787 total views

ADMINSTRAȚIA RÂMNICU VÂLCEA A CÂȘTIGAT!

…noua dată a apelului a fost anunțată. A doua cerere de vouchere WIFI4EU se va deschide joi, 4 aprilie 2019, ora 13.00 CEST. Închiderea cererii de candidatură este 5 aprilie 2019 ora 17.00 CEST, evaluarea cererilor – aprilie 2019, consultarea comitetului CEF și adoptarea deciziei de selecție – mai 2019, iar pregătirea și semnarea acordurilor de subvenționare se va face începând din mai 2019.

Administrații precum Râmnicu Vâlcea, Pietrari și Ocnele Mari au câștigat deja cei 15.000 de euro și probabil sunt în faza de semnare a acordurilor de subvenționare, dacă nu cumva deja au fost semnate.

Inițiativa WIFI4EU /wi-fi gratuit pentru europeni promovează accesul la wi-fi în spațiul public – parcuri, piețe, clădiri publice, librării, centre de sănătate și muzee peste tot în UE. Inițiativa oferă municipalităților posibilitatea de a solicita un cuantum valoric în valoare de 15.000 euro și va fi utilizat pentru instalarea de echipamente wi-fi în spațiile publice din teritoriul municipalității unde nu există conexiune wi-fi gratuită, în termen de 1,5 ani de la acordarea voucherului.

Cu un buget de 51 milioane de euro, Comisia va distribui la al doilea Apel un număr de 3400 de vouchere în municipiile europene, pe baza unui prim răspuns, primul servit. Pentru a putea aplica voucher-ul de 15.000 euro, municipalitățile trebuie să se înregistreze pe portalul WIFI4EU înainte de Apel. Primul Apel a avut loc în noiembrie 2018, a avut un succes deosebit, peste 13.000 de municipalități din întreaga Europă s-au înscris și 2800 de vouchere au fost acordate. Având în vedere interesul pentru această inițiativă, pentru acest Apel, crește numărul maxim de vouchere pe stat paticipant, el fiind majorat xde la 8% la 15% din bugetul apelului.

Mai jos, lista completă a câștigătorilor de vouchere Apel 1, iar printre aceștia îi regăsim la pagina 58 – Pietrari, pagina 61 – Râmnicu Vâlcea, pagina 70 – Orașul Ocnele Mari și poate și alții.

wifi4eu_-_call_1_-_selected_and_reserve_list_0

Mai jos, lista entităților eligibile pentru al doilea Apel WIFI4EU

ROpdf (1)

Mai multe detalii despre cine poate aplica pentru finanțare sau cum se aplică pentru voucherul valoric WIFI4EU, accesați linku-ul mai jos atașat.

http://www.ancom.org.ro/localitatile-din-romnia-pot-ob539ine-finan539are-din-partea-ue-pentru-a-si-dezvolta-retele-de-acces-la-internet-de-tip-wi-fi-hotspot_5902

Programul a început cu primul Apel în martie 2018, ultimul Apel fiind în 2020 și intenționează să contribuie la dezideratul de a dota până în 2020 fiecare sat și oraș din Europa cu acces gratuit la internet wireless în jurul principalelor centre de interes public.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.