291 total views

Observăm că Spitalul Județean Vâlcea, mai nou, a devenit instituția pe care oamenii politici încearcă să-și facă imagine și să câștige eventual capital electoral, dar cu atacuri murdare. Pentru asta, managerul spitalului Dan Ponoran susține că nu va mai răspunde acestor atacuri murdare, iar comunicatul remis și mai jos publicat fiind ultimul în acest sens.

O problemă în județul nostru, și cu siguranță în majoritatea, este relația dintre administrația publică și mediul politic, un fenomen dificil care atrage după sine schimbări importante, mai ales la nivelul funcțiilor de conducere, în administrația publică. La general vorbind, în ultima vreme, atitudinea clasei politice este una de care cetățeanul s-a cam săturat, ea ieșind din contextul definiției de foarte mult timp. Constatăm tot mai des că politica nu mai este decât un lux care le conferă unora prioritatea să stea în siguranță acasă și, mai mult, se joacă doar cu actori slabi și un public pe măsură.

Este bine că actorii scenei politice locale se implică în viața socială pentru a rezolva necesitățile cetățeanului de rând, evident fiind că acest lucru nu mai poate fi rezolvat fără un parteneriat politico-administrativ, dar când politicul intervine doar pentru imagine adesea riscă ridicolul. Un exemplu de acest gen este al celor de la USR Vâlcea, și nu este prima dată, care au riscat, s-au implicat, dar de multe ori nu s-au informat. Și iată că ne aflăm în fața unui comunicat de presă remis de conducerea SJU Vâlcea care taxează neinformarea pentru că nu acceptă să stea să se uite cum este „tăvălită” prin comunicatele USR în care acuzația „întâi ne ignoră, apoi ne mint”, nu are susținere.

Ne dorim ca opoziția să taxeze prostia, nepăsarea, neimplicarea ori greșelile aleșilor fie ei pe scaun de senator, deputat, președinte de județ, primar sau directori de instituții, dar să taxeze aplicat și doar după ce s-a informat foarte bine despre subiectul pe care îl are în vedere a-l promova. Altfel, în următorii doi ani electorali, se pare că vom vedea tot mai multe comunicate ca cel promovat de conducerea Spitalului Județean Vâlcea, iar opoziția va pierde iar.

Așadar, că vorbim de USR, PNL sau alte partide din opoziție care transmit din când în când comunicate de presă în ideea că se ridică în ochii electoratului prin astfel de acțiuni care le dovedește implicarea, nu fac decât să scadă, pentru că iată puterea reacționează și îi face mincinoși. Și pe bună dreptate.

Aprobăm implicarea USR, dar așteptăm comunicate susținute corect!

Comunicat SJU Vâlcea

În urma apariției în spațiul public a unor acuze mincinoase aduse conducerii Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, de către filiala Vâlcea a partidului Uniunea Salvați România, referitoare la includerea SJU Vâlcea în Programul Național de Tromboliză Intravenoasă pentru pacienții cu accident cerebral acut ischemic, facem următoarele precizări:

se minte cu bună știință când se afirmă Abia după ce USR Vâlcea a semnalat această problemă în spațiul public în data de 6 februarie 2019, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a anunțat în data de 11 martie 2019 un concurs pentru ocuparea celui de-al patrulea post de radiolog necesar includerii județului Vâlcea în Programul Național de Tromboliză Intravenoasă.

în data de 26.10.2018 s-a publicat pe site-ul www.sjv.ro, precum și în ziarul Viața Medicală nr. 43/26.10.2019, anunțul de organizare al unui concurs pentru ocuparea unui post de medic specialist radiologie și imagistică medicală cu competența computer tomograf. Din păcate, postul nu a fost ocupat.

– la data de 30 ianuarie 2019 (anterior datei de 06 februarie 2019) s-a primit de la Consiliul Județean Vâlcea Dispoziția cu nr. 33/30.01.2019 pentru aprobarea scoaterii la concurs din nou a unui post de medic radiolog. Postul a fost publicat în ziarul Viața Medicală nr. 10/08.03.2019;

– anexăm toate aceste documente pentru ca cetățenii județului Vâlcea să afle adevărul și vă asigurăm că toate aceste demersuri respectă cadrul legal tocmai pentru a asigura o bună desfășurare a concursurilor de ocupare a posturilor vacante de medici;

în ultimii ani s-au depus toate eforturile LEGALE pentru remedierea cât mai urgentă a situației privind deficitul de medici din unele specialități medicale;

– se încearcă de la o vreme atragerea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea în bătălia politică și folosirea SJU Vâlcea pentru atacuri politice;

Revenim cu rugămintea adresată TUTUROR PARTIDELOR POLITICE – să încerce să își desfășoare lupta politică fără să implice Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Nu vom mai răspunde acestor atacuri murdare ale unor oameni politici care încearcă să își facă imagine și să câștige puncte electorale prin implicarea SJU Vâlcea.

Informațiile USR pe pagina oficială de facebook

Sănătatea NU are culoare politică!

Incompetența managerială de la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea lasă deocamdată județul în afara Programului Național de Tromboliză Intravenoasă. Pacienții din aproape toate județele României pot beneficia de acest tratament vital, dar vâlcenii încă mai așteaptă. Abia după ce USR Vâlcea a semnalat această problemă în spațiul public în data de 6 februarie 2019, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a anunțat în data de 11 martie 2019 un concurs pentru ocuparea celui de-al patrulea post de radiolog necesar includerii județului Vâlcea în Programul Național de Tromboliză Intravenoasă. Vom urmări demersurile Spitalului Județean de Urgență Vâlcea în această direcție, pentru a ne asigura că pacienții vâlceni vor putea beneficia în cele din urmă de tromboliză intravenoasă. Întâi ne ignoră. Apoi ne mint. În cele din urmă vom avea câștig de cauză!”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.