575 total views

Am cerut trei scaune şi nici pe acelea nu au vrut să ni le dea!

Adrian Mugioiu vorbeşte despre condiţiile tot mai grele de muncă din cadrul USG şi volumul de muncă ce a crescut cu 35%. Liderul Sindicatului “Sodistul” spune: “mi-e ruşine să mă uit în ochii lor, sunt plătit degeaba, n-am nici un fel de performanţă în ultimul timp. Nimic, nimic, nimic!

Dacă în comunicatul remis presei din partea CIECH Soda  România se arată că “s-a asigurat asistența medicală necesară protestului și, în același timp, va continua dialogul”, Adrian Mugioiu spune că “toate sunt doar minciuni, în condiţiile în care cei de la ISU ne-au adus un cort, nu i-au lăsat să-l monteze, mai bine au preferat să plătească amendă, am cerut şi noi trei scaune şi nici pe acelea nu au vrut să ni le dea si nimeni nu a venit să vorbească cu noi”.

Întrebat de un coleg cine este capul răutăţilor, liderul Sindicatului i-a spus acestuia că “dl. Urbanowski, bineînţeles şi toţi şefii români, dl. Roşoga. Toţi şefii de structuri organizatorice sunt cu el, punct şi atât. Ei ne-au subjugat în halul ăsta, dacă o spuneau de mult, o rezolvam să ştiţi”

Greva celor trei a ajuns în atenţia mass-media, iar când aceasta a sosit la faţa locului i s-a spus că este societate privată şi nu pot ajunge în faţa Pavilionului Central, unde se aflau greviştii, ne-a mai spus Adrian Mugioiu. “Firma de pază nu a lăsat presa să vină aici, DSP-ul, Ambulanţa…deşi conform legii, am făcut informările către Prefect şi către Direţia Sănătate Publică, că de azi ne aflăm în greva foamei în faţa Pavilionului Central. Tot conform legii, Ambulanţa are obligaţia să vină să ne monitorizeze din trei în trei ore. Toţi cei care suntem în greva foamei am fost găsiţi cu tensiuni mari, imense, dumnealui având 18 cu 11 acum. Eu am avut de dimineaţă 17 cu 11, iar colegul cu tratament a avut 17 cu 10. Statului Român nu-i pasă de cetăţenii lui, în mod normal eu sunt cetăţean şi contribuabil al statului ăsta şi era normal să mă întrebe cineva….domnule mai trăieşti, ai nevoie de ceva, ce te-a îndemnat să faci un astfel de protest extrem?…că-mi pun în pericol viaţa, despre asta este vorba aici. Dacă vă uitaţi de jur împrejurul societăţii sunt numai camere de luat vederi, acolo voi sta. Dl. Urbanowski este în Pavilion la o şedinţă cu liderii de linişte, ne-a salutat de dimineaţă să ne spună ca idee că …exact ce duscutăm în cadrul şedinţelor Paritale.

Întrebat dacă cuiva îi pasă de ei, Mugioiu a spus că ar trebui “în primul rând autorităţilor. Domnul Urbanowski e polonez, a venit să exploateze cum fac toate multinaţionalele, dar statul român, preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul, noul prefect… când are în prima zi de mandat trei grevişti ai foamei…ori fi nemulţumiţi… totuşi….ce-or avea…ce vor… putea să ne întrebe, să vină să stea de vorbă cu noi”…

Adrian Mugioiu susţine că până la ora la care i-am luat declaraţia (16.00) nimeni nu a venit să vorbească cu ei sau cu conducerea, nici prefectul, nici preşedintele CJ Vâlcea.

“Eu vă spun, ca să ştiţi. În urmă cu patru ani de zile când a venit dl. Urbanowski aveam în medie 31 de zile de concediu de odihnă, iar acum avem 25. Ca idee dacă aţi merge, dacă cineva din instituţiile statului abilitate ar avea curiozitatea să vadă condiţiile normale de muncă în cadrul societăţii noastre, iar la fel, poate ca mi-ar da dreptate. Avem condiţii de muncă foarte precare şi muncim foarte greu, în comparaţie cu condiţiile de muncă pe care le avem pe hârtiuţă. Dl. Urbanowski are o echipă de lideri de linişte care garantează lliniştea în detrimentul salariaţilor care muncesc din greu şi mulţi dintre ei sunt la limită.

Un echipaj de poliţie a fost solicitat de către conducerea USG, să protejeze greva spontană, dar aşteptau, în capătul străzii private, aprobare de la şefa  de obiectiv, Golgojan. Alături de acest echipaj se afla şi unul de jandarmi.

Vom reveni cu noi detalii!

Adrian Mugioiu, în greva foamei alături de alți doi colegi de muncă

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.