1,183 total views

…în sistemul medical existent în subordinea Consiliului Județean Vâlcea. Se cunoaște că unitățile medicale de pe raza municipiului beneficiază de mai multe proiecte, în derulare, pentru modernizarea și dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație. Cu toate astea, se pare că investițiile nu sunt totuși suficiente și pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate.

În acest sens, executivul județean, în urma unei propuneri făcută de Dan Ponoran, managerul SJU Vâlcea, a analizat și a propus, în ședința ordinară din 27 ianuarie, acordarea de stimulente financiare pentru personalul medical, dar și cel de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Astfel, consilierii județeni au dat un vot „pentru” plata stimulentelor care se va face lunar, în limita a două salarii minime brute pe țară. Finanțarea, în valoare de cca 700.000 lei, este asigurată din veniturile proprii ale SJU Vâlcea, cu încadrarea în bugetul aprobat. Ca în fiecare an, Dan Ponoran, directorul Spitalului Județean Vâlcea, în calitate de ordonator de credite, va răspunde de modul de stabilire și acordare a stimulentelor financiare, dar și de întocmirea, aprobarea, și aplicarea Regulamentului de acordare a acestora.

La sfârșitul săptămânii care tocmai s-a încheiat, la sediul CJ Vâlcea a avut loc Conferința de lansare a Campaniei de Testare pentru Depistarea Hepatitelor Virale B/D și C, în județul Vâlcea. Așadar, la început de an, personalul medical este răsplătit cu stimulente financiare, iar cetățenii cu testare gratuită pentru hepatitele virale, totul din partea Institutului Clinic Fundeni și a Asociației Române Anti-SIDA (ARAS). Campania de testare este finanțată printr-un program european și se va derula pe o perioadă de șase luni prin intermediul a 33 de cabinete de medicină de familie afiliate. Prevenția este prima fază a sănătății, constând în măsuri luate pentru prevenirea unei boli. Cu cât suntem mai atenți cu sănătatea noastră, cu atât avem șanse mai mari să ducem o viață mai lungă și mai sănătoasă.

De ce prevenție? Păi, sănătate, timp, bani și salvarea vieții! Deci, mergi la testare punându-ți sănătatea pe primul loc!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.