627 total views

….unul habarnist și altul cu tupeu sfidând legea și totul pentru o activistă de partid care a fost alungată din toate instituțiile pe unde a lucrat

În urma unor informații primite, cu privire la un abuz administrativ și care a avut ca rezultat o angajare, dar și în urma unui demers jurnalistic, am constatat că informațiile sunt cât se poate de reale, iar participanții la acest abuz sunt: – doi consilieri locali municipali, un viceprimar, un director numit politic, un întreg Consiliu de Administrație (CA) și poate și alții. Așadar, politic s-a complotat la o angajare ilegală, iar un Consiliu de Administrație, format din opt membri, a semnat ca…primarul.

De la început trebuie menționat că, deși Grădinița Traian, căci despre această instituție facem vorbire, cuprinde în unitatea sa toate cele trei structuri – creșe, grădiniță și cămin, acestea aparțin de două instituții diferite. Creșea aparține de Primăria Râmnicu Vâlcea și posturile scoase la concurs sunt în grija acesteia, iar gradinița și căminul aparțin de Inspectoratul Școlar Județean, iar posturile scoase la concurs, la fel, sunt în grija inspectoratului.

Decizia Consiliului de Administrație

Potrivit proces verbal al ședinței Consiliului de Administrație, al „Grădiniței cu Program Prelungit Traian”, din data de 18 octombrie 2019, la care, totuși, nu se știe câți membri au participat, pe ordinea de zi a fost „discutarea și aprobarea unei angajări”, iar CA în urma analizei (care?) a decis și aprobat angajarea.

Așadar, la Grădinița Traian, începând cu data de 21 octombrie 2019, o anume Dumitrică Vasilica  a fost angajată pe o perioadă de 1 lună de zile, respecitv până la data de 21 noiembrie 2019, înlocuind astfel titulara de post care se află în această perioadă în concediu medical. Dumitrică, a fost încadrată cu un salariu de bază de 3086 lei, „având funcția de îngrijitor copii, gradația de vechime în muncă 5”…ce 5? Zile, luni, ani, nu se știe! Nu dă concurs, dar are funcție!!!

Directorul unității – Angelescu Daniela Ioana, membru PER, angajată prin decizia ISJ, în august 2019, președinte CA, dispune la ordin politic angajarea numitei Dumitrică Vasilica – activistă în PSD și convinge astfel membrii CA-ului că angajarea trebuie făcută, chiar dacă baza legală nu există și nici un concurs mai sus numita nu a susținut. Politic, călcăm legea în picioare și facem angajări prin, atenție!, recomandare!!! Și toate astea pentru că avem un CA, habarnist, care este în dependență economică și politică sau mai pe înțelesul tuturor, exploatat doar politic. Și majoritatea CA-urilor sunt așa!

Adina Dobrete, consilier local municipal, face cărțile!

Da! Acesta a fost răspunsul doamnei director: „ne-a fost recomandată”. De cine? De consilier local municipal PSD – Adina Dobrete, și inspector management la ISJ Vâlcea, care îi impune directoarei să nu dea, semnatarei articolului, copie nici de pe procesul verbal de ședință și nici de pe decizia de angajare, decât dacă fac cerere în baza Legii 544/2001 – privind liberul acces la informație. Mai mult, cele două documente ar fi trebuit obligatoriu să se regăsească pe un site al acestei unități de educație timpurie antepreșcolară, cum sunt definite aceste unități de către Guvernul României, prin metodologia de organizare și funcționare.

Accesând link-ul http://www.gradinitatraian-rmvl.ro/ – observăm că există un site, dar în care nu sunt încărcate – decizii, hotărâri, componența CA ori alte documente de interes public și care potrivit Legii 52/2003 – privind transparența decizională, obligatoriu ar fi trebuit să le regăsim pe acest portal. Astfel, director Angelescu Ioana nu mai era nevoie să-și sune „șefa” de partid, Dobrete Adina, să o întrebe dacă are voie sau nu să-mi pună la dispoziție documentele de ordin public și nesecurizate, demonstrând că este incapabilă să decidă singură ce trebuie să facă.

Discuțiile de la Grădinița Traian

De la primele verificări, conducerea unității de educație a mințit în legătură cu angajarea numitei Dumitrică, susținând că aceasta a dat probă scrisă la grădiniță „pe igienă”, insistând că oricum este o angajare doar pe o perioadă de 1 lună de zile, că nu înțelege cine să fi făcut sesizare, că ce avem cu doamna Dumitrică de care este mulțumiță, că este foarte bine că au angajat-o pentru că titulara postului este în concediu medical și nu pot să se descurce și tot felul de motivări ori că CA-ul poate să decidă pe cine angajează.

