235 total views

În 2018, încă ne confruntăm cu localități din sudul județului Vâlcea care nu beneficiază de un operator de salubritate. Cetățenii de luni bune, dacă nu de ani, aruncă gunoiul menajer pe unde apucă – pe albiile râurilor, prin pădure, îl lasă pe marginea străzii, îi dau foc sau vin cu el în portbagaj până la Vâlcea. Primarii sunt depășiți de situație și nu au soluții fiind refuzați de operatorii de salubritate existenți. Pesceana, Scundu, Voicești, sunt doar câteva dintre localitățile care la ora actuală nu au un operator de salubritate.

Constantin Rădulescu, la fiecare ședință de CJ înaintează spre aprobare „informare privind activitatea desfășurată” în care regăsim, de fiecare dată, vizite de lucru ale acestuia în diferite comune din județ și aproape toate, dacă nu toate, conțin recepție de lucrări realizate de RAJDP pe drumurile din adminsitrare ori alte lucrări. Niciodată nu am văzut o informare și nici la ședință discuții, despre problemele reale cu care se confruntă edilii în comunele pe care le păstoresc și cu siguranță dacă nu știe de problema gunoiului județean, acum va afla. Poate le dă o mână de ajutor! Despre consilierii județeni nu cred că mai are rost să vorbim. Nu știm care ce zone au arondate, dar un lucru este sigur: aceștia nu se implică. Nu se duc în județ! Ei știu doar să participe la ședințe la care ridică mâna la comandă și să treacă luna să-și ia indemnizația. Rușine!

Biserica Sfântul Toma, Pesceana – stă cu gunoiul în curte de săptămâni întregi

Pe adresa redacției am primit câteva imagini de la Biserica Sfântul Toma din Pesceana care se află la doar 500 m distanță de Primărie și am fost rugați să publicăm și să tragem un semnal de alarmă pentru administrația locală care se pare că nu se implică suficient în bunul mers al comunității. Imaginile pot avea un ușor impact emoțional cu atât mai mult cu cât ele reprezintă interiorul curții bisericești, locul sfânt care trebuie să fie cel mai curat. Din discuțiile purtate cu semnatarul mail-ului, am aflat că administrația Pesceana la ora actuală nu beneficiază de un operator de salubritate, iar localnicii aruncă gunoiul pe unde pot și în special într-o zonă numită Matcă, zonă care dă în râul Pesceana, râu administrat de ABA Olt.

Sâmbătă 3 noiembrie sunt prăznuiți Moșii de Toamnă, zi în care se fac pomeni și liturghii pentru sufletul celor adormiți. Rugăciunea pe care trebuie să o spui în Sâmbăta Morților pentru cei plecați dintre noi, dar și pentru liniștea și prosperitatea celor vii. Ori noi din imagini vedem ce liniște și prosperitate au cei din Pesceana și înțelegem că mâine enoriașii vor avea parte de o imagine demnă de toată jena. „Am ajuns în 2018 să trăim mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu. Stăm cu mizeria la nas, primarul nu ne bagă în seamă, dacă te duci la primărie să rezolvi ceva ori nu găsești pe cine trebuie ori trebuie să aștepti ore multe. Poate dacă veniți și pe la noi o să vedeți că avem multe probleme”, ne spune semnatarul mail-ului.

Primarul Vasile Ion – primăria Pesceana

„Am avut operator pe cel de la Horezu, pe Sacomet, și de când cu scandalul nu au mai venit, venea cam o dată pe lună, la două luni, altă dată ne mințea, apoi am luat pe Urban, dar ne-au notificat că nu mai pot să vină, după care am fost la mai mulți operatori și toți ne refuză. În situația aceasta nu suntem doar noi, mai este Scundu, Voicești și altele. Am făcut adresă și la ADI Salubrizare și am vorbit și cu o firmă din Slatina și nu vor să vină că spun că suntem departe..”.

Edilul se vede depășit de situație și chiar ne-a rugat dacă noi avem vreo soluție, că dumnealui nu știe cum să rezolve această problemă. Cu riscul de a se supăra pe noi, îl informăm că dacă nu știe și nu poate, să lase pe altul. Și speculăm ideea că dacă problema gunoiului nu este în stare să o rezolve, înseamnă că este primar doar să fie.

Concluzia?

Primarul Vasile Ion a spus că se va rezolva situația, că a vorbit cu vicele să-l ia și să-l ducă….

SMID este 80% mort, iar județul riscă să devenă în scurt timp un focar de infecție.

Vom urmări acest subiect!

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.