234 total views

Operaţia este ataşată documentaţiei unui proiect de hotărâre de consiliu local pe care aleşii râmnicenilor ori nu-l observă, ori îl înghit ca pe o broască.

Marţi, 31 ianuarie, Consiliul Local (CL) Râmnicu Vâlcea se întruneşte în şedinţă ordinară pe a cărei ordine de zi primarul Mircia Gutău a strecurat şi câteva proiecte de hotărâri bizare. Unele prin subiectele supuse atenţiei aleşilor râmnicenilor, altele prin documentaţia întocmită după ureche de funcţionarii primăriei. Calculele privind acutalizarea tarifelor pentru depozitarea deşeurilor la Feţeni depăşesc orice imaginaţie, vă asigurăm.

Chirie ca pentru un handicapat neajutorat pentru amicul deputat

Unul dintre proiecte vizează închirierea de către municipalitate a unui spaţiu în suprafaţă de 28,57 mp, situat la parterul blocului D2 din Calea lui Traian (blocul cu sediul al Petrom, lângă Librăria Humanitas) către proaspăt alesul parlamentar PSD, Eugen Neaţă. Prieten declarat al edilului cu condamnări pentru corupţie ispăşite la activ, fostul poliţist, o perioadă chiar şef de inspectorat judeţean, îşi va putea primi în audienţă alegătorii într-un spaţiu central pentru care va plăti lunar o chirie simbolică, de 72 lei/lună. Precizăm că proiectul are la bază o cerere depusă la primărie în 9 ianuarie a.c. şi un raport întocmit în 26 ianuarie, în condiţiile în care Executivul local a primit şi alte cereri de spaţiu pentru sedii şi nici măcar nu le-a răspuns. Mai subliniem şi că PSD are excedent de spaţii de birouri în Râmnicu Vâlcea, cu sedii atât pe General Magheru, cât şi pe Carol I. Că vrea municipalitatea sau deputatul să admită că iniţiativa e scandaloasă pentru opinia publică, e strict treaba lor.

După trei zile de ameninţări cu amendă, clemenţă pentru un dezvlotator imobiliar

Un proiect a fost inclus pe ordinea de zi, la punctul Diverse, în ultima clipă. Tocmai când îl lăudasem pe edil că a procedat precaut din punct de vedere legal în cazul construcţiei demarate fără autorizaţiile de rigoare pe Dem Rădulescu nr. 53-55, amendând, după cum a spus în conferinţa de presă de vineri, 27 ianuarie a.c., societatea Cuore Nero SRL, luni, 30 ianuarie (cu 24 de ore înainte şedinţei CL) este înregistrat Raportul nr 3.367 întocmit de Direcţia Urbanism prin care se propune aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) necesar continuării investiţiei imobiliare. Să se fi conformat aşa repede, de vineri până luni, dezvoltatorul imobiliar “exigenţelor” lui Mircia Gutău? Cam caraghioasă inconsecvenţa primarului, ori măcar a subalternilor din primărie, nu credeţi?

Pe acest subiect citişi şi  Gutău, mai precaut sau şi mai hotărât după necazul din 2006?

Recomandăm consilierilor locali să citească foarte atent toate proiectele

Bomboana pe colivă sau, dacă preferaţi, cireaşa de pe tort o pune în şedinţa de marţi a CL proiectul de hotărâre privind actualizarea tarifului de depozitare la Depozitul de Deşeuri Feţeni, întocmit în baza unui raport (nr. 550/25 ianuarie 2017) realizat de Serviciul Public de Administrare şi Întreţinere Străzi (fostul DADP) din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea. Pentru 2017, noul tarif va fi de 147,29 lei/tonă fără TVA.
Nu ştim exact ce studii au angajaţii serviciului care au întocmit nota de fundamentare anexată, împreună cu raportul de specialitate, proiectului de HCL. Cert este că, dacă studiem atent totalul costurilor menţionate la finalul notei de fundamentare, documente postate pe site-ul primăriei, se pare că au reuşit să revoluţioneze calculele contabile. Altfel e greu să explici cum aduni “lei/tonă” şi “lei/lună” şi suma iese tot în “lei/tonă”. Să sperăm că toţi consilierii au ochelarii la ei şi atenţia cuvenită măcar în plen, dacă în şedinţele pe comisii nu au sesizat enormitatea.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.