236 total views

UDMR le-a întors jumătate de spate aliaţilor de la PSD, deşi sunt la guvernare şi au lăsat de nenumărate ori de înţeles că în turul al doilea îşi vor orienta voturile către Victor Ponta.

Vina o poartă Corneliu Vadim Tudor, care s-a decis ca în turul al doilea să dea voturile PSD-ului, adică lui Victor Ponta şi de care UDMR nu poate fi vreodată alături şi din această cauză a decis să recomande alegătorilor săi să voteze „conform propriilor convingeri” în turul II al prezideţialelor. Chiar dacă a ajuns la masa coaliţiei pe uşa celor de la UNPR, Corneliu Vadim Tudor este considerat un oaspete incomod. Protocolul dintre PRM şi formaţiunea lui Gabriel Oprea i-a determinat pe cei de la UDMR să bată în retragere. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că „revenirea în ecuaţie“ a lui Corneliu Vadim Tudor este „un gest neaşteptat şi de neînţeles“. Totuşi, maghiarii susţin că au în continuare încredere în Victor Ponta, care s-a dovedit, în opinia lor, în ultimii doi ani, „un partener corect“. Interesant şi de luat în calcul este că negocierile din partea UNPR cu Corneliu Vadim Tudor le-a purtat Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2.

Tot el a semnat şi protocolul. Iar jocul lui Ponta a devenit evident: nu s-au băgat el, un ministru sau vreun parlamentar pentru că aceştia ar fi avut posibilitatea să iniţieze o lege, ordonanţă sau hotărâre de guvern, dintre cele solicitate de Corneliu Vadim Tudor. Aşa, Onţanu, ca primar de Sector, o să-i spună după 16 noiembrie: „Maestre, îmi pare rău, ce pot face eu ca primar de sector?” Săracul Vadim. Ce-a fost şi ce-a ajuns! Candidatul PSD la prezidenţiale Victor Ponta a declarat că decizia UDMR de a lăsa electoratul de etnie maghiară să voteze cum crede de cuviinţă este o decizie „foarte corectă“. „Am văzut decizia colegilor noştri de la UDMR şi cred că este o decizie foarte corectă. Au spus nu îl susţinem pe dl. Iohannis pentru că nu a spus niciodată în ce măsură apără drepturile minorităţilor, lăsăm fiecare dintre alegătorii noştri să voteze cum cred că este bine”,se arată decizia lui Ponta faţă de UDMR.

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.