216 total views

La Tomşani, sărbătoarea tradiţională a apicultorilor, “Fagurele de Aur”, a ajuns la cea de-a 45-a ediţie. Şi în acest an, primarul comunei Tomşani, Dumitru Pearcu, a pregătit trei zile pline de evenimente cultural-artistice, dar şi sportive.

Deschiderea va avea loc vineri 12 iunie şi va debuta cu întreceri sportive ale elevilor din şcolile comunei, respectiv, Şcoala Foleştii de Sus cu clasele I-IV şi V-VIII şi Şcoala Tomşani cu clasele I-IV şi V-VIII. Manifestările vor continua, sâmbătă 13 iunie, cu începere de la orele 16.00, când va avea loc pe stadionul comunei Tomşani, meciul amical dintre echipa de fotbal “Unirea Tomşani I” şi “Unirea Tomşani II” şi se va încheia cu o discotecă organizată în aer liber, începând cu orele 20.00, pe terenul din “Lunca cu pelin”. Ultima zi din sărbătoarea tradiţională sa va încheia cu un spectacol artistic susţinut de formaţii şi ansambluri folclorice, cum ar fi: ansamblu Rapsodia Vâlceană, ansamblul Moştenitorii de la Pietrari, grupul de dansuri din comuna Copăceni, grupul Haiducii de la Amărăşti; grupul de copii Nedeiţa junior şi ansamblul Nedeiţa.

Trei zile de sărbătoare vor aduna laolaltă locuitorii din Tomşani, şi nu numai. Acest prilej de sărbătoare va aduna la un loc şi foarte mulţi politicieni, ştiut fiind faptul că edilul comunei, pe lângă faptul că este un om de administraţie, de 25 de ani, este şi un lider marcant al Partidului Social Democrat. Cu siguranţă, nu a uitat, nici în acest an, să invite politicienii judeţului , pentru a-i fi alături.

În anul 1970, o directivă de partid a PCR, a hotărât ca fiecare comună să aibă o activitate cultural- artistică, specifică zonei, într-o zi anume, numită “Ziua Comunei” respective. Astfel, Horezu are “Cocoşul de Hurez”, Băile Govora are “ Florile Govorei”, Tomşani are “ Fagurele de Aur”, Buneşti are “Sărbătoarea Căpşunului”, Lungeşti are “Ziua Olarului”, Dănicei are “Cireşarii”, etc.

Unitatea Administrativ Teritorială Tomşani are de şapte mandate acelaşi primar şi anume, Dumitru Pearcu, un om dedicat comunităţii.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.