368 total views

“Ați obosit, deja? Ghinion!” Asta le-a spus Președintele României Klaus Iohannis parlamentarilor PSD și ALDE în momentul în care le vorbea de la tribuna Parlamentului, într-un moment de criză politică nemaiîntâlnit în istoria recentă.

Un moment realmente istoric în care peste 600.000 de români le-au spus hotărât din stradă şi răspicat “Ajunge!” Un moment în care au protestat români şi la Drăgăşani, spre exemplu, unde nici în decembrie 1989 n-au ieşit oameni revoltaţi în stradă. “Aţi câştigat alegerile. Guvernaţi şi legiferaţi. Dar nu oricum!” Lucrurile astea spuse apăsat, chiar dacă de un personaj politic și el cu probleme nelămurite, sunt prea sensibile pentru urechile fudule și șezuturile nesimțite ale unor inși care au ajuns în Parlament datorită pupatului în fundul care trebuie, plătitului darului și bunăvoinței șefului cel mare. Asta am trimis noi (vorba vine, că s-au trimis ei între ei, în realitate), după reguli stabilite tot de ei, în forul legislativ suprem al țării. Și tot ei, când sunt prinși cu cioarecii-n vine, la o lumină aprinsă pe neaşteptate, se ţin cocoși. Sunt demnitari, dom`le, au drepturi şi privilegii pentru că i-au votat zeci de mii de români. Pe dracu, au votat! Au votat sigle sclipitoare şi vorbe aiuritoare, că oricum nu aveau ce altceva alege! Unul dacă ar fi candidat pe cont propriu nu ar fi primit voturi nici cât să apuce vreun consiliu local de orăşel de provincie. Acum, să venim la oile noastre.

Atitudinea unui președinte de stat trebuie să fie de mediator, nu de instigator!” Aşa. Şi?

Senatorul Bogdan Matei de la PSD şi deputaţii Vasile Cocoş, Daniela Oteşanu, Ştefan Ovidiu Popa, Eugen Neaţă – de la PSD, respectiv Dumitru Lovin de la ALDE sunt parlamentarii vâlcenilor care, după o lună de mirosit cum e pe la serviciul de stat plătit baban din banii publici, s-au indignat în timpul cuvântării Preşedintelui. Aşa veţi proceda de fiecare dată când nu vă va conveni ceva, neicuşorilor? De cei peste 3.500 de vâlceni care au protestat zile la rând în Râmnic nu vă pasă? E un număr egal de oameni cu cel care lucra, până acum nu mult timp, la Oltchim. Societatea aia recunoscută la nivel internaţional pe care tot ai voştri nu s-au lăsat până nu au pus-o pe butuci.
“Mie nu ni s-a părut o atitudine de președinte de Stat. Atitudinea unui președinte de stat trebuie să fie de mediator, nu de instigator. Cine îmi îngrădește mie dreptul ăsta (să plece din plen – n.n.). În Regulamentul Camerei nu scrie nicăieri că nu am dreptul ăsta. Nu ne-a impus nimeni asta” Acestea sunt vorbele şi mentalitatea unui tânăr şi proaspăt deputat, Şefan Ovidiu Popa, aproape cumnat cu fratele liderului PSD Vâlcea, preşedintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu. Pe cale de consecinţă, e cam clar ce au de gând pesediştii vâlceni. Ca şi liderii lor naţionali, n-au nicio treabă cu vâlcenii. Grupărilor lor să le meargă treaba.
Ne dăm seama cât de mari sunt şansele să se realizeze curând obiective importante pentru judeţ precum autostrada Sibiu – Piteşti sau susţinerea turismului vâlcean.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.