1,875 total views

Primăria va trece la montarea altor 6 parcometre în oraș, care vor fi amplasate în diferite cartiere ale orașului. Se pare că ușor, ușor, începem să implementăm cu adevărat măsuri moderne de gestionare a parcărilor publice din municipiu.

Au fost montate 6 astfel de echipamente, urmează alte 6, iar avantajele vor fi evidente, pentru că vorbim de soluții moderne care nu vor permite fraudarea încasărilor, personalul angajat nu va mai intra în contact direct cu banii, aceștia urmând să ajungă direct în conturile Primăriei. Din păcate, pentru că executivul local a fost zgârcit în oferirea de informații în ceea ce privește această nouă achiziție, nu cunoaștem cine va executa lucrările de montare. Nu cunoaștem ce firmă a câștigat de fapt licitația, ce cost au cele 6 noi parcometre și ce sume s-au încasat până la ora actuală din amplasarea primelor 6 parcometre!?

Mai mult, nu avem cunoștință dacă acest serviciu a fost concesionat pe ț ani sau este administrat direct de Primăria Râmnicu Vâlcea, printr-o societate din subordine, și nicidecum un serviciu oferit pe tavă unei firme private. Este foarte important a se cunoaște unde merge întreg profitul, la Primărie sau la o firmă privată? Așa cum spuneam, informațiile oferite de administrația locală, condusă de primarul Gutău Mircia, sunt extrem de sărace. Comunicatele publice conțin aproape de fiecare dată informații minime care demonstrează că persoana care se ocupă cu promovarea activității Primăriei, cam lasă de dorit…

Să revenim la comunicatul inițial al Primăriei, aceasta a achiziţionat 6 noi echipamente ce urmează a fi montate în vecinătatea unor parcări publice cu plată din Râmnic:

– str. General Magheru (Magazinul ”Veve”),

– str. General Magheru (vizavi de BCR),

– bd. Tineretului (Complex Comercial ”Hermes”),

– Grădina Zoologică, Spitalul Judeţean şi

– str. Nicolae Titulescu (zona ”Dovali”).

Acestea se alătură celorlalte 6 astfel de echipamente amplasate pe:

– str. Ştirbei Vodă,

– Splaiul Independenţei (zona Stadionului Municipal),

– Complexul Nord, Şcoala Take Ionescu,

– în parcarea de la intrarea principală în Parcul Mircea cel Bătrân şi la Catedrala Ostroveni

Noile echipamente ce urmează să fie instalate în cursul lunii următoare sunt alimentate exclusiv cu energia solară captată prin intermediul unui panou fotovoltaic şi vor accepta ca mijloace de plată cardul bancar (inclusiv în variantă contactless sau prin aplicaţii dedicate pe telefoanele mobile), dar şi monedele, facilitând astfel achitarea parcării şi pentru persoanele mai puţin familiarizate cu aplicaţia TPark sau cu plata prin sms.

Concluzia,

…executivul local face toate eforturile necesare pentru achitarea parcării în orașul Râmnicu Vâlcea.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.