79 total views

Când spuneam, că politica celor zece ani de guvernare a popularilor va naşte monştrii, nu am greşit. Infatuarea, inadaptabilitatea politică, lipsa unor măsuri economice, au făcut ca în Uniunea Europeană să scoată capul cel mai urât vis al europenilor: “proliferarea extremei drepte”.

Degeaba analiştii politici, experţii în probleme economice politice şi sociale, au tras semnalul de alarmă referitor la proliferarea extremei drepte. Popularii europeni au preferat să bagatelizeze aceste informaţii şi să-i caracterizeze pe aceşti experţi ca nişte alarmişti. Şi uite că 25 mai ne-a arătat că în Uniunea Europeană, extrema dreaptă şi euroscepticii au obţinut 129 de mandate, devenind al treilea grup parlamentar în Parlamentul European după PPE şi PSE.

Tonul l-a dat Franţa, unde frontul naţional al lui Marie Le Pen s-a clasat pe primul loc, cu 25% din voturile exprimate. Electoratul francez a arătat, pentru a nu ştiu câta oară, că în această ţară, care a dat lumii mulţi oameni extraordinari: scriitori, muzicieni, inventatori, xenofobia e la ea acasă. Sloganul de alungare al emigranţilor, promovat cu asiduitate de extrema dreaptă franceză, a prins foarte bine la electoratul francez care nu este de acord cu sacrificiile economice impuse de criza prin care trece Uniunea Europeană.

Pentru prima dată în Parlamentul European, Germania va trimite şase eurosceptici aparţinând partidului AFD. Această situaţie, suprapusă pe eşuarea multiculturalismului german, va determina un grad ridicat de insecuritate pentru cele 14 milioane de imigranţi existenţi în Germania.

Două din cele 13 locuri de eurodeputaţi ai Finlandei vor fi ocupate de euroscepticii partidului, adevăraţii finlandezi, care sunt cunoscuţi în primul rând ca o formaţiune antiimigraţie. Această situaţie din Finlanda o regăsim şi în Suedia, unde euroscepticii grupaţi în formaţiunea Democraţii Suedezi, vor obţine primul mandat în Parlamentul European având un rezultat de 7% din voturi, cu patru procente mai mult decât în 2009.

Polonia va trimite şi ea, în Parlamentul European patru deputaţi eurosceptici, deoarece formaţiunea Congresul Noii Drepte a obţinut 7,2% din voturile valabil exprimate.

Toate aceste exemple ne demonstrează că cele 129 de mandate din totalul de 751, câştigate de extrema dreaptă şi euroscepticii europeni, crează premizele unor probleme de interior, extrem de grave ale Uniunii Europene.

Scenariul cel mai posibil este ca peste cinci ani, extrema dreaptă şi euroscepticii să aibă o cotă de piaţă dublă, faţă de ce au în prezent, iar Uniunea Europeană să se apropie, din păcate, de un moment de implozie.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.