200 total views

… președinții comisiilor de concurs și nu mai este loc de „n-am știut”, „n-am văzut”, în condițiile în care noi am observat și am cerut public anularea concursurilor.

În urma articolului cu titlul „Pe cine mai trebuie Ștefan Prală să mulțumească”, am promovat noile locuri de muncă pe care ABA Olt le-a scos la concurs. În acest sens, „conducătorii locurilor de muncă implicate în articolul publicat”, au transmis publicației, vineri 24 mai 2019, un drept la replică, „informațiile fiind emise în scris sub semnătură”. Tot în aceeași zi, am publicat și articolul cu titlul „ Ștefan Prală: urgent anulați concursurile”, iar detaliile, pentru a nu le mai repeta, se pot reciti AICI.

Dacă pentru primul articol conducerea administrației vâlcene a dorit să lămurească situația locurilor de muncă scoase la concurs, și ne bucurăm că a făcut-o, pentru cel de-al doilea articol aceeași conducere nu a avut nici o replică. În opinia noastră, acest articol ar fi avut nevoie de un drept la replică din partea conducerii, dar ce să spună? Să ne mustre că am observat cum s-a încălcat legea concursurilor? Nu avea cum!

Concret, am menționat că pentru postul de șofer și electrician s-a încălcat dreptul participanților la contestația pe care ar fi putut să o depună un terț nemulțumit în urma selecției dosarelor a candidaților admiși și i-am cerut public lui Ștefan Prală să anuleze concursurile pentru posturile respective. Dar nu! Concursurile au avut loc exact în ziua stabilită conform calendar – 28 mai – și astăzi avem și rezultatul.

Pentru postul de șofer au fost 5 candidați admiși prin dosare, iar la proba scrisă au fost 4 respinși cu medii de – 39,66, 43,66, 29,00, 19,33 – și 1 admis cu media – 86,00. Pentru cele două posturi de electrician au fost 10 candidați admiși prin dosare, iar la proba scrisă au fost 3 absenți, 1 respins cu media 43,33 și 6 admiși cu medii de – 96,67, 93,33, 73,33, 60,00, 63,33, 53,33.

Curios, în urma rezultatelor la proba scrisă și candidații pentru postul de șofer și candidații pentru posturile de electrician au avut drept de contestație. Deci, este clar că la selecția dosarelor s-a încălcat acest drept și s-a mandat continuarea procedurilor de desfășurare a concursurilor. Cu alte cuvinte, deși am solicitat public anularea concursurilor, și pentru care se putea relua procedura pentru intrarea în legalitate, președinții comisiilor de concurs au încălcat drepturile concurenților girați fiind chiar de șeful lor – Ștefan Prală.

Se știe că după afişarea rezultatelor obţinute la selecţia dosarelor, proba scrisă şi/sau proba practică şi interviu, după caz, candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţie în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor, respectiv de la data afişării rezultatului probei scrise şi/sau a probei practice şi a interviului, sub sancţiunea decăderii din acest drept.

Concluzia?

La ABA Olt se încalcă legea și toți angajații închid ochii pentru că vor să-și păstreze locurile călduțe și bine plătite și multe cam nemuncite.

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.