Conducerea deși nu a menționat că Dumitrică a fost angajată în urma unei selecții de dosare, nu uită să menționeze că a fost recomandată. Cu alte cuvinte, nu ne interesează dacă persoana care urmează să lucreze cu copiii corespunde sau nu unui astfel de post, importantă este doar recomandarea politică.

Discuțiile de la Inspectoratul Școlar Județean

Andra Bica – „nu am știut despre această angajare, o să fac toate verificările și am să dispun și un audit. Din câte mi-ați prezentat, înțeleg că directorul unității poartă responsabilitatea, deci ar fi de vină, dar am să solicit documentele, voi verifica și în urma acestora voi face un raport pe care am să vi-l prezint. Dacă Angelescu este de vină poate să-și piardă numirea de „director cu detașare în interesul învățământului, pe funcția de director până la organizarea concursului” cum este încadrată, iar CA-ului o să-i recomandăm să intre în legalitate, adică să anuleze contractul de angajare.

Adina Dobrete – „așa noi recomandăm multe persoane. R: dar de ce le recomandați? A.D.: Nu neapărat că le recomandăm, că nu știu dacă e de recomandat sau nu, de recomandat, dar ele se folesc multe de numele nostru. O știu bine pe ea, a fost peste tot. R: dar dumneavostră puteți face recomandări de angajare? A.D.: Nu, nu pot! Dar dumneavoastră ce faceți acum, mă chestionați, îmi luați interviu? Trebuia să știu și eu înainte despre ce este vorba…am primit un singur telefon de la doamna director și m-a întrebat dacă să vă dea decizia sau nu…știți cum este cu oamenii ăștia care mănâncă o pâine 30 de zile?…

…nu știm, Adina Dobrete, dar știm că toate verificările au dus la domnia voastră, cea care ați făcut recomandarea politică. Ați ignorat faptul că puteți fi acuzată de trafic de influență, că Dumitrică vă înjură ca la ușa cortului strigând în gura mare că doar atât ați putut să-i oferiți după ce v-a ajutat în campaniile electorale (n.r. – îngrijitor!). Ați făcut abuz de funcția de conducere din PSD, de cea de angajat la Inspectorat, de cea de consilier local municipal și folosindu-vă și de influența pe care o aveți la primar și viceprimari, cu un tupeu ce vă caracterizează faceți recomandări pentru angajări ilegale. Călcați peste tot ce trebuie pentru a obține foloase necuvenite.

Stelian Nicolae – consilier local municipal PER, membru CA, Grădinița Traian

„da, am fost la ședință, aveau nevoie de un om, nu știu ce s-a întâmplat cu celălalt om, n-a mai venit și n-a mai avut om. R: baza legală pentru angajare care a fost, știți? S.N.: Da! A fost contabila șefă, administrator, toată lumea, a fost legală angajarea. R: au fost acolo, dar ei nu reprezintă o bază legală, mă refer la o legislație care te lasă pe tine CA să angajezi, știți ceva în acest sens, vi s-a prezentat un dosar ceva, v-a fost prezentată, ați văzut-o, știți pe cine ați angajat, pentru ce ați votat? S.N.: Nu! Nu știu! Am înțeles că a lucrat într-un domeniu..nu știu nimic, nu s-a dat nici un concurs, dar am înțeles că a mai fost angajată aici și a revenit înapoi. R: Decizia de angajare o știți, ați văzut-o? S.N.: Nu! Nu ne-a arătat nimeni nimic. R: Ați fost la ședință, nu ați văzut nimic, nu știți nimic? S.N.: Nu, nu! R: dar nu ați întrebat și dvs cine este persoana, ce se știe despre ea, cum a fost selectată? S.N.: Nu! Nu am întrebat nimic! R: salariul cu care a fost încadrată îl știți? S.N.: Nu! R: concret de angajare nu știți nimic, de contract, nici pe ea nu o cunoașteți, nici dosarul nu v-a fost prezentat, doar ați aprobat o angajare? S.N.: Da! Am aprobat o angajare că nu aveau om. R: angajarea unei persoane care nu v-a fost prezentată? S.N.: Da! R: dar nu știți baza legală, dacă puteați să o angajați? S.N.: Nu! Nu! R: și cum ați semnat, domnul consilier dacă nu aveți cunoștință de nimic, cum ați aprobat angajarea? S.N.: Păi dacă doamna dorectoare și contabila au venit acolo, administratorul, toți că nu au cu ce să lucreze…R: dar baza legală? S.N.: Probabil că au avut-o din moment ce au angajat-o…

