293 total views

Am fost sesizați cu privire la o lucrare care a fost făcută în Băile Olănești cu utilajele SGA Vâlcea, subunitate care aparține ABA Olt. După informațiile primite pe surse și documentarea efectuată, în opinia noastră într-adevăr lucrarea a fost făcută cu utilajele instituției. Mai mult, utilajele le-a folosit un angajat SGA Vâlcea, iar beneficiarul lucrării este tot un angajat al acestei instituții.

Angajați ai ABA Olt-SGA Vâlcea efectuează lucrări la negru cu utilajele instituției

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Daniel Gherghina, angajat al SGA Vâlcea, a efectuat lucrări de excavare pe o proprietate privată, pentru fundația unei case. Acesta a fost văzut, în timp ce efectua lucrările, folosind două autobasculante și un buldoexcavator, utilaje ce aparțin instituției și care au putut fi recunoscute fiind inscripționate cu sigla ABA Olt-SGA Vâlcea. Pentru aflarea adevărului și verificarea celor sesizate, am ajuns în Olănești, unde după mai bine de două ore de căutări și discuții cu localnicii, constatăm că sursele ne-au informat corect. În opinia noastră cele sesizate sunt reale, deși angajatul susține că nu. Dar să vedem exact cum pune acesta problema la cele întrebate și redăm astfel câteva fragmente din discuția purtată la sediul SGA Vâlcea.

Minciună după minciună

„Nu am nici un utilaj de la SGA Vâlcea, eu am utilajele mele. Un buldoexcavator Komatsu și un Nissan, iar SGA nu are așa ceva. Utilajele sunt proprietate privată, sunt ale mele. Am închiriat utilajele, am făcut lucrarea eu cu un prieten de-al meu. Nu am făcut eu lucrarea, am avut și eu camionete acolo. Nu au solicitat factură, ne-am ajutat cu alte probleme. Am lucrat acolo sâmbătă și luni, dar nu mai rețin exact.. că nu stau să notez. Nu știu, nu mai rețin, o să mă uit pe hârtie, notez pe un caiet acasă. Am foi de parcurs, am tot ce trebuie. Utilajele mele au lucrat acolo. Dacă eu am lucrat cu utilajele de la ABA Olt îmi asum consecința. Poate ați făcut confuzie între autobasculantă și mașini de 3,5 tone. Mai este o mașină de 3,5 tone, adică o utilitară, albastră, mică, care are inscripționat, SGA Vâlcea, un abțibild lipit, că am văzut-o și eu, a cărat și aia pământ. Nu știu cine…nu e a noastră. Nu știu de ce are sigla pe ea. Eu am un buldoexcavator și o utilitară. O cunosc pe doamna, cum să nu o cunosc, este angajată la noi, e domeniul ei, dar eu am vorbit cu nepotul care este în Germania, deși nu este al ei, că nu e căsătorită cu …. ”
Concluzia pe care am desprins-o, și care poate fi înțeleasă de oricine citește acest articol, din discuția purtată cu acesta, este că angajatul s-a încurcat in propriile-i minciuni, încercând să ne convingă că nu a folosit utilajele administrației. Inclusiv directorul SGA Vâlcea, Amza Valeriu, girează pentru acesta și susține că „lucrarea de la Olănești nu are nici o legătură cu instituția, iar noi avem utilaje de 40 și 25 de tone și nu avem buldoexcavator Komatsu și nici utilitare Nissan”.

Deși angajatul a ținut neapărat să ne arate mașina cu care a lucrat, pentru a ne ieși nouă din cap că nu a folosit utilajele instituției, nu poate să ne indice proprietarul pentru a purta o discuție cu acesta (să vedem de unde are autocolantul lipit pe utilitara lui), pentru că nu-l cunoaște. Mai mult, pentru a ne convinge, ne-a trimis niște fotografii, dar culmea, din greșeală ne-a trimis mai multe fotografii decât trebuia, adică și cu mașina care nu avea autocolantul în aceeași zi, la aceeași dată. Deci, rezultă că a luat un autocolant de la instituție și l-a pus pe o mașină oarecare pentru a ne convinge pe noi că a făcut lucrările cu altă mașină.

