375 total views

Pentru că este „Dumnezeu”? Îl acoperă Poliția, Parchetul, DIICOT, DNA? Cine? De unde atâta tupeu să sfidezi tot și să faci ce vrei în acest oraș?

Declarație șoc – Andi Davidescu – „intenționăm să achiziționăm niște autobuze și facem aceste teste și verificări să știm ce să trecem în caietul de sarcini…să vedem ce consum au, ce au și ce nu au…altfel nu avem de unde să știm…”. În urma acestei declarații chiar i-am spus domnului Davidescu: mulțumesc pentru informații, m-ați ajutat chiar foarte mult să înțeleg cum stau lucrurile.

S-a înțeles acum de ce se fac teste?! Urmează licitații cu dedicații?!

Deducem că Gutău își pune subordonații (și aici ne referim la general, nu la unul anume!) să încalce legea, prin deciziile pe care le ia, iar aceștia o încalcă pentru că ori sunt proști ori sunt slugi incompetente, altfel nu se explică cum poți fi atât de tâmpit să accepți să te supui orbește și să nu înțelegi că Gutău îți cere să fii penal? Pentru că probele de autobuz – transport cu călători – în municipiu cu încălcarea legislației pot aduce dosare penale pentru unii. Poate chiar și pentru Gutău. Astăzi la Poliție directorul ETA și șoferul autobuzului de probe sigur vor lua totul asupra lor, că doar nu o să-l dea în gât pe „proprietarul” municipiului care le-a pus o pâine neagră pe masă.

Și uite așa la ETA SA, instituție subordonată Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea și manageriată de Andi Davidescu, se încalcă încă o dată legea cu complicitatea primarului Gutău Mircia cel care conduce cu „mână de fier” nu doar municipiul și instituțiile din subordine, ci și județul.

În luna mai, colegul Adrian Pană sesiza printr-un articol care poate fi citit integral AICI că: „ de zile bune, circulă pe străzile din Râmnicu Vâlcea autobuze cu numere de înmatriculare de Cehia, lucru care contravine flagrant legislației. Paradoxal, nicio autoritate locală (primărie, ARR, poliție rutieră) nu se grăbește măcar să explice public situația, că de verificări nici nu poate fi vorba”.

Pentru că nimic în Râmnicu Vâlcea nu se face fără aprobarea primarului Gutău Mircia, după 5 luni de zile, acesta o ia de la capăt și ca de fiecare dată își bagă picioarele în ea de legislație, adică încalcă legea, și dispune ca ETA să efectueze din nou probe în Râmnic pe traseul 7 Strand -Bujoreni și 7 Bujoreni -Strand, dar de data aceasta cu un autobuz marca Mercedes cu numere de Germania. Ca și data trecută, operatorul de transport efectuează probe cu autobuzul plin de călători, fără a deține copie conformă a licenței de transport. Mai mult, călătorii care se urcau în acest mijloc de transport făceau cunoștință cu nenea controlorul care le taxa biletele și habar nu avea că acest lucru este interzis, fiind autobuz de probe (vezi bilet taxat atașat), el respectând doar indicațiile de la superiori.

Inclusiv directorul ETA – Andi Davidescu – contactat telefonic spune clar: „dacă luați autobuzul pe un anume traseu și nimeriți mașina în probe, călătoriți gratuit și nu trebuie să vă faceți griji că ar veni controlul și vă găsește fără bilet, că nu vine, e mașină de probe”. Dar ce să vezi, în autobuzul de probă controlorul își aștepta liniștit pasagerii pentru a-i taxa. La întrebarea: în baza cărei legislații îmi cereți biletul să mi-l taxați, dacă este autobuz de probe, controlorul se uită mirat neștiind ce să răspundă și în final spune: „ăstea sunt indicațiile superiorilor și din moment ce se fac niște consumuri și teste…”.Asta înseamnă să te supui orbește, așa cum spuneam mai sus, pentru că nu ești decât doar un fost lipitor de afișe care habar nu ai că Gutău doar te folosește ori știai și ți-ai asumat acest lucru.

Și dacă directorul susține că se circulă gratuit, ale cui indicații respecta controlorul? Ne răspunde cineva? Se impune demiterea directorului ETA?

Nu facem o înșiruire a discuțiilor purtate telefonic cu cei care ne-au lămurit cu privire la cele sesizate, ci menționăm că toți au spus același lucru: ETA nu are voie să facă transport de persoane cu autobuz înmatriculat în Germania sau în orice altă țară, contravine flagrant legislației!

Totuși, de ce se repetă această ilegalitate? Este posibil oare pentru că la probele cu autobuzul înmatriculat cu numere de Cehia nu s-a efectuat ancheta în urma sesizărilor? Se face conducerea Poliției Rutiere Râmnicu Vâlcea vinovată de acest lucru? Pentru că sesizările au rămas fără răspuns și se pare că nimeni nu a fost sancționat. Pentru că Gutău este recidivist și acțiunile îi sunt la fel?

Dar cum Gutău încalcă zilnic legea, ce mai contează că-i pune și pe alții să o facă, atâta timp cât ei singuri au acceptat prin incompetență și sub jurământ să se supună?!?!

Acest articol este o sesizare publică la care așteptăm un răspuns oficial de la organele în drept abilitate a efectua verificări, în speță conducerea Poliției municipiului, conducerea Primăriei, ARR…

Acest articol este și o sesizare oficială pentru Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.)

Concluzia?

La sesizările noastre, Poliția a intervenit și a făcut verificările de rigoare și astfel a oprit luni seara (22 oct. 2018) autobuzul în probe în timp ce era pe traseul 7 Bujoreni-Strand, i-a chemat astăzi la declarații la sediul instituției pe șofer și director și a dispus scoaterea autobuzului din teste pe străzile din municipiu.

Legislația!

Legea 92/2007
Art 4, alineatul 1:
d) se efectuează de către operatorul de transport rutier sau transportatorul autorizat cu mijloace de transport în comun, respectiv cu autobuze, troleibuze, tramvaie sau metrou, deținute în proprietate sau în baza unui contract de leasing, înmatriculate sau înregistrate, după caz, în județul sau localitatea respectivă. În condițiile prezentei legi, transportul realizat cu troleibuze, tramvaie sau metrou se realizează de către transportatorii autorizați;
Art 4, alineatul 2:
2) Conducătorul mijlocului de transport în comun este obligat să prezinte la controlul în trafic următoarele documente, după caz:
Jurisprudență (1)
a) licența de traseu și caietul de sarcini al acesteia eliberat de emitentul licenței;
b) programul de circulație;
c) copia conformă a licenței de transport, în cazul autobuzelor;
d) alte documente stabilite de legile învigoare.
ODONANTAnr. 27din31 august 2011, ART. 25:
(1) Transportul rutier naţional contra cost se poate efectua numai cu vehicule rutiere înmatriculate în România, deţinute şi utilizate în condițiile prezentei ordonanţe.

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.