108 total views

În mod normal, a doua săptămână de campanie, indiferent de miza acesteia, ar trebui să reprezinte pentru fiecare competitor o turare a motoarelor. Din păcate, şi spun din păcate pentru competitorii electorali şi nu pentru electori, acest lucru nu se observă în judeţul nostru nici dacă am folosi cele mai performante lentile zeiss.

Argumentăm:


PDL este într-o “dolce vitta” în care are impresia că deţine cheia succesului electoral conform principiului “munca l-a creat pe om, dar nici statul degeaba nu l-a omorât”. Vectorii de imagine ai PDL-ului sunt fie anoşti, (Ştefan Prală) vorbind mult şi neesenţial, sau nu cunosc nici măcar sloganul partidului ( eternul şi fascinantul Dorel Jurcan). Nu ştim cine a ales politica de promovare la nivelul Organizaţiei Judeţene a PDL-ului, dar să repeţi cu obstinaţie un material filmat la o întrunire de partid în care se vorbeşte despre industrializarea ţării în varianta portocalie este ca şi cum i-ai înmâna unui samurai dezonorat cuţitul ritualic să-şi facă seppuku.

 

PMP, care se doreşte un cal de rasă, din rasa popularilor europeni, participă dar nu există. Mesajele partidului sunt suspendate pe o idee fixă, aceea a membrilor exclusiv tineri ai partidului care sunt încolonaţi în urma unor lideri extrem de PDL-işti şi care sunt “imaculaţi” trecând printr-un proces de exorcizare la congresul PDL de anul trecut.

 

 

PNL nu pleacă din sediu deoarece nu le place ce imagine văd în oglindă. Dacă în 2012 s-au căţărat, ca iedera pe PSD, acum nemaiexistând “organismul mamă” pentru a se hrăni, le e frică să nu se aleagă cu vreo criză de hipoglicemie mergând să vadă ce spune electoratul. În afară de experienţele cinegetice ale liderului judeţean “El Maximo Buican” nu avem alte informaţii despre campania electorală a PNL-ului judeţean. Cu o singură floare, Victor Giosan, chiar dacă este o floare de calitate nu poţi suplini o campanie electorală.

 

Pe partea stângă simţim trepidaţiile turaţiei motorului organizaţiei PSD Vâlcea. Cu un pilot de excepţie ca Ion Cîlea şi cu soldaţii disciplinaţi ai Organizaţiei Judeţene, PSD-ul “riscă” să elimine ceilalţi competitori de pe velodromul electoral şi să puncteze în 25 mai o victorie lejeră. “Noroc” cu candidata lor, Adina Dobrete, care pare încremenită într-un proiect mediatic extrem de vechi abordând invariabil aceeaşi temă a învăţământului vâlcean, iar când în sfârşit s-a hotărât să le explice colegilor de partid în şedinţa de la Sala Mare a Consiliului Judeţean ce va vrea dânsa să facă, ca europarlamentar, a obţinut recunoaşterea unui plagiat de toată frumuseţea. Ca un sfat pentru Adina Dobrete, sfat gratuit şi prietenesc: decât să scazi scorul organizaţie judeţene mai bine te abţii de la apariţiile publice.

La rubrica, “competitori înscrişi cu idei trăsnite” întâlnim PAS-ul şi PP-DD-ul. PAS-ul, prin eternul şi fascinantul său preşedinte naţional – judeţean, Constantin Rotaru, ne spune ce bine am trăi noi dacă ne-am întoarce la economia etatizată socialistă în rândul unei Uniuni Europene bazată pe economia de piaţă a cererii şi ofertei. Domnul Rotaru doreşte să fie un fel de Zorro al politicii româneşti, luând de la capitaliştii sălbatici şi dând la masa largă a populaţiei. Ce uită să ne spună preşedintele naţional al PAS-ului este că în perioada ’92-’96 când era deputat în parlamentul României şi membru al comisiei pentru buget finanţe al camerei deputaţilor nu a iniţiat nici o iniţiativă legislativă de protejare a economiei României pe care acuma o plânge cu lacrimi de crocodil.

Ghiduşii de la PP-DD au în cap o singură idee: să se dea întotdeauna cu puterea. Ei nu au doctrină, nu au idee în ce grup parlamentar ar intra dacă electoratul român iar vota să ajungă la Bruxelles, dar vor cu puterea, mon cher, vorba lu’ Nenea Iancu, ca să aibă şi ei “coledzi” de muls.

 

 

 

Concluzie

Dacă Ion Caragiale ar fi contemporanul nostru, numai din observarea fenomenului politic vâlcean, ar putea scoate o operă şi ar putea candida la cele mai înalte titluri pentru beletristică.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.