3,533 total views

Când vine vorba despre fashion, Italia este țara care a dat unele dintre cele mai mari nume din industrie.

Casele de modă a căror bază a fost pusă de către designerii italieni domină și în prezent podiumurile, dar și garderoba celebrităților și a iubitoarelor de haute couture. Majoritatea femeilor aspiră la creațiile inedite și își doresc să aibă în posesie măcar un articol consacrat din colecțiile de lux ale acestora. Dacă și tu te numeri printre reprezentantele sexului frumos care sunt tot timpul la curent cu ultimele tendințe, iar printre activitățile tale preferate se numără vizionarea prezentărilor de modă și a ținutelor purtate pe covorul roșu, ești, probabil, interesată să afli mai multe despre cele mai faimoase nume din industrie!

Care sunt casele de modă italiene care dau tonul în materie de fashion?

1. Versace

Aceasta este o companie producătoare de creații de modă de lux din Milano care poartă numele celui care a fondat-o, și anume, Gianni Versace. Din anul 1978 până în prezent, casa de modă s-a bucurat de un succes răsunător și de colecții râvnite de majoritatea femeilor de pe întreg globul. Design-ul elegant, unic, dar și calitatea produselor au făcut din aceasta una dintre cele mai renumite companii care au existat vreodată și i-au asigurat un loc de seamă în istorie. Acum ai și tu ocazia să intri în posesia unei creații deosebite: intră pe site-ul Addien, descopera gentile de dama Versace și alege-o pe cea care se potrivește stilului tău! Un lucru pe care poate nu îl știi despre casa de modă se referă la logo-ul ales de Gianni, care a devenit unul dintre cele mai faimoase simboluri la nivel internațional, a cărui inspirație a fost personajul mitologic grecesc, Medusa. Designer-ul, împreună cu frații săi, obișnuiau să se joace în apropierea ruinelor din Roma, iar chipul Medusei era una dintre imaginile întâlnite pe podeaua pe care aceștia călcau. Gianni Versace și-a dorit ca orice produs lansat sub numele brand-ului să aibă același efect asupra oamenilor pe care personajul mitologic îl avea asupra bărbaților, iar acest lucru i-a reușit cu brio!

2. Valentino

O altă casă de modă cu o tradiție, dar și o istorie care a dovedit că pasiunea poate învinge totul este Valentino. Aceasta a fost fondată în anul 1960 de către Valentino Garavani, împreună cu partenerul său Giancarlo Giammetti. Primul atelier a fost deschis pe Via Condotti, în Roma. Creațiile pline de inovație și de eleganță pot fi achiziționate chiar și în România, accesând link-ul https://www.addien.ro/femei/accesorii-dama/genti-plicuri-dama/filtru/manufacturers,valentino, la prețuri foarte bune! Garavani și-a pus amprenta în lumea modei nu numai prin design-ul specific, ci și prin introducerea în industrie a unei culori care a rămas simbolul companiei: Valentino Rosso. O combinație unică care a rezultat într-o nuanță deosebită, pe care italianul a considerat-o a fi cea mai potrivită pentru a pune în valoare frumusețea și spiritul unei femei!

3. Dolce e Gabbana

Cei care au pus bazele uneia dintre cele mai faimoase companii din industria fashion sunt Domenico Dolce și Stefano Gabbana. Aceștia s-au cunoscut în 1980, perioadă în care lucrau pentru aceeași casă de modă. În timp, au decis să își deschidă propriul atelier, după ce au oferit consultanță altor companii, iar prima colecție pentru femei lansată sub numele Dolce e Gabbana a fost prezentată în anul 1985, în cadrul evenimentului Milano Fashion Week. Creațiile acestei case sunt numeroase, de la costume de baie, rochii de seară haute couture, până la parfumuri premiate internațional. Punctul de cotitură a avut loc odată cu prezentarea celei de-a patra colecții, în care inspirația a venit din rădăcinile siciliene ale lui Domenico. „Rochia siciliană” a fost descrisă în presă ca fiind una dintre cele mai importante 100 de creații confecționate vreodată. Articolele vestimentare, dar și accesoriile fabricate de către Dolce e Gabbana s-au făcut remarcate prin inovație și individualitate: imprimeuri îndrăznețe și croieli inedite!

Care este casa ta de modă preferată și ce creații ți-ar place să ai în garderobă?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.