837 total views

Locuitorii din comuna vecină a Râmnicului au mai puţin de două zile să conteste eliberarea de către APM Vâlcea a autorizaţiei solicitate de New Recycling

statie-deseuri

New Recycling, o firmă din grupul Romprest, vrea să monteze o staţie mobilă tip Doppstadt – Germania “pentru sortarea deşeurilor nepericuloase” în satul Bogdăneşti din comuna Bujoreni, în imediata apropiere a zonei rezidenţiale din nordul Râmnicului. De fapt, toată staţia de sortare este formată dintr-un utilaj mobil care, chipurile, va “sorta” toate deşeurile din Râmnicu Vâlcea.
Totul se face fără ştiinţa locuitorilor din zonă şi fără ca ei sa fie consultaţi cu adevărat cu privire la această staţie de sortare din apropierea locuinţelor lor. Ei mai au la dispoziţie nici două zile din perioada legală de depunere a observaţiilor si contestaţiilor la emiterea Autorizaţiei de mediu pentru staţia de sortare (15 zile cu începere din 19.10.2015).

URBANConform anunţului din Jurnalul Naţional, deşeurile vor fi stocate şi comercializate

La licitaţia pentru colectarea deşeurilor din 14 ianuarie a.c., Romprest a depus un contract cu o staţie de sortare a deşeurilor din Bucureşti. După începerea contractului de salubrizare cu Primăria Râmnicului, din 18 august, societatea a mutat sortarea deşeurilor la Drăgăşani (numai 3% din cantitatea de deşeuri colectate din municipiul reşedinţă de judeţ putea merge la sortare în Drăgăşani). Acum, Romprest vrea să sorteze deşeurile colectate din Râmnicu Vâlcea în comuna vecină, Bujoreni, sat Bogdăneşti nr 346 BIS, foarte aproape de casele locuitorilor din zonă şi fără ca aceştia să aibă habar. Dovadă în acest sens stă anunţul publicat vineri, 16 octombrie, de societatea New Recycling SRL, informaţie publică postată şi pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vâlcea. Conform anunţului, în Bujoreni ar urma să fie colectate, tratate şi eliminate deşeurile nepericuloase, recuperate reciclabilele, depozitarea şi comercializarea lor. “SC New-Recycling SRL, cu sediul social în oraşul Drăgăşani, Str. Mihail Hogalniceanu nr. 35A, judeţul Vâlcea, a depus documentaţia tehnică în vederea obţinerii autorizaţiei de mediu pentru activităţile: 3811- Colectarea deşeurilor nepericuloase; 3821 tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase; 3882 recuperarea materialelor reciclabile sortate (metalice şi nemetalice) 5210 Depozitari; 4677- Comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor, în punctul de lucru situat în comuna Bujoreni, satul Bogdăneşti nr. 346 Bis. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Str. Remus Bellu nr. 6, Rm Vâlcea. Eventualele contestaţii şi sugestii legate de activate se vor depune în scris sub semnătură şi cu datele de identificare la APM Vâlcea. Data limită până la care se primesc propuneri şi contestaţii este de 15 zile. APM nu ia în considerare propunerile şi contestaţiile care intervin după acest termen” este anunţul publicat de Jurnalul Naţional, vineri, 16 octombrie 2010, în pagina 11 – Anunţuri.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.