267 total views

…care le „ciuntește” terenurile și ascunde interese de altă natură!!!

Astăzi, 23.09.2019, ora 16.00, a avut loc consultarea publică privind documentația de urbanism P.U.Z. – Prelungire Splaiul Independenței, la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea, în Sala de Consiliu. 95% din cei prezenți la dezbatere, au lăsat să se înțeleagă că în spate se ascund interese personale, nicidecum de ordin public. Se urmărește preluarea mai multor terenuri private, inclusiv al unui proprietar care s-a opus de-a lungul timpului sa-l cedeze după ce l-a revendicat.


„Este o metodă abuzivă de nerespectare a proprietății private”, conchid după dezbatere mai mulți cetățeni care își au terenurile ce stau în calea proiectului adminsitrației locale.


Arhitectul municipiului a cam ridicat din umeri…

….acesta neavând toate răspunsurile necesare a lămuri situația și a expune concret și mai exact ce se vrea și de la cine. Și pentru că în mare toate discuțiile s-au învârtit în jurul unei conducte ce aparține Apavil, cei prezenți ar fi dorit ca și reprezentantul instituției să fie prezent la dezbatere, mai ales că cetățenii aveau planșe cu detalii într-un fel, iar reprezentanții Primăriei în alt fel. Una peste alta, cetățenii vorbeau de una și li se prezenta alta. Aceștia susțin că totul s-a făcut cam pe la spate și ei abia au aflat inclusiv despre dezbaterea care a avut loc astăzi, dar de intențiile primarului de a prelungi Splaiul Independenței…

Așadar, pentru consultarea asupra propunerilor preliminare P.U.Z. Prelungirea Splaiului Independenței, publicul a fost invitat să transmită observații asupra documentelor expuse disponibile la sediul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, urmând calea urbanism PUZ PUD PUG/ PUZ/ intenții și dezbateri/ Prelungirea Splaiului Independenței, în perioada 9-24 septembrie 2019. Cei prezenți din partea administrației publice locale au notat observațiile transmise, acestea urmând a fi postate pe site-ul instituției de la data primirii și până la încheierea procedurii de informare și consultare, adică marți 24 septembrie orele 15.00.

Cetățenii critică intenția municipalității…

…și nu văd cu ochi buni proiectul de prelungire a Splaiului Independenței în condițiile în care a fost prezentat, majoritatea considerând că drumul care se dorește a fi făcut nu este de utilitate publică atât de necesară încât să fie nevoie de a le lua fâșii din terenurile lor și a fi despăgubiți, unii poate mai mult, alții poate mai puțin.

Mai mult decât atât, există și un investitor local care doar ce a achiziționat teren prin chirie chiar la 1 septembrie, teren pe care era baza sportivă Oltchim și care aparține unor persoane private, și intenționează să investească pe fonduri europene, în urma unui proiect ce va avea ca rezultat un business sportiv. În momentul de față, municipalitatea, dorind să facă o investiție care constă în două drumuri de utilitate publică, îi cam dă peste cap planurile.

Totuși, sunt persoane care nu vor să cedeze parte din terenuri care i-ar trebui administrației pentru Prelungirea Splaiului Independenței, pentru că unele sunt terenuri pe care nu vor să le înstrăineze pentru nimic în lume, acestea fiind obținute în vremuri grele prin lupte grele, terenuri care reprezintă o sensibilitate ce nu poate fi cuantificată în bani. Cu alte cuvinte, nu au un preț de vânzare. Banii, spun aceștia, nu sunt totul. Pe lângă acest lucru, acest proiect pe care Primăria Râmnicu Vâlcea intenționează să îl dezvolte în zona respectivă, în opinia lor, nu are un suport economic.

„Aici se vor cheltui foarte mulți bani publici fără să se întoarcă mare lucru către comunitate. Zona prezintă un risc de a nu fi parcursă de nici măcar un sfert din populația Râmnicului”, spune un cetățean. Cu alte cuvinte, investiția ar fi una nejustificată și care ascunde interese de altă natură. Pentru a nu intra și mai mult în alte detalii la momentul actual, prezentăm acestui articol o parte din filmul dezbaterii sau consultării publice, care a avut loc în sediul primăriei, astăzi 23 septembrie 2019. Cu siguranță pe parcurs vom reveni și cu alte detalii, cetățenii promit că nu renunță la terenurile pe care le au, în favoarea municipalității, pentru a se crea un drum care nu duce nicăieri….

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.