1,375 total views

….astfel am observat că executivul local administrează prin involuție. Și deși am găsit în Gușoieni o lipsă acută de implicare în treburile administrative simple, edilul am înțeles că se plictisește în Primărie pentru că el are o comună care se învârte după soare.

O zi în Gușoieni, supărarea edilului Concioiu

Vineri, 9 noiembrie 2018, o zi de toamnă călduroasă și cu mult soare. O zi perfectă pentru o sesiune de fotografiere fix în comuna vâlceană Gușoieni, păstorită de pesedistul Concioiu Nicolae de peste un deceniu. Înainte de a junge la Primărie pentru a sta de vorbă cu primarul, am fost prin comună să schimb câteva impresii cu cetățenii, dar și pentru a fotografia anumite locuri. În mica mea excursie m-a însoțit, pentru că nu cunoșteam comuna, un infractor, nu infractori domnule primar, foarte drăguț și care m-a ajutat să reperez punctele care mă interesau și anume: izlazul unde v-ați făcut casa și care are gardul neterminat de ani de zile fiind făcut în paralel cu cel al școlii (o mașină de beton la școală, una la casă), izlazul unde și-a făcut casa viceprimărița, izlazurile unde aveți terenurile de fotbal pline de denivelări (foto atașat) și cu gardurile ruginite, izlazul pe care zace molozul de la demolări, izlazul unde se arucă gunoiul, izlazul unde buruianul are înălțimea mea, mărăcinii de pe marginea drumului care efectiv îți scot ochii (video atașat), terenul de tenis cu lacătul pe el, târgul de săptămână care nu este deschis niciodată și pe care acum se montează panouri fotovoltaice, școlile părăsite ale căror clădiri stau să cadă, cămin cultural cu zidul rupt și gard ruginit, stațiile de autobuz care arată ca după bombardament, curtea primăriei plină de mărăcini, mașina personală care împiedică trecerea cetățenilor (foto) și care dacă nu era statuia cred că o parcați fix în scara primăriei, dar și cetățeni speriați și foarte nemulțumiți.

Cetățenii sunt acționați în instanță chiar de edil

Am găsit oameni simpli care s-au bucurat că sunt acolo și care mi-au spus, domnule primar, că dumneavoastră faceți legea amenințându-i că nu le dați documentele de care au nevoie atunci când vin la Primărie, dacă nu fac cum doriți. De exemplu în satul Gușoianca: cetățenii se plâng că nu le rezolvați de ani de zile problemele simple, nu au unde să se ducă cu vitele la păscut pentru că sunt unii mai cu „coarne” și nu îi lasă pe alții, iar dvs nu reușiți să-i stăpâniți, agenții economici sunt mereu amendați (se vehiculează suma de 400 lei, amendă care se repetă) și am găsit cetățeni care spun că aproape tot satul este „handicapat” și se vehiculează că ar primi o sumă de 1600 lei/pers., etc. Discuțiile cu cetățenii au fost înregistrate, domnule primar, asta în caz că mă amenințați iar că mă dați în judecată. Nu face obiectul subiectului, dar observ de foarte mult timp că atunci când mă duc undeva să fac un subiect și conducătorului nu-i convine, în secunda doi sunt amenințată cu darea în judecată. Înțeleg isteria dreptului de a ada în judecată oricând și pe oricine, dar nu voi înțelege niciodată prostia. Domnule primar Concioiu, cetățenii se mai plâng și de faptul că-i acționați pentru orice în instanță și nici așa, cu hotărâri definite în brațe și tot nu vreți să le eliberați documentele solicitate. Și nu voi transcrie discuțiile, pentru că ce mi-au auzit urechile, deduc că la Gușoieni nu conduce un primar pus acolo în slujba urbei, ci un om care-și amenință consătenii, îi desconsideră, îi filmează și fotografiază peste tot, îi urmărește prin acoliții săi și orice fel de alte răutăți, numai primar pentru ei NU este. Personal am fost filmată și fotografiată în timpul excursiei mele prin comună, chiar de nevasta dvs și de cine ați mai trimis după mine, așa cum personal mi-ați spus.

