1,130 total views

…prin investiții asigurate din fonduri locale, guvernamentale ori europene și care s-au concretizat săptămâna aceasta prin semnarea mai multor contracte ce vor asigura începerea execuțiilor de modernizare/reabilitare clădiri ori achiziționare de aparatură medicală de ultimă generație.

Miercuri, 27 iulie 2022, în ședința de guvern a fost adoptată o hotărâre care stabilește cadrul legal pentru ca lucrările de modernizare la Spitalul Vechi, unitate medicală ce se află pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea, să intre în procedură de proiectare și execuție. Deși modernizarea Spitalului Vechi este un proiect început în urmă cu 4 ani, abia acum Compania Națională de Investiții (CNI) va organiza licitația în urma căreia peste 97 milioane lei vor fi investiți în modernizarea clădirilor, achiziționarea de aparatură medicală, dar și în lucrările de amenajare și sistematizare a parcului existent în curtea interioară a Spitalului. Lucrările vor începe cu reabilitarea Corpului C5 unde se află secțiile – Oftalmologie, Psihiatrie 2, Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, dar și a Compartimentului de Psihiatrie Infantilă.

Proiectele CJ, în domeniul sănătății, nu se opresc aici și suntem informați că începe inclusiv expertizarea și proiectarea pentru modernizarea Clinicii Balneare din Călimănești, o clădire de patrimoniu construită în urmă cu un secol și retrocedată proprietarilor de drept, dar achiziționată de CJVL în 2021. Imobilul, pentru că se afla într-un stadiu avansat de degradare care necesita ample lucrări de modernizare, iar proprietarii de drept nu aveau fondurile necesare unei investiții de amploare pentru reabilitare prin modernizare, a fost motivul principal care a dus la preluarea lui de către CJVL. Așadar, clădirea patrimoniu are nevoie stringentă de modernizare, reabilitare și dotare a Secției Exterioare de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Călimănești a SJU Vâlcea.

Deci, în această săptămână a fost semnat contractul pentru realizarea serviciilor de proiectare – faza DALI, documentații care vor sta la baza executării lucrărilor de reabilitare și modernizare, precum și la obținerea finanțării acestor lucrări. Unitatea medicală are o adresabilitate foarte mare, fiind printre ultimele din țară care oferă astfel de servicii de recuperare medicală gratuite. Tocmai de aceea, CJVL își dorește să aducă clădirea la un nivel ridicat al standardului de calitate a spațiilor.

Mai mult, cu ocazia rectificării bugetare aprobate în ședința ordinară de vineri, 22 iulie 2022, a fost alocată suma de 2.000.000 lei, pentru achiziționarea unui microscop robotizat, un aparat medical ce va ajunge la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – Secția Neurochirurgie. Acest aparat performant va fi utilizat în desfășurarea activității medicale în condițiile unei patologii vaste –patologie tumorală, hemoragii cerebrale, hidrocefalii, patologia coloanei lombare și cervicale.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.