827 total views

Proiecte peste proiecte ale administrației locale, care nu ajung a fi menționate în câteva minute și nici în câteva rânduri într-un articol, ci într-o lună, cum precizează edilul, prind contur. Așa se face că începutul lunii octombrie aduce în prim-plan deschiderea lucrării de cea mai mare importanță pentru municipiu: ”Arteră de legătură între bulevardul Nicolae Bălcescu şi bulevardul Tineretului, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran”.

https://youtu.be/CTn1LK8qA9I

Totuși, la o investiție de asemenea anvergură timpul de execuție pe care îl preconizează șeful municipiului este foarte scurt spre scurt (1 an de zile sau maxim primăvara lui 2020), dar să sperăm că lucrarea va fi terminată la timp. Nu criticăm ceea ce alții critică și anume, că lucrarea va fi executată tot de SC Ralunic SRL, în ideea că această societate are lucrări pe bandă rulantă la primăria Râmnicului, nu asta ne interesează, cum nici faptul că „își face Gutău parte că nu dă lucrări altfel”. Pe, noi râmnicenii, ne interesează ca lucrarea să fie de calitate, lucru pe care nu-l găsim la lucrările dintre blocurile din Cartierul Ostroveni, de exemplu, care sunt executate în bătaie de joc (în curând vom publica imagini).

Despre proiect

Investiţia care valorează 20.816.297,4 lei (fără TVA) va soluţiona multiplele probleme de trafic existente la acest moment şi se estimează că se va finaliza cel mai târziu în primăvara anului 2020. Cu această ocazie, edilul-şef a subliniat că, prin demararea acestor lucrări, îşi respectă promisiunile făcute în campania electorală, iar pasajul suprateran Tudor Vladimirescu – investiţie demarată tot într-un mandat al primarului Mircia Gutău – îşi va căpăta funcţionalitatea completă.

În cadrul proiectului sunt prevăzute următoarele:

– prelungirea bulevardului Tineretului de la strada Libertăţii până la pasajul Tudor Vladimirescu pe sectorul cuprins între str. Libertăţii şi începutul bretelelor de acces la pasajul Tudor Vladimirescu cu o arteră de circulaţie pe 4 benzi, încadrată de trotuare şi cu separator median de sens prevăzut cu spaţiu verde.

– realizarea legăturilor rutiere pentru relaţiile prelungirea bd. Tineretului – bd. Tudor

Vladimirescu prin intermediul unor bretele racordate la pasajul de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, constând în următoarele etape:

– sectorul cuprins între începutul bretelelor de acces la pasajul Tudor Vladimirescu şi sensul giratoriu de sub pasaj

– realizarea tuturor legăturilor rutiere între str. Referendaru, str. Ferdinand, prelungirea bd. Tineretului precum şi accesul la pasajul proiectat pe bd. Tudor Vladimirescu spre cartier Traian şi dinspre cartier Ostroveni prin intermediul unui sens giratoriu amplasat sub pasaj

– refacerea legăturii rutiere cu str. Ferdinand

– refacerea legaturii rutiere cu str. Referendaru

– implementarea de măsuri privind dirijarea traficului în zona intersecţiei prelungirii bd.

Tineretului cu str. Libertăţii şi str. Crişan în vederea asigurării capacităţii de circulaţie până la realizarea integrală a măsurilor propuse prin studiul de trafic.

DCIM100MEDIADJI_0017.JPG
DCIM100MEDIADJI_0014.JPG

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.