36 total views

Directorul SRI, dl. George Maior, a fost ieri audiat de către Comisiile Parlamentului, vis-a-vis de întrebarea ce frământă pe toată lumea : ‘’A ştiut Traian Băsescu de cumetria infracţională dintre fratele său şi Bercea Mondialu’’ ?

Sincer, am asteptat cu interes depoziţia directorului SRI deoarece, în toată această isterie mediatică declanşată de o săptămână încoace, era nevoie şi de o voce a raţiunii. Şi această voce a fost a unui profesionist, care cu foarte mult calm si extrem de multe argumente, a arătat încă o dată, că SRI nu este nici pe departe poliţia politică a vreunui politician, chiar dacă acesta este preşedintele ţării sau primul ministru.

Profesionistul George Maior a arătat că instituţia pe care o conduce a efectuat activităţi informative faţă de activitatea infracţională a lui Bercea Mondial începânâd din 2001. Preşedintele Traian Băsescu a primit o informare de la această structură informativă în 2011, dar ea nu viza şi legătura de afaceri dintre Bercea Mondialu şi Mircea Băsescu.
O altă întrebare naşte însă, depozitia directorului SRI. Ce au făcut organele statului român, ANAF, DNA, Secretariat General al Guvernului şi ministere de resort care au primit notele informative ale serviciului, legate de activitatea infracţională a lui Bercea Mondialu ?

De ce acest infractor extraordinar de periculos pentru societatea românească nu a fost cercetat şi condamnat pentru multiplele sale acte infracţionale economice ? Dacă nu l-ar fi înjunghiat pe nepotul său, Bercea Mondialul era şi astăzi o adevărată ‘’maşină de făcut bani’’ sfidând orice organism al statului român şi demonstrând încă o dată slăbiciunea acestor organe.

Cum este posibil ca ANAF-ul să nu îl ancheteze pe Bercea Mondial pentru evaziune fiscală în niciun moment deşi anual SRI a alcătuit note informative referitoare la această situaţie ? Ce au făcut organele statului din judeţul Olt, în frunte cu prefectura judeţului, ca să interzică activitatea infracţionala a lui Bercea Mondialu ?
Cum a putut Preşedintele României ca pe 8 septembrie 2009 să se asocieze în pozele de grup cu acest infractor notoriu ?
Singurul lucru bun, este prestaţia serviciului român de informaţii, o prestaţie profesionistă , în limitele legii în vigoare şi care ne dă speranţa că acest serviciu nu este şi nu va fi niciodată aservit intereselor politice.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.