3,856 total views
…și trebuie să ai și tu răbdare să citești ceea ce au am avut răbdare să verific, pentru a ști și tu cine vrea să ajungă vicepreședinte la Consiliul Județean Vâlcea, un individ care face jocurile baronilor PSD, infractorilor sau pușcăriașilor. Din postura de director al ABA Olt, a dat contractele pe bani publici către firmele controlate de oameni cu greutate și mai mult ca sigur impuse politic de PSD. Foarte multe din aceste contracte le putem suspecta de parandărăt, pentru că numai cine nu-l cunoaște pe Prală Ștefan nu ar crede așa ceva. Așadar, au curs banii publici din ABA Olt, la comanda lui Prală.
Iată mai jos de ce nu trebuie să votați pentru CJ Vâlcea lista PER, pe care Prală Ștefan ocupă un loc onorific, iar Mircia Gutău i-a promis funcția de vicepreședinte, funcție din care probabil va face ce a făcut și la ABA Olt, dezmăț pe bani publici. Mircia Gutău nu îl ține degeaba lângă el!
Achizițiile pentru anul 2018…doar cele care ne-au atras atenția…
Astăzi facem public câteva contracte prestări servicii și furnizare produse, care pot fi considerate de organele de control extrem de importante. Mai mult, conducerea ANAR poate se trezește și solicită un audit serios, să verifice cum a putut Prală Ștefan să semneze într-o singură zi 12 contracte, cum s-au putut achiziționa într-o singură lună atâtea utilaje și mașini la costuri foarte mari, de ce costurile cu paza pentru SGAuri sunt atât de mari, care a fost procedura de achiziție a tuturor contractelor încheiate ???
Prală Ștefan are serioase înclinații în domeniul auto…
În articolul anterior menționam că în primele 2 luni de mandat (2017), Prală a încheiat contracte prestări servicii pentru furnizare utilaje și autoturisme în valoare de 6.500.000 lei. În 2018, vedem un alt interes pentru achiziții utilaje și mașini, plus contracte de reparții sau achiziție lubrifianți și anvelope. Interesant de verificat cum au fost achiziționate aceste utilaje, ce procedură a stat la baza achiziției – licitații, încredințare directă, ce anume?
Contracte prestări servicii – reparații și întreținere auto – 320.600 lei
Autogab SRL – pentru SGA Olt – 100.000 lei
Transcom Iony – pentru SGA Sibiu – 100.000 lei
MHS Truck Service – peste 7,5 tone, pentru SGA Sibiu și SGA Brașov – 47.600 lei
SC Kratos SRL – pentru SGA Brașov și SGA Covasna – 73.000 lei
Contracte prestări servicii – furnizare utilaje și mașini – 8.540.000 lei
19 iulie – IRCAT – excavator – 1.480.000 lei
20 iulie – SC RET Utilaje SRL – autobetonieră, 2 buc – 680.000 lei
20 iulie – SC RET Utilaje SRL – buldozer pe șenile, 2 buc – 2.500.000 lei
24 iulie – Nurvil – autoutilitară de teren, 2 buc – 400.000 lei
31 iulie – Briaris – autobasculantă – 680.000 lei
4 septembrie – AJG Trucks & Trailers SRL – tractoare 3 buc – 1.000.000 lei
13 septembrie – SC Mecomag HV – Utilaj independent pentru curățat albii de râu – 1.800.000 lei
SC Varo SRL – lubrifianți și anvelope – 286.000 lei
Vedem și în acest an alte utilaje cumpărate de ABA Olt, în condițiile în care toate lucrările le-au dat la terțe firme. Până la urmă, unde sunt aceste utilaje, cine le folosește și la ce lucrări?
