224 total views

Odată cu evoluția internetului, foarte multe domenii de activitate au început să apeleze la mediul virtual pentru a-și desfășura activitatea. Astfel, industriile din offline au început o dezvoltare masivă în online, profitând de toate atuurile pe care acesta le oferă, precum rapiditatea transferului de informație și accesibilitatea nelimitată de nicio graniță. Cu toate acestea, deși internetul prezintă foarte multe avantaje atât pentru antreprenori, cât și pentru clienți, este foarte important să fii informat și să nu iei decizii pripite, bazându-ți deciziile și alegerile pe fapte concrete, pe motivații solide.

Topul celor mai cautate domenii în mediul online

 1. Divertismentul și timpul liber sunt foarte importante pentru păstrarea unui echilibru în viață, cele două contribuind la detensionarea psihică și fizică. Aceste două industrii sunt unele dintre cele mai căutate și folosite domenii ale mediului virtual, în mod special datorită gamelor vaste de oportunități pe care le pun la dispoziția publicului, dar și pentru că platformele de profil nu au restricții asemenea echivalentelor pe care le au în offline. Nișe ale acestor industrii, precum jocurile de noroc, gaming-ul, conținutul creativ, jurnalismul și exprimarea personală publică pot fi transformate de pasionați chiar și în surse alternative de venit. Spre exemplu, pentru iubitorii de sport dornici să își valorifice cunoștințele, site-uri precum https://undepariem.com, oferă nu doar sfaturi și cote ori pronosticuri, ci și recomandări și articole de profil.

 2. Sănătatea – consultațiile online și blog-urile create de specialiștii din diverse nișe medicale au devenit foarte populare, datorită multitudinii de avantaje pe care le oferă vizitatorilor lor. Datorită accesului simplu și rapid la informație, comunicării universale și a aplicațiilor speciale, medicina a evoluat foarte mult, folosindu-se de mediul online pentru a oferi beneficii din ce în ce mai multe, printre care se numără:

  • Discuțiile cu asistenți și medici, fără a fi nevoie de deplasarea până la un punct medical (spital, policlinică), cu ajutorul aplicațiilor specializate în comunicare (chatroom-ul site-ului, Skype);

  • Vizualizarea rezultatelor analizelor pe orice dispozitiv conectat la internet (astfel, se elimină timpul pierdut pe drum și la cozi);

  • Posibilitatea de a face o programare online, fără a fi nevoie de apel telefonic sau un drum până la cabinet;

  • Aplicațiile speciale de verificare a pulsului, de calculare a dozelor medicamentoase (ex.:insulina);

  • Îmbunătățirea constantă a performanțelor aparaturii specializată.

 3. Publicitatea & Marketing-ul sunt printre primele și cele mai importante industrii care au profitat de avantajele aduse de mediul online, ducându-le pe acestea la un nou nivel. Având rolul de a face cunoscute ultimele noutăți din toate domeniile de activitate, fără a neglija antreprenorii care finanțează acești piloni ai societății moderne, cele două industrii se definesc prin mediul online și vice-versa.

Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile internetului, este foarte important să fii responsabil, dezvoltându-ți discernamântul astfel încât să poți face față diferențierii unei informații reale de un zvon. Datorită libertății de exprimare și expunere, mediul online conține o infinitate de informații, numărul lor crescând continuu, cu o viteză exponențială. Nu tot ceea ce citești sau vezi este adevărat, așa că încearcă să verifici veridicitatea acestora prin comparația cu alte surse de informare. Exprimă-te liber, însă moderat, fără a-ți elimina singur granița dintre viața privată și cea publică, expusă, având grijă la informațiile personale pe care le destăinui, fie că sunt sub formă de text, înregistrare audio-video sau imagini.

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.