Gherghina, s-a contrazis toată discuția

Daniel Gherghina recunoaște că a făcut lucrări la nepotul unei angajate de la ABA Ol, angajată care locuiește unde își desfășoară activitatea, adică la punctul de lucru – canton hidro – din Olănești – punct Meteo – și anume Văduva Nina. Susține că nu are nici o treabă cu aceasta pentru că dumnealui a vorbit doar cu nepotul care este în Germania, dar domeniul pe care a făcut lucrările este al angajatei de la administrație, iar banii i-a încasat de la aceasta. Nepotul e în Germania, nu? El a efectuat lucrarea cu un prieten pentru că are firmă, utilajele sunt proprietate privată, apoi utilajele le-a închiriat, nu a mai făcut el lucrarea, dar are foi de parcurs și tot ce-i trebuie. Nu știe exact când a lucrat (nici 10 zile în urmă) că nu mai ține minte, că nu notează, dar are notat pe un caiet. Nu a lucrat cu utilajele instituției care erau inscripționate, dar ne trimite poze cu utilitara albastră cu care a lucrat, dar nu a lucrat și nu știe nici a cui este, dar are sigla instituției. Nu este nici Nissan, este Mercedes. Înțelege cineva ceva? Da! Daniel Gherghina minte! Iar informațiile noastre sunt cât se poate de sigure.

Directorul Prală Ștefan a fost informat

I-am adus la cunoștință directorului situația de la Olănești, dar acesta insistă să nu ne transmită nici măcar un rând. Poate pentru că este direct implicat sau poate s-a ambiționat și nu dorește să ne transmită punctul de vedere ținând cont de numeroasele articole dedicate instituției pe care o conduce. Dar una-i una și alta-i alta, iar dumnealui avea posibilitatea de fiecare dată să ne transmită un drept la replică, lucur pe care nu l-a făcut, aprobând, tot de fiecare dată, că cele relatate sunt adevărate.
Așadar, suntem mai mult ca siguri că lucrările au fost efectuate de angajatul ABA Olt cu utilajele instituției, chiar dacă directorul Amza nu știe, iar noi nu susținem acest lucru. Proprietatea pe care acesta a lucrat aparține tot unei angajate ABA Olt, lucrarea nu poate fi justificată cu acte, dar banii s-au încasat, deși nepotul este în Germania. Sursele noastre spun că banii au fost împărțiți cu Daniel Băviță, cel care se pare că a dispus „deplasarea” utilajelor, fiind în spatele acestei acțiuni așa cum este în toate. Deviem puțin de la subiect și menționăm că: tot pe surse știm că și-a luat delegație pentru Topologu și a deviat traseul către nordul județului, de a ajuns mai sus de Brezoi, tot așa se pare că a făcut și aici. Gherghina, chiar dacă la prieteni se recomandă director de departament, el este doar șef se formație făcut de Băviță și asta spune multe.

Îi solicităm, în acest sens, directorului ABA Olt, să făcă verificări în ceea ce privesc înregistrările GPS și foile de parcurs și să ne transmită punctul de vedere, pentru a vedea ce se întâmplă cu acest angajat care folosește utilajele instituției. Aceste utilaje nu pot ieși din instituție fără acordul șefilor. Ori, dacă au fost acolo fără știința șefilor, ar fi bine ca aceștia să-și dea demisia pentru că nu știu ce se întâmplă la ei în curte!

În concluzie, domnule Gherghina, nu confundăm un camion MAN cu o utilitară de 3,5 tone pe care ați lipit un autocolant cu însemnele instituției pentru că așa are camionul MAN. În plus autocolantul este lipit prost, adică de o persoană neautorizată, iar proprietarul mașinii, Bogoslov Florin nu avea de unde să aibă acest material de publicitate. El vinde ciorapi și din această cauză i se spune „ciorăpel”. Iar Văduva Nina a spus că nu știe cine face casă și ce lucrări se fac în zonă că nu e de-a locului și nu are nici o legătură.

Vom continua demersurile pentru aflarea adevărului, pentru că lucrarea a fost făcută cu camionul albastru și aproape nou, marca MAN.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.