296 total views

19 iunie 2014 se pare că va reprezenta momentul în care cariera de politician a lui Traian Băsescu a intrat serios la apă. Fratele său, Mircea Băsescu, a fost reţinut de DNA pentru infracţiuni de corupţie, respectiv, trafic de influenţă şi însuşire de foloase necuvenite, denunţătorul fiind, nimeni altul decât finul său, unul din fii lui Bercea Mondialul, rromi din Slatina, aflat în momnetul de faţă după gratii.

Toată suflarea românescă a fost străbătută de o singură întrebare: ştia preşedintele Traian Băsescu de aranjamentele făcute de fratele său cu oameni din justiţie?
Aceste aranjamente urmau să-l scoată din închisoare pe interlopul Bercea Mondialul?
Am căutat răspuns la această întrebare şi iată de ce ne-am adus aminte, vis-a-vis de preşedintele Traian Băsescu, şi de obsesia sa de a controla întreaga Românie:

„Ce nu ştia Omar Hayssam…”(rânjet)
„O să aflaţi peste 50 de ani…”(rânjet)
„Atenţie, urmează nişte dosare cu nume grele…” (rânjet)
„România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat. Nu pot să vă spun mai mult.” (rânjet)
„Numele de turnător la Securitate al domnului ăsta, ăăă… Crin Antonescu… era Porumbacu…”
„Da` azi-noapte, când aţi fost la Vântu, v-a plăcut, domnule Geoană? Azi-noapte, când a aflat că e arestat Popa Nicolae, v-a chemat Vântu de urgenţă?”
„Mai bine ar sta în banca ei, că s-ar putea într-o zi să nu-şi mai găsească soţul acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele.”

Credem că expresiile, mai sus enumerate, ne arată clar că lui Traian Băsescu, cu ajutorul serviciilor secerete române, nu i-a scăpat nimic din ce s-a întâmplat sau se întâmplă în România. Dacă mergem pe această prezumţie, pentru că este o prezumţie în fapt, ar trebui ca Traian Băsescu să fie acuzat de complicitate la infracţiunile de corupţie săvârşite de fratele său. Acest lucru ar trebui să reprezinte în fapt, triumful echidistanţei celei de -a treia putere în stat – Justiţia, faţă de politic.

În momentul de faţă, Traian Băsescu se găseşte, dacă ne permiteţi să facem o paralelă în timp, în situaţia în care s-a aflat preşedintele american Richard Nicson în 1973, după scandalul “Watergate”.  Credibilitatea politică a preşedintelui Băsescu a primit, credem noi, lovitura de graţie, pentru că indiferent câte negaţii ai arunca pe piaţă, nimeni nu te crede că tu nu ai ştiut că fratele tău, folosindu-se de poziţia pe care tu o ai în Stat, a primit o valiză cu valută pentru a corupe, căci ăsta este termenul, magistraţi în vederea eliberării unui interlop periculos, pe care nimeni nu-l întreabă de unde are aceşti bani.

Şi cum să crezi în nevinovăţia Preşedintelui, când în urmă cu cinci ani, la 8 sept 2009, Bercea Mondialul îşi permitea să lege la gâtul Primei Doamne, la sărbătoarea rromilor de la Costeşti, sub ochii Preşedintelui, o mahmudea ( ban turcesc din aur de 22 de karate).  Când ai toate serviciile secrete în mâna ta, când oameni politici sunt “săltaţi” în baza unor înregistrări făcute ani de zile, nu poţi să apari şi să pretinzi că nu ai ştiut de afacerile propriului frate. Suntem curioşi ce părere are Departamentul de Stat al SUA de această situaţie , când tocmai în urmă cu o lună de zile, Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, îl întâmpina pe Traian Băsescu cu formula, “ Ce mai faci prietene?”. Suntem convinşi că Traian Băsescu se teme mai mult de poziţia Americii, decât de cea a propriului popor, pentru că fără sprijinul americanilor, Traian Băsescu ar deveni un ilustru necunoscut.

Aşteptăm în continuare să vedem dacă acest scandal va devoala şi implicarea doamnei procuror general al DNA, Laura Codruţa Koveşi, despre care interlopul Bercea Mondialul afirma că a primit prin intermediul şoferului său, 300 de mii de euro.  Ar fi o “încununare” a întregii filozofii a lui Traian Băsescu, care s-a bazat în zece ani de conducere a României, pe şantaj, acţiuni de forţă şi hăhăieli.

Tristă soartă pentru România!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.