tot ceea ce face, demonstrează că perioada din penitenciar i-a “îmbogățit” caracterul și i-a evidențiat trăsăturile urâte.
În plenul ședinței de Consiliu Local, din 28 Martie 2018, fără nicio jenă sau reținere, pentru faptul că am îndrăznit să scriu ceva ce nu-i convine și probabil nu se aștepta ca cineva să-i arate negru pe alb cum încalcă clauze contractuale, Gutău Mircia, infractorul nu primarul, consideră de cuviință să mă caracterizeze drept, citez: “redusă mintal”. Că nu aveți cunoștințele necesare să înțelegeți ce înseamnă „redus mintal” pot accepta. Gutău Mircia este un judocan care se pare că nu prea a avut timp de școală. Gutău Mircia nu își cunoaște limitele personale în ceea ce privește propriul vocabular și modul de exprimare.

Ce l-a făcut pe Gutău Mircia să își piardă controlul ?

Faptul că, prin articolul publicat în ziua ședinței cu titlul: „Gutău Mircia se află într-o mare eroare juridică…” am arătat că nu poate jongla cu obligațiile contractuale așa cum îi place, ci trebuie să le respecte atunci când vine vorba de acte ce privesc un contract.

Gutău Mircia a procedat așa:

A RESPECTAT obligația contractuală de a prelungi contractul în cazul în care SMID nu este încă funcțional ( situația în care se află acum Vâlcea) și, invocînd această clauză, afirmă că este obligat să prelungească acest contract.
“Capitolul 4 – Durata contractului
Art 4.1 alin. ( 2) În cazul în care după împlinirea termenului de 3 ani, contractul de delegare ce urmează a fi atribuit de ADI nu a intrat în vigoare, durata contractului va fi prelungită până la intrarea în vigoare a contractului de delegare atribuit de ADI, în condițiile în care proiectul județean privind realizarea sistemului integrat de management al deșeurilor de a se afla în implementare”

DAR A ÎNCALCĂ FLAGRANT obligația contractuală ce stabilește condițiile în care se face această prelungire, respectiv cu minim 6 luni înainte de terminarea contractului.
“Capitolul 4 – Durata contractului
Art 4.1 alin (5) Prelungirea termenului contractului de delegare în situația prezentată la alin (2) se poate face la inițiativa delegatarului, cu cel puțin 6 luni înainte de încetarea contractului prin ajungerea la termen”.

În loc să fi procedat în conformitate cu condițiile contractuale, adică așa:

Cu varianta legală în situația actuală, cu termenul de 6 luni deja depășit, în opinia mea trebuia procedat astfel:
Se face act adițional la contract prin care se scoate următorul pasaj din Art 4.1 alin (5): “cu cel puțin 6 luni înainte de încetarea contractului prin ajungerea la termen”, astfel încât delegatarul (Primăria) are posibilitatea să inițieze această prelungire oricând până la terminarea contractului. Din moment ce actul adițional la contract este intrat în vigoare se procedează la prelungirea contractului așa cum s-a făcut acum. În acest fel nu se încalcă nicio clauză contractuală.

Eu tocmai asta i-am adus la cunoștintă, edilului Gutău, că nu este în regulă să procedeze în felul în care și-a propus. Adică să se prevaleze de obligația de a prelungi contractul, dar să încalce obligația care stabilește foarte clar cum se face această prelungire. E ceva ce poate înțelege oricine. E chiar așa de greu de înțeles? Chiar dacă te numești Gutău Mircia, nu poți să alegi ce să respecți și ce să nu respecți dintr-un contract. La un contract toate clauzele trebuie respectate. Sau ne ghidăm după expresii gen…“ ori suntem golani ori nu mai suntem”?

Am dreptate domnule secretar Didoiu Ionuț? Se putea face astfel? Dacă da, de ce nu l-ați informat și pe primar? Sau nici dumneavoastră nu ați văzut această cale simplă și legală? Dacă nu, spuneți-ne cum? Dacă vă împotmoliți la lucruri de doi lei, cum oare le rezolvați pe celelalte? Tind să cred că veți avea probleme mari la următorul control al Curții de Conturi…

Am înțeles oricum logica marca Gutău Mircia: “este vreo sancțiune pentru această încălcare a condițiilor contractuale?” Numai frica de sancțiuni vă poate determina să vă respectați întocmai mandatul pe care l-ați primit, așa e?

În final, Gutău Mircia, vreau să vă spun, și știu sigur că cei din anturaj nu v-o spun niciodată (vă rog să observați că nu am spus “grupul infracțional organizat Gutău Mircia”), că alegerea în funcția de primar nu v-a făcut mai isteț, mai educat sau mai cu bun simț și respect față de comunitate. Din contră.
Când m-ați făcut „redusă mintal” și m-ați jignit, v-ați dat arama de față și ați arătat tuturor că ceea ce am scris v-a afectat foarte tare și vă deranjează enorm.

Să stiți că sunt la curent cu presiunile pe care le faceți pentru a mă opri să mai scriu despre neregulile pe care le faceți în primărie.

Începeți să vă pierdeți calmul și să faceți greșeli impardonabile, e un semn de slăbiciune.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.