Contracte servicii proiectare – 23 august – 5 contracte – 320.000 lei
Aquaproiect – 220.000 lei pentru lucrări în județul Vâlcea – Nicolae Bălcescu și Horezu – 2 contracte
HEC – 100.000 lei pentru servicii de proiectare în județele Brașov și Covasna – 3 contracte
Contracte servicii proiectare – 24 august – 6 contracte – 555.000 lei
Aquacon – 120.000 lei pentru servicii de proiectare în județele Covasna și Olt – 3 contracte
Aquaprociv Proiect – 435.000 lei pentru servicii de proiectare în județele unde există „iazul morților”, „Timișul sec”, „pârâu Casin și Ruseni” – 3 contracte
Contracte lucrări de execuție – 3 septembrie – 12 contracte – 21.950.000 lei
Asocierea Winfor Trade cu Aquapark – 5.000.000 lei lucrări în județul Covasna – 2 contracte
Cazicom SRL – 3.250.000 lei execuție lucrări în județul Brașov și Covasna – 4 contracte
Agrotur Carisa 2006 și 2007 – 1.300.000 lei lucrări de execuție în județul Brașov – 2 contracte
Aquadinamic Instal SRL – 2.000.000 lei lucrări de execuție în județul Vâlcea – 2 contracte
Bica SRL – 10.400.000 lei lucrări de execuție în județul Vâlcea – 2 contracte
Contracte lucrări de execuție – 12 octombrie – 7 contracte – 15.950.000 lei
Asocierea Agrotur Carisa și Cazicom – 1.000.000 lei, lucrări în Covasna – 1 contract
SC BS Recycling – 2.250.000 lei, lucrări în județul Vâlcea – 4 contracte
Asocierea SC Aqua Dinamic cu Impecabil SRL – 3.400.000 lei, lucrări în județul Vâlcea – 1 contrac
SC Beny Alex SRL – 9.300.000 lei, lucrări în județul Olt – 1 contract
Pentru lucrările executate de SC BS Recycling SRL și Asocierea SC Aqua Dinamic Instal SRL (ABA Olt nu ne dă titulatura exactă a societății) și Impecabil, procedura de selecție a operatorilor economici, responsabili cu execuția, proiectarea, expertiza, verificarea și supravegherea tehnică a obiectivelor de investiții mai sus menționate, s-a stabilit de către forul tutelar ANAR, în conformitate cu criteriile solicitate în procedura de lucru PL 44 – metotdologia de achiziționare lucrări prin procedura de negociere fără publicarea unui anunț de participare, pentru situații de forță majoră din surse proprii. Prin Decizia nr. 584/25.09.2018, ANAR a aprobat fonduri din surse proprii pentru refacerea în regim de urgență de către ABA Olt a lucrărilor mai sus enunțate.
Lucările de execuție sunt pentru – îndiguire, regularizare, amenajare, decolmatare pârâuri, apărare de mal, reabilitare, amenajare complexă a afluenților Oltului, extindere prin etajare, montare pilaștri, evaluare a stării de siguranță a barajelor și lacurilor, combaterea inundațiilor, consolidare albii și multe alte lucrări.
Servicii pază SGAuri – 3.700.000 lei
Sherif Guard – servicii pază și protecție pentru SGA Harghita – 1.500.000 lei
SC Morani Security SRL – servicii pază și protecție pentru SGA Brașov – 2.200.000 lei
Și lista contractelor de prestări servicii pe anul 2018, încheiate pentru – servicii, execuție lucrări, furnizare, servicii proiectare – este una destul de consistentă, în acest articol am dorit să aducem în prim plan contractele suspecte și care pot face obiectul unor cercetări de orice natură – internă, externă.
Contracte pentru societăți cu mari probleme penale
Winfor Trade SRL – Harghita – domeniul de activitate – lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor – execută îndiguiri pârâu. Societatea are legătură cu Aqua Park SRL, fiind asociați în alte lucrări pe diferite județe. Firma aparține UDMRistului Iosif Moldovan – fost deputat în legislația 2012 – 2016, fost director al Companiei Naționale a Uraniului, fost director executiv în CJ Harghita, secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor 2012 sau consilier în economia mediului.
