147 total views

Traian Băsescu, în dorinţa nemăsurată de a rămâne la putere, desfăşoara în opinia sa, jocuri de culise extrem de inteligente, dar din păcate, extrem de străvezii. Traian Băsescu este conştient că minusculul său partid nu poate să acumuleze atât capital electoral, încât să fie prezent în turul doi al alegerilor prezidenţiale din această toamnă.

Ca să-şi maximizeze şansele, Traian Băsescu a imaginat următorul plan:

– Voturile din partea dreaptă a eşicherului politic trebuie coagulate în mâna unui om care să fie creaţia sa. Uitându-se în curtea proprie, Traian Băsescu a constatat că ‘’omul de serviciu”, Emil Boc, de la 1la 8, nu mai poate fi folosit deoarece s-a tocit de atâta utilizare. Singura care a rămas, eterna, fascinanta şi purtătoare de frunză”, Elena Udrea, nu putea fi lansată la apă mai devreme de luna septembrie, ca să nu aibă timp inamicii să o lovească atât de dur, încât să-i strice aura subprezidenţială. Pentru acest lucru, Traian Băsescu l-a aruncat în luptă pe “gladiatorul “ Cristian Diaconescu, un etern candidat la funcţii de preşedinte, dar tot atât de etern perdant al acestor funcţii.

– După ce a liniştit PMP-ul, Traian Băsescu a trecut la planul de acumulare de voturi de pe partea dreaptă. În acest sens, prima mişcare a fost să-l introducă pe Mihai Răzvan Ungureanu în PDL, ştiut fiind faptul că PDL-ul îşi desemnase un candidat la preşedinţie în persoana lui Cătălin Predoiu. Concluzia, Mihai Răzvan Ungureanu – scos din joc !

– Uitând că în 2009 îl considera un individ şters, fără personalitate şi incapabil să guverneze o ţară, Băsescu s-a apucat să-i facă declaraţii de iubire lui Klaus Iohannis, după ce acesta ”a descălecat” la conducerea PNL-ului şi a fost declarat candidatul ACL (PNL+PDL) la alegerile prezidenţiale. Sigur, Traian Băsescu ştie că Iohannis în această toamnă va fi scos din competiţie de justiţia românească, care-l va sancţiona la plângerea ANI cu verdictul de incompatibil, împiedicând-l să ocupe funcţii publice.

– Pentru electorii de dreapta, care vor un stat scăpat de orice fapte de corupţie, Traian Băsescu a lansat-o în luptă pe “justiţiara de serviciu”, Monica Macovei. Aceasta nu are un capital electoral deosebit, dar poate să aducă ideea de justiţie în campania electorală, lucru care i-ar mai aduce lui Traian Băsescu în tolbă nişte voturi, care, altfel nu s-ar putea lipi de ilustra sa pupilă, Elena Udrea, personajul principal în câteva scandaluri de corupţie răsunătoare ( gala Bute, telecabina de la Vulcan şi altele).

Prin manevrarea consecutivă a susţinerii cu repudierea, Traian Băsescu speră că la sfârşitul campaniei electorale, electoratul de dreapta să o considere pe Elena Udrea, nu o nouă “Elena a României” (Lupescu-Ceauşescu), ci un candidat credibil să-l înfrângă pe actualul prim ministru, Victor Ponta, candidatul stângii româneşti la alegerile prezidenţiale.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.