420 total views

Tânărul susţinut de noua conducere a PSD Vâlcea abia i-a convins pe primari şi activiştii veterani că merită să fie consilier judeţean.

Constantin Rădulescu, simpaticul preşedinte al social-democraţilor, declara în faţa unor jurnalişti, joi seară, când au avut loc alegerile interne pentru parlamentare, că PSD vrea să vină cu o camarilă proaspătă de parlamentari de formaţie jurişti, ingineri, medici, profesori universitari… Ce mai, dom’le, oameni pregătiţi şi imaculaţi, nu glumă.

m1

Dincolo de autenticul exerciţiu de putere internă în filială şi imagine, totuşi… preşedintele PSD Vâlcea se cam contrazice, fie şi dacă ne luăm numai după rezultatul votului privind primul loc la Senat. În momentul de faţă, social-democraţii vâlceni sunt reprezentaţi în Senat de cel mai vechi politician activ al lor, Laurenţiu Coca. Recent, la final de mandat 2012 – 2016, studiul IPP l-a evidenţiat pe un loc fruntaş, 55 dintre toţi cei 588 parlamentari aleşi în 2012, după activitatea depusă în Legislativ.
Cu toate astea, senatorul Coca, prin jocurile făcute (dar nevăzute, chipurile, de unii precum de preşedintele Rădulescu), a pierdut la vot în faţa unui individ “incolor”, care nu ştie să vorbească, să salute şi care nu a excelat cu nimic în PSD sau altă parte, pe numele lui Bogdan Matei.

m2

 

Apropierea de Gutău şi susţinerea organizaţiei de tineret

Cine este acest Bogdan Matei? Un tânăr individ care a fost catalogat de mulţi primari ca prezentându-se “arogant, nebărbierit, mereu cu mâinile în buzunare” la un eveniment de asemenea importanţă. “De unde a apărut şi ăsta, că până acum nu l-am văzut?”, au comentat câţiva pesedişti prezenţi la şedinţă joi seara pe holul Casei de Cultură a Sindicatelor. “Au venit Adi Dima şi Adi Iliescu să ni-l prezinte, că pe el trebuie să-l votăm”, ne-a şoptit un alt participant la vot. “L-au plimbat ca Sfintele Moaşte pe la toţi să ne spună numele lui şi să-l votăm”, ne-au explicat şi alţii. Evident că, tot de pe holul Casei Sindicatelor am aflat că Bogdan Matei este cumnatul consilierului municipal PER, Cătălin Pană reputat profesor de matematică. Unii susţineau că ar fi şi nepotul fostului primar interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei.

m3

Respins la concursul pentru funcţia de adjunct al ISJ

Parcă pentru a spori persiflarea la adresa senatorului Laurenţiu Coca, fost sportiv de performanţă, dar şi inginer miner ca pregătire, Bogdan Matei este profesor de educaţie fizică şi sport, fără alte rezultate notabile în activitate decât că a activat în organizaţia de tineret a social-democraţilor şi că a fost, vremelnic, adjunctul directorului Adrian Burlan de la Şcoala cu clasele I-VIII “Anton Pann” (fostă Nr. 9 din Ostroveni). Ambii sunt consideraţi ca apropiaţi ai lui Mircia Gutău, Adrian Burlan chiar a părăsit, cu ani în urmă, PSD în favoarea PDL-ului din care făcea parte atunci actualul edil. Burlan şi Matei au fost nevoiţi să renunţe la conducerea importantei şcoli amintite în urma unui scandal cam urât. În plus, cu două săptămâni înaintea şedinţei PSD de joi seară, Matei pierduse lamentabil concursul pentru funcţia de adjunct al ISJ, fiind declarat respins de comisia ministerială. Oare pentru un tânăr cu un asemenea CV nu e suficientă, momentan, calitatea de consilier judeţean, obţinută în special datorită cerbiciei liderului TSD Vâlcea, Lucian Rădulescu, care a făcut tot ce a putut pentru a-şi promova (lucru de lăudat, evident, cu atât mai mult cu cât Lucian a refuzat să fie inclus pe orice listă pentru a nu prejudicia imaginea filialei conduse de fratele său mai mare) coechipierii de la “juniorii” social-democraţi?

m4

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.