Aquapark SRL – nu există, în schimb există Aqua Park SRL, ABA Olt redă cu intenție denumirea incorectă a societății anchetată de DNA, suspectă fiind de „valoarea umflată a contractelor pentru a acoperi parandărătul beneficiarului”. Mai mult, firma nemțeană specializată în lucrări de construcții a drumurilor este un fel de Dumnezeu al contractelor pe bani publici. Societatea este controlată de Gheorghe Vlasie care se află în centrul unei investigații de proporții și este cumătrul inculpatului Ionel Arsene (TdV a mai scris despre acest ilustru personaj), președintele CJ Neamț – baronul PSD de Neamț.
Și vedem un Prală Ștefan care a transmis invitație de participare la lucrările de pe bazinul hidrografic Olt, unei societăți cercetate de DNA, care aparține unui baron PSD și este abonată la banul public, iar lucările obținute în mare parte sunt fără licitație și pe situații de urgență, unde costul lucrărilor, din obișnuința conducerii, se pare că este umflat. Să nu mai vorbim că aproape toate lucrările încredeințate de ANAR sunt cercetate de DNA.
Cu siguranță Prală Ștefan nu era străin de cele mai sus prezentate, iar la cea mai mică căutare pe internet se găsesc pagini întregi despre această societate, dar și despre cel care o administrează. Contractele mai mult ca sigur au fost cu dedicație și probabil că și aici s-a folosit un preț umflat pentru parandărătul beneficiarului. Mai multe puteți citi AICI.
Aqua Dinamic SRL – din București, Sector 1, este de fapt Aqua Dinamic Instal SRL (ABA Olt și aici evită să redea denumirea exactă a societății) domeniul de activitate – construcții hidrotehnice – a executat lucrări în județul Vâlcea, iar mai multe despre aceasta puteți citi AICI. Mai mult, cum se face că firma din București îl ia asociat pe SC Impecabil SRL, din Vâlcea, societate controlată și condusă de Dan Ploscă, abonat la bugetul local municipal, omul de maximă încredere al lui Mircia Gutău – suspectat și el de contracte ce aduc parandărâtul unde trebuie.
SC BS Recycling SRL – din Cluj Napoca, domeniul de activitate – lucrări de demolare a construcțiilor – execută lucrări de îndiguire, regularizare, consolidare și decolmatare pârâuri, în județul Vâlcea. Societatea are legătură cu perchezițiile de acum ț ani, de la firma BS Group, implicată în mafia excavatoarelor. Firma BS Recycling, potrivit stiridecluj.ro, este reprezentată de o anume Cipriana Bot care este sora patronului de la BS Group. Mai multe puteți citi AICI și AICI.
SC Beny Alex SRL – din Satu Mare, domeniul de activitate – construcții hidrotehnice – a executat lucrarea denumită „punerea în siguranță a amenajării hidrotehnice Caracal, jut Olt”. Patronul societății, Vasile Țântaș, este oșanul cu o avere care-l pleasează printre cei mai bogați români și este cunoscut și pentru aventurile penale ale beizadelelor sale, care au omorât și schingiuit oameni în accidente rutiere. Controversatul om de afaceri are și el un bogat istoric penal, fiind acuzat de trafic de influență, iar în 2017 a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu executare. Deci, vorbim de o societate care aparține unui individ cu numeroase probleme penale. Mai multe puteți citi AICI.
Vedem firme cercetate de DNA și care aparțin baronilor PSD, care au fost invitate de Ștefan Prală pentru e executa lucrări chiar dacă nu corespund cu un cod CAEN pentru lucrările prestate, adică construcții hidrotehnice. Vedem firmă din București care se asociază cu firmă din Vâlcea, deși nu au sigur nici o legătură. Putem bănui o negociere gen – „îți dau lucrarea asta că m-a obligat x, dar și tu mi-l iei asocitat pe y că trebuie și noi să trăim”. Cum a ajuns Ștefan Prală să invite aceste firme din Satu Mare, Cluj, București, Neamț, pentru a le încredința lucrări directe? De unde a știut de ele dacă nu impuse de cineva anume? Vedem că sunt firme PSDiste sau cu patroni care au legătură cu fostul PDL.
Urmează achiziții 2019
SURSA FOTO/ZIARUL DE VÂLCEA