1,248 total views

Astăzi, se împlinesc 50 de ani de la înființarea Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cel mai mare spital din județul nostru. Instituția medicală se află sub autoritatea Consiliului Județean Vâlcea, în baza unei HCJ, iar în cadrul acestei unități sanitare sunt deserviți pacienții întregului județ. Medicii și personalul sanitar de îngrijire au o ținută profesională și morală de înaltă calitate, în acest sens remarcându-se rezultatele obținute.

Preocuparea permanentă a unității sanitare județene este de a acorda servicii medicale de înaltă calitate, prin urmare toate eforturile SJUVL sunt direcționate către realizarea misiunii instituției – asigurarea și menținerea stării de sănătate a populației în condiții civilizate. În acest sens instituția își dorește să fie în primul rând un partener de încredere al cetățenilor, în condiții de stabilitate, profesionalism și eficiență.

Consiliul Județean Vâlcea, prin președinte Constantin Rădulescu, a alocat nenumărate fonduri europene, guvernamentale și locale pentru modernizarea și dotarea spitalului cu aparatură de ultimă generație. De exemplu, curând, a fost adusă aparatură nouă de radiologie, în data de 9 iunie a.c., ajungând la SJUVL primele echipamente medicale achiziționate în cadrul proiectului „Întărirea capacității Spiralului Județean de Urgență Vâlcea de gestionare a crizei sanitare COVID-19”. Este vorba despre două aparate mobile de radiologie pulmonară, cu o valoare de 740.000 lei, aparate ce vor fi repartizate la secția ATI, respectiv la secția Boli Infecțioase din cadrul acestei structuri medicale județene. Ca acestea, multe alte aparate și echipamente medicale au fost înlocuite cu cele de nouă generație.

Unitatea medicală, prin structura sa de profil, este asigurată de o asistență calificată de medici şi specialişti cu pregătire superioară, implicaţi profesional şi cuprinși permanent în diverse forme de pregătire de specialitate sau de management. Dotarea cu laboratoare şi mijloace de investigare de ultimă generație permite stabilirea de diagnostice corecte, în urma cărora pacienţilor le este aplicat tratamentul adecvat. Acest fapt permite ca, după eliminarea gravităţii efectelor stărilor acute, pacienţii să-şi poată continua tratamentul ambulatoriu.

Spitalul Județean Vâlcea este condus de dr. Ponoran Dan, alături fiindu-i o echipă formată din director medical – dr. Răzvan Costinea, dr. financiar contabil – Gogoață Corina, dr. îngrijiri medicale – Bobeanu Maria și medic coordonator S.P.I.A.A.M. – Cochintele Teodora Daniela.

Rădulescu Constantin și Dan Ponoran, pentru sistemul medical pe plan județean, au și au avut cea mai bună colaborare instituțională, iar rezultatele se văd – construire clădiri noi medicale și modernizarea tuturor secțiilor existente în Spitalul Județean Vâlcea, mai puțin Maternitatea! Aici, sunt proiecte în derulare care promit schimbarea întregului spital în următoarea perioadă.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.