O dovadă este scurta declarație:

„Nu vă mai dau nici o declarație, pentru că dvs ați avansat foarte mult. Dumneavoastră ați mers în teritoriu însoțită de infractori. Cunoașteți că sunt infractori? S-au legitimat? Sunt pușcăriași. Oameni care au făcut pușcărie și care n-au plătit prejudiciile pentru care …molozul existent pe izlazul comunei..păi când v-ați anunțat prezența în comună, cineva noaptea s-a dus și l-a pus acolo…casa construită pe izlazul comunei este o acuzație calomnioasă și dacă mai susțineți în continuare acest lucru vă dau cuvântul meu de onoare că vă dau în jedecată…”. În mare cam asta a fost declarația primarului Concioiu Nicolae, care supărat nevoie mare că m-am dus să vizitez comuna fără să-i cer voie, a refuzat să mai declare ceva, iar cele de mai sus sunt scoase cam forțat.

Secretarul comunei, cel mai mare mincinos

Primarul a plecat supărat și am rămas de vorbă cu secretarul comunei Gușoieni, fratele primarului, care după ce mi-a înșirat numai minciuni și-a permis să mă mintă în față că viceprimarița Margherita Monica nu este în primărie, deși duduia stătea chiar în fața mea. Poate e vina mea că nu o cunoșteam pe vedeta locală, „ruda de sânge” a primarului, ce s-a urcat pe izlazul comunal. Nu voi reda nimic din discuțiile purtate cu acest individ care a jignit pe toată lumea, dar pe toată lumea, de la cetățeanul simplu, agentul economic și până la, atenție!, Poliția din comună pe care o acuză că susține infractorii, dar le păstrez! Inclusiv șoferul de pe microbuzul școlar l-a dat de gol când a spus că el transportă echipa de fotbal și nu fiul primarului, Alex Concioiu, așa cum m-ați mințit dvs, stimate secretar.

Tabelele sunt gata!

În comuna Gușoieni infractorii au întocmit „tabel nominal cu cetățenii ce solicită organizarea unui referendum privind încetarea mandatului de primar și dizolvarea Consiliului Local al comunei Gușoieni, județul Vâlcea, în baza prevederilor art.55 și 70 din Legea 215/2001 a administrației publice locale”. Acestea sunt gata și urmează a fi depuse la Prefectura Vâlcea pentru suspendarea primarului Concioiu Nicolae care și-a bătut joc de cetățenii comunei care i-au acordat votul de încredere și pe care îi acționează în instanțe. Primarul Concioiu, spune un infractor, uită că a fost infractor în aceeași gașcă la vremea respectivă, dar povestea este una mult mai amplă și nu o dezvoltăm, că poate se supără și fostul senator liberal Dan Nițu care, întâmplător află că banca i-a luat stația peco, o cumpără.., l-a ajutat să scape de pușcărie și ne amenință și dumnealui cu proces. Gura târgului spune că banii de pe stația peco ar fi fost de ajuns să acopere unele cheltuieli să nu facă pușcărie. A uitat Concioiu. Are memoria scurtă!În 2018, se poartă procesele!

Concioiu, doar afaceri eșuate! Primăria ultima!

Primarul Concioiu a încercat, se pare că, vreo patru, cinci idei de afaceri și nici una nu a fost bună, doar cea cu primăria a dat roade, dar și asta se va termina în curând.

Infractorii cu care am stat de vorbă, domnule primar, urmează să declare public toate abuzurile administrative la care i-ați supus și care vă vor aduce cu siguranță pierderea mandatului și eventual să vă și mutați din Gușoieni așa cum au fost dumnealor nevoiți să-și mute afacerile și familia pentru că nu puteau trăi în comuna natală fiind luată cu japca de familia Concioiu.

Precizes faptul că infractorii nu sunt infractori, ci așa îi definește primarul Concioiu pe cei care vor să schimbe fața comunei, să investească și să creeze locuri de muncă și într-un cuvânt să facă această comună ca întra-devăr să se învârtă după soare. Toți infractorii aceștia au familii frumoase, i-am cunoscut, au afaceri care prosperă, sunt uniți și sunt sătui de abuzurile Concioiu. Acești infractori promit că-și vor lua comuna înapoi și o vor face să înflorească. Era Concioiu apune!

În curând declarații șoc!

Mai jos, pentru delectare, imagini din „frumoasa” comuna Gușoieni care evoluează prin involuție. Rușine, Concioiu Nicolae! Halal adminsitrație! Asta este adevărata față a comunei Gușoieni! Evul mediu!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.