2,166 total views

…precum Festivalul Național al Sculptorilor cu Drujba, care a constat într-o serie de manifestări artistice, întins pe durata mai multor zile, în cadrul căruia artiștii s-au manifestat și și-au prezentat operele artistice, care au avut o temă comună.

Festivalul Național al Sculptorilor cu Drujba, aflat la a V-a ediție, a avut loc în perioada 26.07.2021 – 01.08.2021, la Pensiunea Cerna din comuna Vaideeni, având ca și coorganizatori Consiliul Judeţean Vâlcea și Primăria Comunei Vaideeni. Tema abordată anul acesta a fost una istorică, iar concurenții au realizat lucrări ce au înfățișat domnitori, voievozi sau alte personalități istorice.

Cei 10 meșteri au realizat fiecare câte o sculptură în miniatură, iar munca le-a fost „călăuzită” de Călușarii din Giurgița care au prezentat un program alături de Alexandru Lilea, o tânără voce oltenească de pe Valea Dunării. Trebuie menționat că Festivalul de la Cerna a devenit o adevărată senzație regională. Unic în exprimare și rezultat, festivalul pune în valoare zona de munte de pe Valea Cernei și nu numai.

Ediția a fost una reușită, dar emoția festivalului, spun invitații, a fost surpriza de final prin participarea celor de la Romula Malva din Dobrosloveni. Dacul de la Vaideeni a intrat în lupta cu romanul de la Dobrosloveni câștigând momentul de excepție. Prezentarea pentru premiere a operelor sculptorilor din Timiș, Sălaj, Hunedoara, Maramureș, Dâmbovița, Argeș, Mureș, Vâlcea, etc., a demonstrat ce au realizat în câteva zile – sculpturi cu drujba de mare valoare! La Festival au participat și artiști de pe Valea Dunării care au încântat prin cântece și dansuri populare de la Dunăre.

Edilul comunei Vaideeni, prin promovarea culturii, tradiției și turismului românesc, an de an, la nivel de artă și nu numai, ocazii care fac posibil ca județul Vâlcea să fie străbătut de artiști și oameni influenți din alte județe, nu poate decât să ne bucure, atât pe noi vâlcenii cât și conducerea județului care, iată, are parte de o promovare a județului și implicit o imagine extrem de pozitivă datorită lor, primarilor, în cazul de față Daniel Băluță. Din partea conducerii Consiliului Județean a participat Andra Bica, vicepreședinte. Toți participanții au câștigat, premierea fiind una simbolică, iar mai multe imagini de la festival puteți vedea accesând link-ul atașat…

https://www.facebook.com/baluta.achimdaniel

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.