511 total views

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Dumitru Tărăşenie, asigură toţi pacienţii, care sunt sau vor fi internaţi în unitatea sanitară vâlceană, de tot sprijinul noii conduceri, dar şi de sprijinul liberalilor.

Doru-Tarasenie

Aseară, într-o emisiune reluată, în calitate de reprezentant al echipei PNL şi nu doar în calitate de preşedinte al CA din cadrul SJU Vâlcea, l-am văzut pe consilierul judeţean,Dumitru Tărăşenie expunând o serie de probleme ale Spitalului Judeţean Vâlcea. O telespectatoare a intrat în direct şi i-a adus la cunoştinţă acestuia că în spital există încă mafie şi că medicamentele în continuare se fură de către personalul medical (asistente), de la pacienţi. Aceasta a susţinut că, în perioada când a fost internată în unitatea vâlceană, a primit de la asistentă un bileţel neparafat şi pe care era trecută medicaţia care trebuia cumpărată de la farmacie. În cele din urmă s-a prezentat cu bileţelul la directorul spitalului, Dan Ponoran, şi l-a rugat să se ia o măsură în acest sens.
După ce cazul a fost prezentat, Dumitru Tărăşenie a răspuns acuzaţiilor aduse personalului medical şi a încercat oarecum să dreagă situaţia susţinând că “sigur conducerea unităţii a demarat o anchetă administrativă să identifice persoana din spital care a făcut actul acesta de indisciplină, dar o să verific să vedem la ce concluzie s-a ajuns”.
În altă ordine de idei, liberalul solicită tuturor pacienţilor, care sunt sau vor fi internaţi în unitatea sanitară vâlceană, ca atunci când primesc un astfel de bileţel, să se adreseze, imediat, managerului spitalului, dr. Ponoran, care are biroul la parter în incinta unităţii sanitare.
Pe finalul emisiunii a intrat în direct şi managerul SJU Vâlcea, Dan Ponoran, care susţine că au fost două cazuri..o reţetă şi un bileţel, într-adevăr:…“ am făcut şedinţă în aceeaşi zi, am avut şi o prelucrare cu personalul şi sperăm că vor înţelege, că nu pot să mai facă aşa ceva. Procedura se va rezolva intern, am vorbit cu pacienta şi am ajuns la o concluzie…este mai greu să facem anumite demersuri, doar poliţia poate să facă mai mult, eu nu pot, nu am o probă grafologică să iau o măsură să văd cine a scris…”.
Ponoran a amintit în intervenţia telefonică şi faptul că a doua zi, după incidentul cu bileţelul, a dat şi un comunicat de presă din care reiese faptul că, de acum, pacienţii internaţi care vor solicita o anumită medicaţie şi spitalul nu o oare, să o cumpere şi i se va deconta de către spital cheltuiala.

Preşedintele CA, Dumitru Tărăşenie dă asigurări că se fac toate demersurile necesare pentru ca “bolnavul să nu mai aibă impresia că-şi plăteşte asigurarea în van, dar că totul trebuie făcut pas cu pas şi anume: primul pas a fost acesta, să nu se mai cumpere medicamente de către pacient; pasul doi, acreditarea spitalului, care s-a făcut; pasul trei, modul de a schimba calitatea personalului medial….că s-a depăşit faza când pacientul se ducea să-şi cumpere medicamentele, dar că mai sunt şi câteva excepţii, cum a fost cel cu bileţelul…vom fi necruţători, vom desface contractul de muncă şi nu vor mai face aşa ceva…s-au obişnuit cu un mod de muncă şi se pare că încă nu s-au trezit…voi aduce la cunoştinţă organizaţiei judeţene ceea ce se întâmplă… SJU Vâlcea este în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea…”

Pe final, îl întrebăm pe preşedintele CA al SJU, liberalul Dumitru Tărăşenie:
De ce trebuie să aduceţi la cunoştinţă problemele cu care se confruntă unitatea sanitară vâlceană, Organizaţiei Judeţene PNL dacă, aşa cum spuneţi, SJU este în subordinea CJ?
Ce treabă are un partid politic cu administraţia unei instituţii subordonată altei instituţii?

Atunci, tragem o concluzie pe care au mai tras-o şi alţii: CJ Vâlcea este condus de liderul judeţean PNL , Cristian Buican şi nu de Gheorghe Păsat, actualul preşedinte, iar tot ce mişcă sau ce nu mişcă în judeţ, trebuie raportat acestuia…

Totuşi, poate se informează şi preşedintele Consiliului Administraţiei al SJU, Dumitru Tărăşenie, că numai 200 de medicamente sunt decontate de CAS Vâlcea si deci, în mod obligatoriu trebuie să fie găsite în farmacia Spitalului Judeţean, restul medicamentelor putând fii găsite numai dacă SJU deţine resurse financiare. Asta, ca să se audă şi la Organizaţia Judeţeană PNLVâlcea!

Iar pentru managerul SJU, Dan Ponoran, avem o altă întrebare :
De ce pacientului care şi-a cumpărat pe cheltuiala sa, albumină de 3500 de lei, i s-a decontat suma abia „ieri” (…1,2…decembrie), dacă acest lucru s-a întâmplat în luna iulie, aşa cum aţi spus?

În comunicatul de presă nu este specificat că durează luni de zile pentru decontarea medicaţiei cumpărate de către pacient (iulie – decembrie…mult)!!!

 

Distribuie

3 comentarii

  1. PNL dicteaza la spital si achizitiile.Ca sa vedeti ca am dreptate in perioada urmatoare va fi scos la concurs postul de sef la noul compartiment unificat achizitii-aprovizionare.Si va fi castigat de un om de incredere.Apoi mergem la cumparaturi:vreo 2 milioane de euro pentru aparatura.Asta ca sa nu mai aveti niciun dubiu de ce se zbatea Tarasenie inca de acum vreo 2 ani ca mafia,ca banditii, ca vrajeli…Nu de dragul pacientilor!

  2. Astia cica dau examene zilele astea pentru posturile castigate deja de Costinea si Man!Nu se mai termina circul in tara asta…

    1. …ar fi si pacat sa se termine, atata timp cat exista papagali ca tine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.