1,273 total views

Medicul ginecolog George Brânzan, directorul adjunct al SJU, a decis cu ceva timp în urmă majorarea taxei pentru avortul la cerere cu anestezie de la 600 lei, la 900 lei. Colegii de breaslă de la Maternitatea Vâlcea s-au scandalizat împotriva preţului prea mare şi au cerut managerului Dan Ponoran micşorarea sumei la 700 lei.

Branzan GeorgeManagerul spitalul a considerat pertinentă cererea celor 9 medici ginecologi şi a aprobat reducerea taxei. Doctorul Brânzan a declarat că taxa pe avort este de fapt o taxa pe prostie, în prezent femeile având suficiente metode de contracepţie pentru a evita sarcinile nedorite.
,,Dacă vrei ceva doar pentru că aşa vrei trebuie să şi plăteşti. O astfel de procedură implică foarte multe cheltuieli, cu anestezia, serviciile medicale, hoteliere, medicamentele etc. Se cheltuiesc atâtea milioane de lei pe an cu planificarea familială degeaba, sunt atâtea metode de contracepţie şi femeile ajung tot la avort. Avortul este o taxă pe prostie şi prostia costă, nu suntem noi vinovaţi pentru carenţele educaţionale.”, a precizat Brînzan.
Taxa pentru un avort simplu la cerere, fără anestezie, a crescut de la 300 lei, la 400 lei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.