541 total views

..și nu numai, ne informează cetățenii care au simț de răspundere și care ne-au transmis inclusiv imagini cu dezastrul ecologic care domnește pe teritoriul comunei.

Administrația locală condusă de Mircea Oprișor, primar PNL, doarme în Primărie, în timp ce locuitorii aruncă gunoiul în diferite zone ale localității. Indiferent că oamenii sunt răi și recurg la astfel de metode, primarul se face că nu vede, iar „interese de alt gen nu-i permit să ia măsuri cu aceștia”, preferând, probabil, ca în scurt timp, în comuna pe care o păstorește, să se dezvolte un focar de infecție și să se declare stare de urgență.

Cetățenii cu care am stat de vorbă ne spun că „foarte mulți aruncă gunoiul pe unde apucă și că toată localitatea este împânzită de „depozite” de gunoi”. Asta în condițiile în care, licitația pentru serviciul public de salubritate se pare că ar fi deja câștigată de o firmă din Mehedinți, care încă nu se grăbește să presteze și nimeni nu știe și de ce. Primarul nici el nu se grăbește să răspundă la telefon pentru a putea afla exact care sunt problemele și de ce s-a ajuns aici.

Din imagini se observă cum un depozit de gunoi contaminează Luncavățul, un râu care nu este în administrarea Primăriei Oteșani, ci în administrarea ANAR/ABA Olt. Nu știm nici această instituție ce monitorizare face pe apele din administrare, pentru că gunoaiele din imagini nu sunt de azi de ieri. Și dacă unele zac efectiv în apă, altele sunt pe mal, iar levigatul sigur tot în râu se scurge. Un lucru extrem de grav și nimeni nu sesizează pe nimeni. Bine că mai sunt cetățeni de bună credință care, când se duc în vizită pe la bunici, rude ori prieteni și văd acest dezastru, neavând „obligații” la primar, își permit să (ne) sesizeze.

„Drumul dintre Tomșani și Oteșani, a fost asfaltat, dar prima parte a fost porțiunea care aparține Tomșani, apoi, după ani de zile au asfaltat și cei de la Oteșani jumătatea lor. Acum este plin de gunoi, iar rugii de pe marginea drumului aproape că l-au acaparat. Cam asta e situația, deși primarul are destule persoane la ajutor social, persoane ce ar trebui puse la muncă să facă curățenie și să curățe drumul de rugi. Așa câștigă alegerile, cu cei de la ajutorul social și cu cei pe care îi lasă să-și construiască case sau anexe fără documente”, ne povestește un localnic.

Acest articol este o sesizare către toate organele cu drept de control și solicităm, totodată, clarificarea situației existente în comuna Oteșani. Sperăm ca în cel mai scurt timp să avem și un document oficial cu măsurile impuse și pe care să-l dăm publictății.

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.