2,323 total views

Dacă agenţia nu predă primăriei nici în martie cele 105 locuinţe sociale noi, în acelaşi pericol se află şi alţi beneficiari din lista de priorităţi stabilită de CL Râmnicu Vâlcea

foto/gazetavalceana.ro

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a solicitat Primăriei Râmnicu Vâlcea o nouă amânare, pentru începutul lunii martie a anului curent, de predare a celor 105 locuinţe construite recent în municipiul reşedinţă de judeţ. “Ansamblul de locuinţe Ostroveni 5” de pe strada Nicolae Iorga a fost inaugurat cu pompă de primarul Mircia Gutău încă din luna noiembrie a anului trecut, cu două săptămâni înainte de alegerile parlamentare. De atunci, cel puţin trei dintre tinerii selectaţi de comisia stabilită de consiliul local au depăşit vârsta limită şi riscă să piardă locuinţele mult visate, iar alţii se apropie din acest punct de vedere de acelaşi pericol. Paradoxal, unii dintre ei refuză alternativa de a primi în folosinţă locuinţe sociale mai vechi aflate în proprietatea Consiliului Local considerând că, din moment ce chiria se măreşte şi devine una egală cu cea a pieţei imobiliare, are logică să facă nazuri pentru un apartament nou nouţ.

Primăria şi beneficiarii, cu răbdarea întinsă dincolo de limită de birocraţii de la Bucureşti

Trebuie subliniat că, în această situaţie, primăria nu are vină, chiar dacă Mircia Gutău a forţat, poate, din raţiuni electorale, prezentarea apartamentelor beneficiarilor încă din noiembrie anul trecut. “Aşteptăm să ni le predea ANL. În acest moment nu sunt predate oficial de ei către Primăria Râmnicu Vâlcea. Nu au făcut (ANL – n.r.) recepţia de la constructor, pentru că altfel puteau să ni le predea imediat nouă. Ultima amânare pe care ne-au solicitat-o era pe 10 martie, parcă, dar mi-e teamă să nu greşesc data. Oricum în martie. În momentul în care ne sunt predate, primăria supune în câteva zile lista repartizărilor în consiliul local. Noi, în noiembrie anul trecut, am stabilit doar lista de priorităţi. E adevărat că sunt deja trei persoane care, din decembrie anul trecut şi până acum, au depăşit vârsta şi au ieşit din listă. Blocurile şi apartamentele fizic sunt gata. Chiar e o situaţie teribilă, vă daţi seama. Să aştepţi atâta timp şi, din cauza unei birocraţii absurde, să pierzi şansa unei locuinţe pe ultima sută de metri…”, ne-a declarat Daniel Ionescu, şeful biroului Comunicare din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Grig Crăciunescu: “Pot opta pentru locuinţe sociale mai vechi, eliberate recent”

Membru în comisia de stabilire a priorităţilor desemnată de CL anul trecut, consilierul municipal Grigore Crăciunescu (PNL), susţine însă că situaţia încă nu este dramatică. “La ultima întâlnire le-a fost înaintată o adresă prin care li se comunica celor care au depăşit vârsta sau se află în pericol de a depăşi vârsta că s-au eliberat încă de anul trecut nişte locuinţe sociale vechi. În acest sens, am luat o decizie în comisie să le aducem la cunoştinţă că, în cazul în care le pot pierde pe cele noi, poate le vor pe cele vechi. Nu ştiu exact ce răspuns s-a primit, pentru că prima data s-a trimis comunicarea primelor trei cazuri din lista noastră de priorităţi aflate în pericol de a pierde noile locuinţe din cauza depăşirii vârstei limită, urmând ca, în caz de refuz, să fie trimisă următoarelor trei şi tot aşa. Cele vechi s-au eliberat de către chiriaşi în momentul în care chiria a devenit egală cu cea stabilită de piaţă, adică s-a mărit, lucru care se va întâmpla şi cu cele noi”, a explicat Grig Crăciunescu.
În şedinţa CL Râmnicu Vâlcea din 29 noiembrie 2016 a fost aprobată lista de priorităţi, în funcţie de punctajul obţinut, cu cele 105 persoane tinere care au solicitat şi au acces la locuinţele pentru tineri, destinate închirierii, construite de ANL. Cu o zi înainte, Primarul Mircia Gutău şi o parte dintre beneficiari au “inaugurat” chiar “Ansamblul de locuinţe Ostroveni 5”, situat pe strada Nicolae Iorga, alcătuit din blocuri p+4E.
Beneficiarilor li s-a stabilit punctajul final de către o comisie formată din viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, consilierii Gabi Băjan, Adrian Valentin Popa, Grig Crăciunescu, Eduard Ionuţ Nuică şi reprezentanţii primăriei Petre Cazan, Luiza Ene Rădulescu, Tatiana Uţă şi Paraschiva Dragomirescu.
Ataşat acestui articol prezentăm lista cu beneficiarii stabiliţi în funcţie de prioritate, pe bază de punctaj, anul trecut.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.