492 total views

Publicația lui Pîrnău descalificată de un deputat vâlcean care nu a căzut și nu va cădea pradă șantajului jurnalistului, lucru cu care el este obișnuit să activeze pe piața locală. Acesta este cunoscut pentru articolele pe care le publică și apoi le șterge, pentru că și-a luat ce a urmărit…contractul de protecție. Deputatul susține că știe și scoate în evidență și șantajul pe care acesta l-a făcut anumitor primari din județ, lideri politici, șefi de instituții ori oameni de afaceri.

Dar să vedem exact poziția parlamentarului, Dumitru Lovin, vis-à-vis de acest personaj al presei vâlcene…

„De-a lungul timpului, am încercat să ignor publicaţiile obscure şi care fac presă după ureche, fără respectarea deontologiei profesionale. Văd însă că Tiberiu Pîrnău continuă să mă atace într-un mod suburban şi nedrept, la comanda adversarilor politici sau pentru că se aşteaptă ca, la un moment dat, să fac ceea ce au făcut mulţi primari, oameni de afaceri şi politici din judeţul Vâlcea. Îi transmit lui Tiberiu Pîrnău că eu nu cedez la şantaj şi că, în condiţiile în care ar fi avut minima decenţă să se documenteze, n-ar fi scris în obscura-i publicaţie tot felul de elucubraţii în ceea ce mă priveşte. Tiberiu Pîrnău şi publicaţia sa se auto-descalifică lăudând parlamentari care îşi arogă meritele pentru munca altora, dar atacându-mă pe mine, permanent, nejustificat, în condiţiile în care am o activitate susţinută, constantă şi care poate fi consultată foarte uşor pe site-ul Camerei Deputaţilor. De asemenea, vreau să subliniez faptul că activitatea mea le este cunoscută vâlcenilor şi, din fericire, nu din publicaţia lui Tiberiu Pîrnău. De altfel, cred că pe Tiberiu Pîrnău cel mai mult îl deranjează faptul că, pentru a-mi prezenta activitatea, am ales să colaborez cu alte canale media, care, spre deosebire de publicaţia sa, au un număr important de cititori şi credibilitate. Cât priveşte tocatul banilor statului „de pomană”, i-aş recomanda lui Tiberiu Pîrnău să nu intre pe un teren minat, care l-ar putea aduce în faţa instituţiilor abilitate să dea explicaţii. Ştiu prea bine cum a atacat anumiţi primari, lideri politici, şefi de instituţii şi oameni de afaceri, iar după ce aceştia i-au oferit contracte de publicitate, a şters articolele prin care îi ataca. Dezavuez modul lui Tiberiu Pîrnău de a face presă şi sper să înţeleagă că nu-i ţine figura aceasta cu toată lumea!”

Șantaj sau nu?

Acum, îl felicităm pe parlamentar pentru atitudine și îi transmitem, în același timp, să nu cadă nici în capcana celor care susțin că jurnalistul i-a șantajat. De-a lungul timpului am bătut, cum se spune, județul și o știu mulți, iar discuțiile pe care le-am avut cu anumiți edili au fost de multe ori despre șantajul la care sunt supuși de anumiți jurnaliști.

Vă spun, domnule deputat și dumneavoastră, ce le-am spus și lor și anume, dacă nu au nimic de ascuns, concret dacă nu au măgării în spate, nu au de ce să pice în șantajul unuia sau altuia. Nu poți șantaja pe cineva dacă nu ai ceva concret despre el. A, că arunci pe surse informații nereale și-l critici dur sărind chiar și calul, există instituții abilitate care pot pune capăt, așa cum ați spus. Mai mult, șantajul se reclamă și se pedepsește. Ori, nu am văzut nici un politician sau om de afaceri să reclame că este șantajat de un jurnalist, oricare ar fi el, până acum când faceți public acest lucru.

Așadar, nu știm nici cât este de real șantajul acestuia la cei menționați de dvs., dacă ei l-au acceptat. Majoritatea susțin că sunt curați ca lacrima, dar nici nu termină bine de spus că…. se și aude ce au făcut. Să nu uităm cine este în spatele acestui jurnalist și datorită căreia cu siguranță deține, undeva, documente strânse de ani de zile și cu ele poate sensibiliza omul din funcția administrativă sau politică.

Pentru o informare cât mai bună despre acest jurnalist

De curând, un șantaj (așa spune un alt coleg de breaslă, că a fost șantaj…ceva în legătură cu vizite la puscărie, lacrimi, semnături pentru cetățean de onoare…) la adresa edilului Gutău, i-a adus jurnalistului foloase materiale din bugetul local municipal în valoare de 126.000 lei. Și pentru că nici această sumă nu l-a mulțumit deoarece trebuia să o împartă cu un coleg de breaslă și pentru că după calculele făcute a observat că nu rămâne cu mare lucru, să se asigure că rămâne cu un profit cât mai mare, calcă în picioare cadoul edilului și cumpără ilegal publicitate de la terți pe produsul care urma să-i fie decontat de municipalitate. Jurnalistul reușește astfel să-l facă pe Gutău complice la realizarea unui album penal, care este deja în atenția organelor de control.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.