….deci, consilierul PER habar nu are ce a semnat, pentru cine a semnat, nu cunoaște dacă avea voie să aprobe această angajare, nu știe nimic, dar a semnat ca….primarul. Așa cum v-am spus domnule Stelian Nicolae, să fii membru CA înseamnă să răspunzi pentru ce ai semnat, să ai cunoștințe despre atribuțiile unui CA, care se regăsesc în Ordinul 4619/2014 pentru aprobarea Metodologiei cadru de organizare și funcționare CA din unitățile de învățământ, la Art. 15.

În mod special am redat în mare discuția cu acest consilier care este pe lângă problemă definitiv, pentru a se putea observa ce oameni a promovat PER și nu numai. Penibil!

Concursurile sunt de ochii lumii, îl iei sau îl pici cumva tot te angajează partidul

Dumitrică, în urma anunțului postat pe site-ul oficial al Primăriei Râmnicu Vâlcea, din 9 august 2019, s-a înscris la concursul pentru postul de îngrijitor la Serviciul Creșe și Asistență medicală unități școlare – 4 posturi și a fost chiar „admisă”. Cu toate astea, la proba scrisă este „absent”, iar la proba interviu „nu e cazul”. Deci, Dumitrică nu susține probele, dar se angajează într-un final la Grădinița Traian și nici acum nu ne este clar la care din cele trei structuri: creșe, grădiniță sau cămin, explicând la începutul articolului de cine aparține fiecare.

Încă un motiv în plus pentru a înțelege cât este de ilegală angajarea acesteia. În decizia semnată de „perista” Angelescu, nu găsim nici baza legală de angajare, nici structura arondată, și nici menționarea că salariul de bază este același cu cel al titularei care se află în concediu medical, pentru că nici ea nu cunoaște nimic din cele mai sus menționate. Angelescu semnează decizia de angajare, semnează contractul de angajare, dar nu cunoaște atribuțiile CA unde este președintă și nici atribuțiile de director de unitate.

Solicităm ISJ să ia de urgență măsurile care se impun și în cel mai scurt timp să ne transmită pentru publicare rezultatul verificărilor. Se impune demiterea directorului unității, anularea contractului numitei Dumitrică și recuperarea prejudiciului.

La angajarea ilegală a mai contribuit, potrivit surselor noastre, viceprimar Carmen Preda, soțul dumneaiei fiind prieten foarte bun cu soțul lui Dumitrică. Traficul de influență este vizibil. S-a contribuit masiv la angajarea unei activiste de partid care a fost angajată în n instituții vâlcene de unde a plecat din cauza prestației de „calitate”. Tot sursele ne spun despre contabila de la grădiniță că este rudă cu Dumitrică și are și ea partea ei de implicare.

Dumitrică a lucrat…

…în paza CJ Vâlcea, a lucrat la Piețe Prest ca dispecer, agent de pază cu locul de muncă la Grădina Zoologică de unde a plecat „exmatriculată” de Mihai Gheorghe și mutată de firma de pază la Târgul de la Râureni de unde a fost iar alungată, apoi la un Carrefour, s-a mai înscris la CJ Vâlcea la un concurs pentru un post agent pază la Călimănești, dar dosarul îi este respins, s-a înscris la un alt concurs la Piețe Prest pentru agent pază la parcarea subterană din Centru și pierde și aici concursul, s-a înscris ca muncitor necalificat la spații verzi tot la Piețe Prest și a pierdut și aici, s-a înscris ca muncitor necalificat la salubritate, dar i s-a părut o muncă înjositoare, și-a făcut cerere să participe ca voluntar la spații verzi, iar director Popescu Adriana de la Piețe Prest nu i-a acceptat-o, și în final să ajungă la Grădiniță să lucreze pentru copii, dar fără a-i cere cineva cazier, ori adeverință medicală de unde să reiasă că este aptă de muncă. Sursele noastre de maximă încredere, spun că Dumitrică are probleme majore de comportament și este pe tratament, existând la Piețe Prest o evaluare a capacităților de muncă.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.